Kupa domu a pripojky VODA, ELEKTRO, PLYN

Profilova fotka
Ak clovek kupi dom a dohodne sa, ze ku dnu 30.4.2016 povodny majitel musi vypratat dom a novy majitel sa nastahovat moze, ako PRESNE sa riesia pripojky? Bude sa robit prestavba. VODA - bude sa pouzivat pri prestavbe ELEKTRO - bude sa pouzivat pri prestavbe PLYN - ten sa uplne vypne a nebude pouzivat X mesiacov, az v zime sa zacne. Moj predpoklad: napisu sa na A4 a podpisu starym a novym majitelom hodnoty v meracoch VODA, PLYN, ELEKTRO a novy majitel bude tieto hodnoty povazovat za svoj start, pociatok. Tieto hodnoty by teda mali dostat PLYNARI, VODARI a spolocnost co zabezpecuje elektrinu, tak? Takze z tych 3 firiem musia byt pri odcitani hodnot z meracov aj pritomni dani ludia na mieste, aby sa potvrdili dane hodnoty? Ako sa budu riesit platby? bo do toho terminu platili nejake zalohovane platby majitelia a novy majitel musi nieco platit napr. PLYN, ked ten sa UPLNE VYPNE? Urcite to kopec ludi riesilo, takze ako presne mam postupovat? Kludne zajdem na vodarne, plynarne, elektrinu info miesta a spytam sa, ale chcem dopredu vediet ako sa to bude robit, nakolko to bude o tyzden. DAKUJEM
Odpovedať
@clean spolu opísať presné stavy ,podpísať ich všetci zainteresovaní,ísť do pl,ele,vodárni oni sa odhlásia a vy sa prihláste tiež tam ísť spolu a nech predávajúci po zistení ? čoho minuli si to vyrovnajú ..Poprípade urobiť aj foto.Platby ,teda preddavky si ako noví majitelia vybavte hneď tam.
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 OK, takze VSADE by sme mali ist obaja a spolu to musime riesit.
Odpovedať
Profilova fotka
Nemusíte ísť obaja. My sme kupili starý dom. Starý majiteľ sa odhlásil, doplatil čiastku zodpovedajúcu stavu do datumu, na ktorom sme sa dohodli (bol to dátum, kedy sme dostali kľúče) následne sme sa prihlasovali my. Na vodárňach osobne, elektrárne telefonicky...plyn bol odpojený, takze ten sme neriešili.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a dakujem, porozpravam sa este s majitelom, aby to bolo OK presne sa spytam, kedy sa oni pojdu odhlasit Takze napr. ked sa oni odhlasia 29.4.2016 je v pohode ze my si pojdeme vsetko pobehat az dalsi pracovny den 2.5.2016 ?
Odpovedať
Profilova fotka
@clean áno, je to v pohode, len oznam dátum, kedy sa odhlasoval on. A nech povie pri odlasovani vody a elektriny a plynu, že namiesto neho sa prihlási nový majiteľ. Aby vám nevzali odberné miesto úplne. My sme elektrárne vybavili jedným telefonátom, on sa odhlásil a obratom sme volali hneď my.. Mali by sa ho aj oni spýtať, či ruší odberné miesto, alebo sa len prehlasuje majiteľ.
Odpovedať
@clean my či sme kúpili či predali vždy sme išli spolu predávajúci aj kupujúci a sme nahlásili stavy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?