Koho napísať na kúpnu zmluvu?

Ahojte,potrebovala by som trosku poradit. Moja svokra ide na zaklade kupno-predajnej zmluvy previest dom so zahradou na mojho manzela a svagrinu. Myslite si, ze by malo byt uvedene na tej zmluve aj moje meno? Alebo netreba, kedze nehnutelnost kupi manzel, a tym padom ja, ako jeho manzelka, nehnutelnost spada do bezpodieloveho vlastnictva manzelov.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial za dom bude platit so spolocnych domacich penazi, trvaj na tom, aby si bola na zmluve aj ty. Ak by to kupoval z vlastnych penazi (napr. zdedil ich), tak sa to zvykne riesit tak, ze sa na zmluvu uvedie iba on a ty by si sla k notarovi podpisat suhlas s tym ze vlastnikom bude iba on a tym by sa "vec" vylucila z BSM.
Odpovedať
Áno, aj bez tvojho mena to spadá do BSM. V prípade rozvodu by manžel musel dokazovať, že peniaze na kúpu boli len jeho (napr. ich zdedil). Je problém, aby na zmluve bolo aj tvoje meno? Bolo by to čistejšie.
Odpovedať
@jurajor Asi mas pravdu. Uz viem, ako to urobim.
Odpovedať
@andreasp podla mna je to uplne jedno. Mate BSM, on to kupi, takze je to automaticky v BSM zahrnute. Nerozumiem vsak tuzbe byt vlastnikom roidcovskeho domu manzela s umyslom, mozno, aj ked to mozno nikdy nenastane, uplatnovat si z toho naroky... Inak, by vam bolo jedno, na koho sa dom napise...
Odpovedať
@danken234 Keby ho dostal darom,tak by bolo pochopitelne, ze daruje synovi.Ale ak ho maju kupit, tak maju spolocne peniaze,tak je snad logicke ze aj ona chce byt rovnakym spolumajitelom, nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?