Kúpa bytu na hypotéku v Slovenskej sporiteľni,ak časť kúpnej ceny je hradena formou vinkulacie

Ahojte,je tu niekto,kto v poslednom polroku riešil hypotéku v SLSP a chcel časť kúpnej ceny uhradiť z vlastných zdrojov prostredníctvom vinkulacie? Prosím len tých,ktorí máte vlastnu skúsenosť,nie rady tipu počula som a pod. Potrebovala by som vedieť podmienky čerpania úveru v úverovej zmluve. Keďže banka chce platiť ako posledná. Ďakujem.
Odpovedať
Otazka je trosku nejasne sformulovana. Nemam skusenosti priamo zo SLSP, ale banky vo vseobecnosti si davaju ako podmienku cerpania doklad o uhrade casti kupnej ceny v hotovosti. Tym je prave zabezpecene to, aby bola banka tzv. posledna. Vinkulacia tomuto postupu nijako nebrani. Predpokladam, ze chces peniaze uvolnit az vtedy ked budes mat LV, kde budes ty ako vlastnik a nebudu tam ziadne dalsie tarchy okrem tej, na ktorej ste sa dohodli (zp SLSP). Nuz a ked teda uz budes mat v ruke taketo LV, tak najskor sa uvolnia peniazky z vinkulacie a nasledne sa uvolnia z uveru. Simple.
Odpovedať
@mabliss Je jedno aka banka poskytuje uver.Treba si určiť podmienky zaplatenia kupnej ceny v zmluve. My sme teraz riešili kúpu bytu, zaplatene časť prevodom na učet. /POZOR nie v hotovosti/, Potvrdenie treba doložiť banke . Tá nasledne pustí peniaze z hypo úveru. Nečakali sme na LV a - ale pri zaplatení 1. casti kupnej ceny, sme prebrali byt, kľúče . Banka hneď pustila peniaza do 3 dní. Len je potrebné obe plomby identifikovat z katastra. Teraz cakame na to,aby sme boli zapisani na katastri... Tiez sa mi to nepacilo,že sa to takto robi,ale banka nema s tym problem a peniaze pusti akonahle je tam plomba.... Takze nie je potrebné , aby sa cakalo az na to ked budes na LV. Samozrejme je to vacsia istota penazi, a všetko prejde tak ako ma....
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali platby rozdelené na tri časti - najskôr sme doplácali zvyšok hypotéky za predchádzajúcich vlastníkov, potom sme v banke vinkulovali druhú časť. banka nám pustila úver tuším keď sme doniesli potvrdenie o podaní návrhu na vklad vlastníckeho práva a vinkulovaná suma išla až keď bol byt zapísaný na nás. banka vinkulované peniaze považuje už za použité, preto pustila sumu úveru skôr, ako túto poslednú splátku. a my sme tak mali zabezpečené, že peniažky dostanú predávajúci až keď bude byt náš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?