Kúpa bytu s nevysporiadaným pozemkom pod domom

Ahojte, vyberáme byt. Máme v podstate vybraný, ale pod bytovým domom je nevysporiadaný pozemok. Majiteľ nám vravel, že nevedia komu presne tie pozemky patria a je to nadlho, keďže aj oni to už dlho riešia a viacerí vlastníci bytov by chceli pozemok odkúpiť. Avšak firma, čo to vybavuje ide postupne, lebo je v meste veľa takýchto pozemkov. Mohlo by to do budúcna spôsobiť nejaký problém? Ak áno, aký?
Odpovedať
Profilova fotka
Nevysporiadané pozemku sú problémom vo všetkých mestách. Preto by som nejako osobitne neriešil pozemok pod bytovým domom. Snáď by to mohol byť dôvod na zníženie ceny bytu, ale záleží samozrejme od lokality.
Odpovedať
Profilova fotka
@snapi Na LV k bytu máš uvedené, aký LV je k pozemku tak zistíš komu patrí a či je vysporiadaný. Ak by to bolo mesto , tak by som sa nebála - môžeš si neskôr pozemok od mesta odkúpiť. Ale ak je vlastník niekto iný, tak to treba zistiť vopred a dohodnúť sa s ním.
Odpovedať
@ve_ki ako som pisala, pozemok je nevysporiadany. Cast vlasnitkov pozemkov je znamych, ale cast pozemkov su uvedene na PV ako neznamy vlastnik....Obavame sa, aby to nedopadopadlo tak, az sa dopatraju obyvatelia domu, kto su vlastnici pozemkov, tak sa to cele nejako pokazi...neviem, ci nam mozu vyrubit svojvolnu vysoku cenu pozemku, alebo nejaky najom?
Odpovedať
Profilova fotka
@snapi mi mame rovnaky problem,mame byt so zahradou,akurat zahrada nie je vysporiadana a byt mame normalne odkupeny.tiez mame obavy ako to dopadne.rada by som vedela ci ste sa nejak pohli z miesta :-)
Odpovedať
@dudduli nepohli sme sa z miesta v podstate.....riešili sme tuším cez kataster, ale časť pozemkov nevedia komu patrí a časť patrí štátu. Pozemok má ten bytový dom ako vecné bremeno. Plus sme to konzultovali aj s geodetom, pozrel aj tie mapy, či čo to je....Ale v konečnom dôsledku nám povedal, že je veľmi veľa takto nevysporiadaných pozemkov a malo by to byť ok....
Odpovedať
@snapi Potom sa môže stať,že ti to predajú za trhovú cenu,ja by som ho nekúpila.Trhová cena-trhni koho môžeš. ;-( Teraz ti povedia s tým nie je problém a potom.........Toľko je bytov.
Odpovedať
@marta2610 no stať sa môže hocičo....obyvatelia domu sa to už pokúšali riešiť, ale bolo im povedané, že sú v poradí.....a zisťovali sme si aj ceny a ak sme to správne pochopili, tak sú určené maximálne ceny, za ktoré nám to môžu v budúcnosti odpredať a mali by sme mať aj predkupné právo. Stať sa môže hocičo a síce je veľa bytov, ale nie je veľa takých bytov, ktoré spĺňajú naše podmienky.....resp. taký byt sme našli len tento jeden..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?