Kúpa bytu

Ahojte, Rozhodujem sa nad kúpou bytu. Avšak si nie som úplne istý nad tým či mám kúpiť byt v staršom bytovom dome. Je tu ponuka na kúpu, kde sa jedná: - o 2 izb. byt, po staršej rekonštrukcií, kde nebudem musieť hneď investovať a prerábať. - Byt sa nachádza na 4/4 poschodí, je to rohový byt. - Mesačné náklady pre 2 osoby sú 160-180€(celkom dosť) - Bytový dom je starý 50-60 rokov, je po staršej rekonštrukcií, zateplenie, nová strecha. Nedávno boli vymenené stúpačky. - Vnútorné priestory, nie sú veľmi zrekonštruované, vidno že už majú niečo za sebou. - Bez výťahu A mám dilemu, keďže sa mi zdá, že cenová ponuka je fajn, akurát si nie som istý vekom danej nehnuteľnosti. Či starší bytový dom prináša až také rizika alebo nie.
Odpovedať
Bez výťahu, rohový, starý, Nestras!
Odpovedať
Ešte kamoš slobodný kúpil na 4 tom bez výťahu, potom sa im narodili 2 deti, tak ho predávajú už 8 mes. a nemôžu predať, prečo asi.?
Odpovedať
@wenator Byval som na hornom poschudi.V zime zima v lete horuco.Rozhodujuce je aj poloha v meste.
Odpovedať
@wenator jezisi !!! Na 4 poschodí bez výťahu ? Pre boha a tie náklady, čistý des bývali sme v 3iz starom byte kde boli náklady tiež katastrofálne (200-250€) nikdy by som už nekúpil starý byt..v dome mame 100€ a je to ešte o 30m2 väčšie
Odpovedať
@wenator byvam v starom tehlovom dome v 2i byte, na 3. poschodi bez vytahu. Schody nam az tak nevadia, ani mojmu 2r. synovi. 4te poschodie by som uz vsak nechcel. V tehlovom starom byte vsak vsetko pocut, od susedov, z chodby...traja znami, co byvali v roznych starych tehlovych bytoch to postupne popredavali. Obrovsku vyhodu nas byt ma, ze skoro vobec nekurime. O chvilu sa aj my stahujeme, najviac nam vadia tenke priecky - hlucnejsi susedia.
Odpovedať
Profilova fotka
byvam v tehlovom starom bytovom dome bez vytahu - a nemenila by som. Akurat teda ja som na druhom poschodi z troch - prve poschodie je aj tak de facto zvysene prizemie. ja si to neviem vynachvalit, jednak poloha (centrum mesta), jednak v pohode pocet schodov (uprimne, o poschodie vyssie ako som ja by som uz nechcela a o dve poschodia, ako pises ty, tak to v ziadnom pripade). Bytovy dom presiel zasadnou rekonstrukciou - mame nove rozvody vsetkeho, novu kotolnu na solarny ohrev, strechu, zateplenie, balkony.... Cize my sme fakt TOP. Len teda z opisu toho Tvojho bytu to asi top nebude :( 4/4 je fakt zle, hladaj dalej.
Odpovedať
ďakujem za reakcie. Schody mi až tak nevadia, ale ako tak čítam, tak staršie bytové domy sa asi veľmi neoplatia. Čo sa týka mesačných nákladov, tak keď to realiťak povedal, tiež ma prekvapil s tým aké sú vysoké. Je to možno spôsobené tým, že sa jedná o rohový byt. Tento byt by nemal mať problém so susedmi, jedine možno s tými čo by boli podo mnou Na poschodí sú 2 byty len.
Odpovedať
Profilova fotka
Za mňa radšej starý tehlový byt ako panelák Pri tehlovom dome ani v rohovom byte nemusí byť v lete horúco a v zime zima. Kamoška bývala v tehlovom byte a my v paneláku klasickom A keď som prišla v lete k nim na návštevu to sa nedalo porovnať s naším panelovým bytom. Mali tam oveľa príjemnejšie v tých horúčavách . Ak nemáte peniaze na byt v novostavbe tak radšej starý tehlový ako panelový.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?