Kedy možem začať užívať kúpenú nehnuteľnosť?

Dobry den, chcem sa spytat kedy mozno zacat realne uzivat novu nehnutelnost? Podpisom kupnej zmluvy a vyplatenim, resp. podanim navrhu na vklad do katastra? Alebo az realnym obdrzanim listu vlastnictva? A dalsia otazka: ak ste kupovali nehnutelnost na uver - vyplacali ste peniaze hned pri podpise zmluvy alebo ste to riesili vinkulaciou alebo notarskym depozitom kym ste nemali LV? Dakujem pekne.
Odpovedať
Určite to riešte cez notára formou úschovy. Kupnou zmluvou nehnuteľnosť neziskate, až vkladom do katastra, kedy Vám vystavia nový LV. Trvá to mesiac od podania vkladu
Odpovedať
Notárska úschova je drahá, využite bankovú vinkuláciu. Termín prevzatia nehnuteľnosti je na dohode s predávajúcim.
Odpovedať
@zuzska1 To je na dohode. Ak su peniaze v uschove a vyplacaju sa az po predlozeni LV, tak az potom. Ale pri hypoteke stacil vklad zalozne prava v prospech banky a podpis kupnej zmluvy na vyplatenie penazi rovno predavajucemu, takze uzivali sme skor (peniaze boli vyplatene, takze kluce sme dostali), ako bol vklad na nase meno schvaleny na katastry, resp. bol LV.
Odpovedať
ak je kupovaná nehnut.na úver,predávajúci založia dom,alebo byt v prospech banky,potom zmluva, vklad na kataster ,až potom banka ked bude všetko ok pošle e predávajúcim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?