Kedy si uz mozem pytat peniaze za byt? (pri jeho predaji)

Ahojte. Predavame byt a nasledne kupujeme dom. Konecne sme sa dostali do fazy, kedy mozeme podpisat predaj bytu novej majitelke. A teraz som na vazkach, ako to vlastne je? Byt jej chceme uvolnit najneskor do 1.10.2015 s tym, ze urcite odideme skor, ale nech je to oficialne s tym datumom. Na buduci tyzden chcem ist podpisat predaj bytu, avsak teraz neviem, kedy si vlastne mozeme uz pytat peniaze za nas byt. Logicky mi pride, ze ku dnu prepisu bytu na nu (dajme tomu podpiseme to 18.8.2015) tak hned mozem ziadat poslat peniaze na ucet, alebo az k tomu 1.10.2015? Ide o to, ze tie peniaze potrebujem na dokoncenie domu a samozrejme co najskor. Akosi sme sa na tomto zabudli dohodnut a nechcem tapat, ked sa s nou najblizie stretneme. Ako ste to riesili vy? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
Ahoj,ja som mal v kupnej zmluve uvedene ze mi pridu peniaze do 5 dni od podpisu inak je zmluva neplatna a mal som aj uvedeny den kedy odovzdam byt novemu majitelovy.tusim to bolo do 4tyzdnov od pripisania penazi
Odpovedať
@elliottka samozrejme, že po podpise zmluvy.
Odpovedať
@elliottka podpisete zmluvu o buducej zmluve, resp. rovno kupnu zmluvu a zmluvu o prevode vlastnickeho prava kde bude dohodnes s kupujucim aby peniaze uschoval u notara alebo dal do akejkolvek banky na vinkulovany vklad - v oboch pripadoch bude dohodnute ze banka alebo notar tie peniaze vyplatia tebe za podmienky ze ukazes novy list vlastnictva kde bude novy kupujuci ako majitel - to je potom na tebe ako rychlo vybavis prevod prava samozrejme to je pri zrychlenom vklade otazka tusim 2 tyzdnov. Cize cca o dva tyzdne bude kupujuci na liste vlastnictva majitel, vy budete mat peniaze ale v kupnej zmluve sa dohodnete ze k odovzdaniu dojde az v oktobri, resp. ze zostanete tam este byvat. Osobne by som sa divil aby ti niekto len tak poslal peniaze bez garancie zeby na LV bol uz uvedeny ako novy majitel, a naopak divil by som sa aj tebe aby si prepisala byt na niekoho bez toho aby zaplatil.
Odpovedať
Dakujem, mam uz pripravenu zmluvu, kde sa pise, ze peniaze posle na ucet do x dni od podpisu zmluvy. Mam to od susedy co riesila presne toto iste a rovnaky byt, takze by to malo byt ok. Dakujem za rady.
Odpovedať
@elliottka nie,nie čítaj radu vyššie od @ngb peniaze v deň podpisu uschovať............
Odpovedať
@marta2610 v mojom pripade sa to tak neda, my sme specificky pripad, tu sa list vlastnictva nebude riesit, ale toto je na dlho vysvetlovat. Ale dik.
Odpovedať
Uff, nebude riešiť LV ? :) No, to musí byť pekná prasačina :D
Odpovedať
keby si byt kupovala, kedy by si poslala peniaze? ... asi az ked mas istotu, teda ked mas LV. no a kedze byt predavas a chces mat istotu, ze po prepise ich aj posle, rieste to cez vinkulaciu na ucte, dajte tak 3 mesiace - co keby sa vyskytol problem pri prevode. nech sa to stiha dat do poriadku.
Odpovedať
Zmluvu podpisovať pre notárom alebo niekde overiť podpisy na mestskom úrade. V deň podpisu zmluvy ísť do banky a nech urobia neodvolateľný prevod na tvoj účet. Ešte v ten deň ísť na kataster a podať návrh na vklad . Všetko urobte v jeden deň.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa jedná o kúpu družstevného bytu postup je iný, možno to vie niekto lepšie vysvetliť. Pri prevode družstevné bytu si treba uvedomiť, že predávajúci neprevádza samotnú nehnuteľnosť (pretože tá patrí bytovému družstvu ako právnickej osobe), ale prevádza len svoje členstvo v družstve a práva s ním spojené (teda aj právo užívať pridelený byt). Výhodou spomenutého je fakt, že keďže nejde o prevod vlastníckeho práva, nepodlieha táto zmena ani zápisu v katastri nehnuteľností. Zmluva, ktorou sa členský podiel prevádza, je určitou osobitosťou v zmluvnej oblasti týkajúcej sa nehnuteľností. Jednak tým, že sa na rozdiel od nájomnej a kúpnej zmluvy spravuje vždy Obchodným zákonníkom a tiež tým, že práva k bytu nie sú oprávneniami vlastníckeho práva (pretože prevodca bytom disponuje na základe svojho členstva v bytovom družstve).
Odpovedať
@lubk0 prosim, zdrz sa hlupych komentarov, pokial o tom nic nevies...
Odpovedať
@elliottka Nemôžte očakávať, že Vám niekto vyplatí kúpnu cenu predtým, než bude prevedený byt a ešte Vás tam nechá aj bývať. Na to slúži vinkuklácia/notárska úschova. Následne môžte podpísať nájomnú zmluvu s kupujúcimi, ktorí už budú vlastníkmi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ak predavas druzstevny byt tak potom treba pytat peniaze hned pri prepisani clenskych prav... ako bolo spomenute vyssie, nepredavas byt, len clenske prava... novy majitel moze potom poziadat o prevod do osobneho vlastnictva, otazna je potom anuita...
Odpovedať
@elliottka 1. Budem písať komentáre, aké chcem :) Sme na diskusnom fóre, keď sa ti nepáči, tak to čítať nemusíš :) 2. Vieme o tom iba to, čo si tu napísala. Nikto z nás nemá vešteckú guľu a pokiaľ nepodáš všetky informácie, tak sa nečuduj, že sú tu aj takéto komentáre. 3. Stojím si za svojim komentom, že pokiaľ sa nejedná o družstevný / obecný byt tak predaj bez prepisu na katastri je riadna prasačina :)
Odpovedať
Pre tych, ktorych to zaujimalo a mozno v buducnosti zaujimat bude, tak vsetko uz je vybavene, podpisane zmluvy overene na matrike a peniaze poslane na ucet. A byvat tam budeme este do konca septembra.
Odpovedať
Profilova fotka
@elliottka vela stastia v novom :)
Odpovedať
@stevko32 dakujem ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?