Kupa domu s vecnym bremenom

Potrebovala by som sa uistiť v jednej veci. Plánujeme kupiť dom, no z LV som zistila, že je naň právo na doživotné bývanie a úživanie prospech osoby, ktorá je mŕtva. Teraz to predáva jeho syn, ktorý to dostal darovacou zmluvou.Zaujímalo by ma, či má aj jeho syn an to nejaké právo, ked je otec mŕtvy alebo právo úplne zaniklo jeho smrťou a treba to už len vymazať z katastra. Ďakujem pekne
Odpovedať
Pravnik vsetky tu pisane dohady by som nebral vazne
Odpovedať
Vecné bremeno zaniklo úmrtím oprávneného. Kataster bremeno zmaže na základe úmrtného listu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
dobrý den, tiež by ma zaujímalo či v prípade ked mama ide darovať synovi dom a na LV sú zapísaní jej rodičia na právo doživotného bývania (už dávno zomreli) musí doložiť aj ich úmrtné listy
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.usi.sk/uploaded/dokumenty/...
Odpovedať
@stojdulka Previest nehnuteľnosť sa dá aj s vecným bremenom. Ak ale chcú vecné bremeno vymazať, musia k žiadosti o výmaz priložiť úmrtné listy.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 čiže ked podaju návrh na vklad do katastra tak v prílohách bude okrem darovacej zmluvy aj umrtné listy treba priložiť aby sa to dalo na poriadok? a asi treba to v návrhu spomenúť?
Odpovedať
@stojdulka Myslím, že to bude treba spraviť v dvoch úkonoch. Jeden úkon bude vklad - zavkladovanie prevodu na základe kúpnej zmluvy s poplatkom 66 EUR a druhý úkon bude záznam - výmaz vecného bremena so samostatným listom, ktorého prílohou budú tie úmrtné listy. Záznam je bez poplatku. Ale podať to môžete naraz, v jeden deň.
Odpovedať
@stojdulka Všetko v jednom kroku, inak by to trvalo dlho. Zánik práva vyplývajúceho z vecného bremena z dôvodu úmrtia oprávnených spomenúť v zmluve a priložiť k nej úmrtné listy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?