Kúpa bytu s exekúciou

Dobrý deň, máme záujem kúpiť byt na ktorý sú exekúcie,zapísané aj v liste vlastníctva. Byt je už v dražbe, nieje ešte stanovená znalecká hodnota a minimálna vyvolávacia cena. Skúšam najskôr zistiť, či by to nešlo kúpiť aj mimo dražby, ak by to bolo výhodnejšie pre nás. Hlavným dlžníkom je banka, tá vyhlasovala dražbu. Potom majú exekúcie u správcu bytu a na energiách. Celková suma dlhov je vyššia, alebo aspoň taká, ako by som kúpila byt za normálnych okolností napr. cez realitku, alebo nezaťažený. Pre nás prijateľná cena, za ktorú by sme to kúpili a "pomohli" vlastníkom, by bola v hodnote ich dlhu v banke. Dá sa to dáko obíjsť, alebo akým spôsobom postupovať? Ďakujem za každú radu
Odpovedať
Profilova fotka
@dasta21 mám skúsenosť s kúpou bytu so zapísanými exekúciami. Ak byt kúpiť, tak exekúcie odtiaľ nezmiznú!!! Takže si daj pozor na to. Ak to dáva samotná banka do dražby, tak pochybujem žeby to niekto kúpil ak je cena dlhov vyššia ako hodnota bytu. V tomto prípade by som oslovil banku nech vyplatí všetky exekúcie - dlžoby zo svojho a potom nech predáva čistý byt len s dlžobou tej banke.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som kupovala dom s exekúciami, tiež mala záložné právo banka , a dala dom do dražby. Dohodla som sa s nimi, že nech pozastavia dražbu, vyplatila som úver , +ostatné exekúcie / bolo ich tam 12 !!!!!! / . Návrh na vklad do katastra išiel 3.decembra a zajtra si mám ísť pre čistý LV..... ale som si to musela naháňať cez kataster a písať žiadosti o zrýchlené konanie a výmaz plomby na LV
Odpovedať
Ak dlhy prevyšujú hodnotu bytu, ruky preč od kúpy, pokiaľ nejde o veľmi blízku rodinu, ktorej chcete pomôcť! Radšej ten byt vydražiť. V tom prípade získate byt bez tiarch od momentu príklepu. Z výťažku dražby sa uspokoja pohľadávky veriteľov v poradí, ako sú zapísané záložné práva na LV. Ak výnos nestačí na všetky dlhy, ostatní veritelia si to musia vymáhať ďalej od dlžníkov. Zvyčajne sa uspokojí veriteľ v 1 poradí, to je banka, a tá nemá dôvod ani povinnosť riešiť ostatné exekúcie. Inak kúpa nehnuteľnosti s exekúciami je problematická najmä preto, že kým neprebehne na katastri prevod vlastníckeho práva, môžu pribúdať exekúcie, ktoré bude treba vyplatiť (vlastník vám nemusí prezradiť komu každému dlží...), samozrejme sú tam aj ďalšie riziká.
Odpovedať
@lara611 V prvom rada sme to chceli aj my takto zrealizovat, pozastavit drazbu, vyplatit uver, potom ostatne exekucie, aby bolo LV ciste a zapisali nas ako novych vlastnikov bez problemov. Lenze ich celkovy dlh ktory by sme museli vyplatit, je v sucasnosti vacsi, ako je hodnota bytu. Preto sa nam to vobec neoplati takymto sposobom riesit. My sme ochotny byt kupit za tu cenu, aky maju dlh v banke, lenze co potom s ostatnymi exekuciami, LV by v tom pripade nebolo ciste. V priebehu buduceho tyzdna maju mat v drazobnej spolocnosti znalecky posudok, a dozvieme sa vyvolavaciu cenu, ale ta isto nebude mensia ako je dlh v banke, minimalne takato plus este nieco. Myslite zeby to slo takou cestou, ze napr. sa dohodnem s exekutorom ze za aku cenu som ochotna kupit byt, on aby pozastavil drazbu, a spravil to dako tak, aby na konci procesu bolo LV ciste, a s exekutorom sa samozrejme tiez dohodnem na dakej sume ktoru mu dam.
Odpovedať
Profilova fotka
na vašom mieste by som skúsila ísť do dražby, samozrejme ak máte v hotovosti nejaké peniaze, lebo tam sa platí nejaká zábezpeka....... vyvolávacia cena bude okolo polovice terajšej hodnoty bytu........ možno budete mať šťastie a vydražite ten byt...........a čo je hlavné: bez exekúcii ked je na byte viac exekúcii, tak neviem, či sa dohodnete s viacerými ekekútormi, ja som musela vyplatiť všetkých + banku držím palce
Odpovedať
@lara611 Exekutor je tam iba jeden, ale veritelia su: spravcovska spolocnost bytu, banka, exekutor. No ved to, som zvedava na tu vyvolavaciu cenu, a keby bola atraktivna pre nas, ci by sa dalo aj s nimi dohodnut, aby necakali do termina kedy maju stanovenu drazbu, ale spravili by sme ju skor, kde by sme boli iba my.
Odpovedať
chod do drazby a za niekolko byt kupis ak tvoje peniazebudu malo ,ostatok nech si vytlcu veritelia od dlznika.nehraj sa na samaritana lebo problemy
Odpovedať
@vrajmantak na samaritana by som sa nehrala, naco by som si robila zbytocne problemy. Iba s pociatku som si myslela ze ak by mali dlhy nizsie ako je trhova hodnota, ci by som to vedela s nimi dako vyjednat a kupit to za tie dlhy, lebo spociatku sa zdalo ze ich dlhy budu cca 20 000, co by slo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň. Potrebovala by som poradiť. Manželov otec daroval polku domu na neplnoletého vnuka(7rokov má teraz), súdnou cestou, zákonný zástupca som na súde bola ja.Manžel je vlastníkom druhej polky domu.Manžel v minulosti podnikal a narobil si dlho. Eše sme neboli spolu a neboli sme vtedy ani manželia, keď si narobil dlhy. Na tú jeho polku zasadli exekútory, (v sume dokopy približne25000e) Dom je poschodová "socialistická kocka", okná už plastové, pekný udržiavaný dom. Môžem predať synkovu 1/2 časť domu, alebo musím ísť cez súd,alebo sa nemože jeho časť predať,lebo je neplnoletý? alebo za exekútora, prosím poraďte mi ako a čo by bolo dobré spraviť :-( :-( :-( :-( :-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den. chcem sa opytat .mame vyhlaseny osobny bankrot. da sa od exekutora kupit nehnutelnost na splátky?platime 400 eur za byt ktory nebude nikdy nas.stym bankrotom nemozme nic mame zviazane ruky nikto nam hypoteku neda.nevieme sa pohnut z miesta, vie nam niekto pomoct? uz sme skusaly aj pozicku od súkromných investoroch a nic sa nedary. uplnie vymazanie z registrou bude po 5 rokoch.dovtedy vyhadzujeme peniaze von oknom ale na ulici byt nemozme .da sa stym vôbec daco robit?
Odpovedať
@megaton Silno pochybujem, že exekútor predá v dražbe exekuovanú nehnuteľnosť na splátky. On nie je banka. On to predá tomu, kto dá za nehnuteľnosť najviac - a hneď. Asi budete musieť zostať v tom podnájme dovtedy, kým vás nevymažú z registra dlžníkov.
Odpovedať
@megaton Exekúciu nemá ani zmysel "splácať na splátky", ale len celú naraz, lebo síce časť úrokov z dlžnej sumy každý mesiac splatíte, ale stále tam visí nesplatená istina, ktorej úroky rastú každým dňom, takže je to začarovaný kruh pre vás. Bohužiaľ, aj o tomto je osobný bankrot, že vám nikto nedá pôžičku, kým nebudete zase "čistý". Vlastníte nejakú nehnuteľnosť? Výška vašej exekúcie je vyššia ako hodnota tej nehnuteľnosti? Alebo ako je to s tým bytom a 400€ platbami - tie sú za čo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megaton V exekučnej ani v dobrovoľnej dražbe nemožno uhrádzať vydraženú cenu v splátkach. Z úverového registra sa síce dostanete po 5 rokoch, ale existujú aj iné registre, najmä, ak máte za sebou osobný bankrot.
Odpovedať
to si tiez myslim ze nam nikto neda az po 5 rokoch.400eur platime za mestky najomny byt..najprv mal byt ten byt po 30 rou nas ale bohuzial je z takých fondou ze sa nebude moct odkupyt nikdy.za 30 rokou dame do toho mimo inkasa 70000 eur. to ma vyjde aj rodinny dom na tolko.len sme chceli skor ci sa neda lebo zbytocne vyhadzujeme peniaze.nasli sme aj súkromného investora. nema problem doniest 70000eur v kufriku ale za 10 rokou chce naspet 140000 eur a to uz von koncom je nerentabilne
Odpovedať
no ze vraj po 5 rokoch nam uplne vymazu vsetky regystre co existuju to uz mame aj pysomne zo sudu
Odpovedať
@megaton Už rozumiem. No asi budete musieť v tejto situácii vydržať tých 5 rokov v podnájme. Každá fyzická osoba ochotná požičať balík € bude očakávať v nejakom konkrétnom časovom horizonte zhodnotenie svojej investície. A nebude to za úroky ako v banke, to si môžete byť istý.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?