Kto má platiť inkaso kým nemáme LV?

Profilova fotka
Ahoj. Asi pred mesiacom a pol sme si kúpili byt od jedného staršieho pána. 9. marca sme dali návrh na vklad do katastra, ale zatiaľ nemáme rozhodnutie. Takže sme nemohli urobiť zmeny platcu ani v bytovom družstve ani nikde inde. Lenže pôvodnému majiteľovi prišlo inkaso (marec, apríl) a chce, aby sme to zaplatili. Rovnako aj daň za nehnuteľnosť a komunálny odpad. Nechcem mu uškodiť, ale tiež nemám chuť platiť niečo navyše. Ako by som to mala riešiť? Ďakujem :)
Odpovedať
o akej sume sa bavime? Je byt uz prazdny alebo tam starsi pan stale byva? Zavolaj na kataster, ze mali na to 30 dni aby to spracovali. Ked ti to spracuju rychlo utekaj na bytove druzstvo, nech ta so spatnou platnostou daju ako uzivatelku bytu odo dna kedy bola podpisana kupno predajna zmluva a zaplat si najom aj inkaso. Potom chod na obecny urad s listom vlastnictva a vypis si danove priznanie k nehnutelnosti. Dan budes platit az na buduci rok. Za komunalny odpad budes platit pomernu cast, teda iba za tie mesiace pocas ktorych budes mat trvaly pobyt v novom byte. Opravte ma ak nemam pravdu...
Odpovedať
my sme to mali tak, ze vsetky platby sme platili az po oficialnom preberacom protokole, kde boli napisane vsetky stavy elektriky, vody, plynu atd. nie hned po navrhu na vklad.... a bol tam uvedeny aj presny datum, od ktoreho sme platcom my. a dan urcite nie, az buduci rok ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?