Koľko by ste dali za tento dom?

Profilova fotka
Ahojte, poprosim vas o radu. Chceme kupit konkretny dom cca 12 km od BA, takze lokalita perfektna. Ale.. dom je cca 50 - 60 rocny /podpivniceny, cca 90 - 95 m2/, v dobrom stave /suche steny, no samozrejme to chce komplet rekonstrukciu/, ma 3 izby + velku kuchynu, no dve izby su priechodne. Ani sa s tym neda nejako pracovat, lebo pozemok je uzky. Ma sice 10 arov, ale je to 8m siroky sliz. Nam sa ten dom paci, paci sa nam hlavne lokalita, len cena nam pripada poriadne vysoka. Skuste prosim poradit, kolko by ste boli ochotny zaplatit za takyto domcek. Dakujem pekne.
Odpovedať
@emma_932 to velmi zalezi od konkretnej lokality a fakt stavu domu. Treba menit strechu? Asi okna, elektro, vodu, stierky....
Odpovedať
Profilova fotka
Nevidim ziaden link na ten dom... Priechodzie izby, uzky pozemok,vysoka cena ( vraj )... Nechcel by som ani keby bol za cenu pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
strechu zatial netreba menit, nezateka. vsetko ostatne ano, napr. nie je tam ani kurenie /su tam gamatky/. Dom je v Malinove
Odpovedať
Profilova fotka
Rozmýšľajte nad tým tak že 70 000€ postavíte podobne veľký dom bez pivnice.+ pozemok.
Odpovedať
Cenu, samozrejme, okrem technických kvalít domu ovplyvňuje aj ponuka a dopyt v danej lokalite. Stačí si všímať ponuky domov na relitných portáloch. Pozrela by som sa, v akých cenách idú nehnuteľnosti v danej lokalite a potom si zistila, ako dlho je uvedená nehnuteľnosť ponúkaná. a zjednávať. Samozrejme, treba brať do úvahy aj potrebné investície, keďže ide o starší dom.
Odpovedať
neviem ci by som chcela kupit take nieco. prerabat stary dom bude financne narocne horsie ako fungovka novy dom. aj ked sa to nezda.
Odpovedať
Profilova fotka
treba si spísať pozitíva a negatíva. Ak je jediným plusom len lokalita a ostatné charakteristiky sú prevažne (aj pri optimistickom oku) na strane negatív, tak bude rozhodnutie jednoduchšie...
Odpovedať
Ked to zhrniem tak je to stary dom vhodny na komplexnu rekonstrukciu na "super" pozemku sirky 8m za vysoku cenu. Zaver odo mna = nekupovat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@emma_932 si prepocítaj, ze más 10 árový pozemok a cena pozemku Malinovo http://www.chcempozemok.sk/ zoberme tých 84 euro so vsetkými IS, tak by to bolo 84 000 tisíc euro iba cena pozemku, takze nejaká cena okolo 100 000 tisíc by podla mna bola reálna, je uz na tebe ci chces rekonstrukciu starého domu, podla mna ak sa ti lokalita páci, preco nie :-)
Odpovedať
to je velmy uzky pozemok , ja mam 15,5 m široký pozemok a preto ho nekúpia vraj je úzky , je od BA 50 km
Odpovedať
max 75 000 - 80 000 eur
Odpovedať
Profilova fotka
@emma_932 ak mozem poradit,nesla by som do toho...ako uz aj ludia predomnou Ti poradili,radsej postavit novy nepodpivniceny dom na sirsom pozemku ;-)ako sa cely zivot trapit nad nejakou rekonstrukciou stareho domu na uzkom pozemku...
Odpovedať
Článok sa načítava...
súhlasim s väčšinou ostatných,čo Ti radili nekupovať len kvôli výhodnej lokalite....už veľa známych povedalo, že prerábať starý dom NIKDY VIAC, stále niečo vyskočí, čo bude treba opraviť, čo sa na začiatku ani nezdalo, že by to bolo treba urobiť a nikdy nikdy to nebude podľa tvojich predstáv, starý dom je vždy len starý dom, aj keď zrekonštruovaný... a nehovorím o tom, že sa narobíte 2x viac, ako keby ste si postavili nový pekný domček podľa svojich predstáv.
Odpovedať
Za túto katastrofu 110 tis. Eur ??? http://www.topreality.sk/starsi-rd-s-... Ani náhodou :/ Vykasli sa na to ...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za nazory :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?