Kúpa domu od troch vlastníkov. Ako má vyzerať zmluva?

Dobrý den.Chystám sa na kúpu domu a na liste vlastnictva su traja majitelia-sú to vlastne súrodenci,ktorí sa rozhodli predať rodičovský dom.Oni sú už medzi sebou dohodnutí,mne len neni jasne ako má vyzerať kupno-predajná zmluva.Má to byť klasická ako ked kupujem od jedného,len s tým rozdielom,že tam budú tri mená ?A tri podpisy ? Dakujem za radu.
Odpovedať
@jaro313 Ano, namiesto jedneho tam budu 3 mena a 3 overene podpisy, mozno budes platit tri sumy na rozne ucty, ale to je jediny rozdiel. Bratranec kupoval od 7 spoluvlastnikov a bez problemov, ak su dohodnuti.
Odpovedať
3 mena 3 overene podpisy a suma pojde na 3 ucty kazdemu aky si uvedie a ciastka bud po 1/3 alebo ako sa dohodnu......
Odpovedať
ano, budu tam uvedene mena vsetkych troch vlastnikov, presne podla listu vlastnictva. Rovnako aj vcasti o financovani bude uvedene, v akom pomere ( podiel podla LV) to bude vyplatene jednotlivemu vlastnikovy a na aky ucet. A samozrejme kazdy z nich musi byt podpisany.
Odpovedať
odpoveď ste už dostali, mali sme od 14 vlastníkov :-) , žiadny problém iba veľa strán zmluvy. Navyše odporúčam uviesť v odstavci o kúpnej cene paragraf kde rozpíšete presné sumy jednotlivým predávajúcim. Po rokoch sa môže vynoriť nejaký šťoural, nikdy neviete a tie dva tri hárky navyše za to naozaj stoja.
Odpovedať
@jaro313 presne ako píše @bosoriak, tiež sme traja súrodenci predávali dom mladým ľuďom (neboli ešte zobratí). V zmluve boli uvedené naše čísla účtov, na ktoré nám boli v dohodnutom termíne presunuté peniaze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?