Kúpa bytu a bývanie v prenájme

Mam taku otazocku,ako to je ked kupime byt,a majitel potrebuje este byvat aspon v nom 3 mesiace a my tiez,lebo mame trojmesacnu vypovednu lehotu (sme v prenajme),ako sa to riesi,ked prebehne prepis na nas (novych majitelov)?Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Ahoj. Zalezi na tom, v ktory den si date "odovzdanie bytu". Teda aj ked ste uz majitelmi vy, ale byt vam odovzdaju hoci aj o 3 mesiace, najomne a energie stale plati ten, kto tam byva. Pri odovzdavani bytu si spisete cisla vsetkych meracov (studena a tepla voda, plyn, elektrina) a od tych stavov vam to budu pocitat. V pripade, ze kupno-predajnu zmluvu podpisete uz 1. januara, treba sa nahlasit na platenie dane z bytu este v januari, ak az po prvom januari, tak sa nahlasite do konca roka 2014.
Odpovedať
Ahoj. Zalezi na tom, v ktory den si date "odovzdanie bytu". Teda aj ked ste uz majitelmi vy, ale byt vam odovzdaju hoci aj o 3 mesiace, najomne a energie stale plati ten, kto tam byva. Pri odovzdavani bytu si spisete cisla vsetkych meracov (studena a tepla voda, plyn, elektrina) a od tych stavov vam to budu pocitat. V pripade, ze kupno-predajnu zmluvu podpisete uz 1. januara, treba sa nahlasit na platenie dane z bytu este v januari, ak az po prvom januari, tak sa nahlasite do konca roka 2014. Ak podpisete kpz v januari, treba sa do konca roku 2014 nahlasit na platenie dane z bytu. Ak este v decembri, tak do konca tohto roku.
Odpovedať
@annniicka takze plati prispevok c. 2 ohladne dani, len mi to neopravilo preklepy, ale rovno odoslalo novy prispevok :-)
Odpovedať
@pinkcheesecake dakujem pekne za odpoved,a ako to je s hypotekou,tu strhavaju uz na dalsi mesiac od schvalenia alebo ako to je.lebo platit najom drahy v prenajme + hypoteku 3 mesiace by bol brutal,neda sa to z bankou nejako odlozit?
Odpovedať
No to je uz horsie. Niektore banky pri hypoteke pre mladych maju odklad 6 mesiacov. Inak myslim ze je to o 1-2 mesiace, opytaj sa urcite v banke, aby si mala istotu. Poslednu splatku najmu nemusis platit pokial viem, to sa ti na konci strhne z depozitu, ktory si na zaciatku platila (1mesacne najomne).
Odpovedať
Popripade sa dohodni s tymi, co ti prenajimaju byt, ze by si tu dobu, co budes v podnajme, platila len realne naklady, teda najomne+energie a doplatila neskor. Dalsia moznost je: standardne je nechat povodnym majitelom bytu jednomesacnu lehotu na vystahovanie a ten zvysok - 2 mesiace budu platit najomne ako v podnajme a ty si z toho vyplatis to svoje. Je to samozejme na dohode, ale treba to zakotvit v kpz. Standardom je naozaj zostat tam 1 mesiac a ten zvysok by som sa urcite dohodla na plateni z ich strany.
Odpovedať
@pinkcheesecake dakujem moc za rady,skusime to tak,takze treba to uz zakotvit do tej KPZ.dobre vediet,lebo neviem ako ma slsp odklad splatok.
Odpovedať
@annniicka Tak som rada, ak som trochu pomohla. Datum vystahovania musi byt v kpz, na to dohliadni, aby tam nebyvali este dalsie 2 roky :-) Opytaj sa v slsp, kedy musis zacat platit, aby si bola pripravena. Drzim palce, nech ide vsetko hladko :-)
Odpovedať
@pinkcheesecake dakujem pekne,dobre dohliadneme na to,je to cerstvo rozbehnute,tak budem rada ak nam to vsetko o.k. dopadne,lebo prvy krat berieme uver,tak mame strach ako to vsetko dopadne :-| potom dam vediet ako to dopadlo,a keby som nieco nevedela mozem sa este ozvat?
Odpovedať
@annniicka Jasneeeee, daj vediet, ako to ide. Ked budem vediet, tak rada poradim :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?