Kúpa bytu v Bratislave - teraz alebo počkať?

Chceli by sme si s manzelom kupit byt v Bratislave, trojizbovy alebo stvorizbovy, zrekonstruovany, hlavne elektrina, idelne aspon ciastonie zariadeny. Mame zeujem o lokality Podunajske Biskupce, Vrakuna, Petrzalka, Ruzinov alebo zaciatok Karlovej Vsi. Teraz momentalne sa zhorsili podmienky na ziskanie hypotek, je mozne ze tieto byty v tychto lokalitach pojdu s cenou dole? Oplati sa nam este dva, tri mesiace pockat ci sa nieco udeje?
Odpovedať
@laurar1 Dopredu nikto nevie povedať, ako sa budú pohybovať ceny. Ale 2-3 mesiace si myslím, že sa nič prevratné neudeje, neverím, že by ceny tak dramaticky klesli, aby sa oplatilo čakať. Treba pozerať ponuky. Ak ťa niečo zaujme, osloviť predávajúceho a skúsiť sa dohodnúť. Alebo ak to je tak dobrá ponuka, tak to kúpiť, aby ti to nevyfúkol niekto iný. Podľa mňa dopyt po nehnuteľnostiach, najmä v BA tak skoro neklesne a ani ceny nie. Ale na druhej strane predpokladám, že by nemali ani výrazne stúpať.
Odpovedať
Profilova fotka
Cena za byty v Bratislave od 89 LEN stupali. vid. https://www.nbs.sk/sk/statisticke-uda...
Odpovedať
Profilova fotka
To je tak strasne nevyspytatelna vec, ze to vam asi nikto nepovie a ak povie tak si vymysla alebo vas chcel len k niecomu dotlacit. Osobne si ale myslim, ze za 3 mesiace sa s cenami nestane nic take aby ste mohli zavratne usetrit..
Odpovedať
@pavel202 Tak ste si asi sám pozrel zle tabulku v linku, čo ste sem hodil :) Napríklad v 2008 bola cena za meter cez 1500 Eur, dnes nedosiahla ani 1400 eur ... Takze "LEN" určite nestúpali :) @laurar1 Veľmi pochybujem, že sa niečo s cenami v smere nadol udeje ...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 ....pozorne citame prispevok laurar1 - a v mnou uvedenej tabulke NBS pozerame stlpec pre Bratislavu....cisla v tomto stlpci maju za posledne obdobie LEN stupajucu tendenciu...s prihliadnutim na to, ze v BA je skoro nulova nezamestnanost = ludia maju hromadu penazi, ktore vacsinou vrazia do nehnutelnosti....
Odpovedať
Za 3mesiace sa neudeje nic :-D keby napisete rok dva ale tri mesiace?to ako vazne? :-N
Odpovedať
@laurar1 Dobrý deň, v dohľadnej dobe sa chystáme predávať 3izbový prerobný byt na začiatku Karlovej Vsi. Krásne okolie,všetko blízko. Obchod,les, MHD, škôlky,škola,kúsok do mesta..
Odpovedať
Profilova fotka
Ceny nepojdu dole ved vsetci sa tam tlacia nestihaju nove stavat
Odpovedať
@lubk0 to bol posledny rok s korunou, potom sa prechadzalo na euro. Vela ludi potrebovalo legalizovat peniaze, ceny vtedy sli hore z mesiaca na mesiac. My sme vtedy predavali dvojizbak byt a cena bola v priebehu 6 mesiacov vyssia o 700 tisic korun ... potom s eurom sli ceny dolu a postupne uz zase len stupali
Odpovedať
Profilova fotka
@laurar1 podla mojho nazoru netreba cakat. Ak chcete kupovat a mate na to, tak kupujte uz teraz. V Bratislave je velky dopyt do bytoch, takze oni vedia, ze nemusia ist s cenami dole
Odpovedať
cakat sa neoplati, hlavne ako pisete 2-3 mesiace, to je nic. to je akurat doba na vsetky vybavovacky. ja som predavala skoro rok dozadu stvorizbak vo vrakuni, komplet prerobeny a zariadeny. kupujuci brali hned, cena bola dobre nastavena, aj ked vo vrakuni v tej dobe najvyssia. ale doteraz ked pozriem inzeraty, byty drahsie niesu. takze podla mna, zalezi od lokality. ruzinov, petrzalka ma stale stupajucu tendenciu. podunajske a vrakuna, stagnuju, pripadne stupaju len pomaly.
Odpovedať
Profilova fotka
Zbytocne cakanie by som povedala, par mesiacov je strasne malo aby sa zacali nejako hybat tie ceny bytov a myslim, ze ani sa hybat nebudu, nie je na to dovod. Mam na mysli, ze by isli cenovo nizsie. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pavel202 Ale mne nemusíš nič vysvetlovať, len si písal, že od 89 teho ceny len stúplai, nie, že v poslednom období len stúpali a to nie je pravda, to je celé :) @trnavacka To je samozrejme čistý blud :) Ceny padali po vypuknutí ekonomickej krízy, ak si pozriete priebeh, padli výrazne už v 4 kvartáli 2008 keď boli ešte koruny. Rovnako v tej dobe padali ceny nehnutelnosti viac alebo menej v celej europe a teda aj v krajinach, ktoré už euro dávno mali ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?