Kde v okolí Bratislavy by ste kúpili bungalov?

Profilova fotka
kde v okoli BA by ste kupili bungalov? novostavbu, 4 izbovy (cca. 100m2), pozemok cca. 500-600m2, cena do 200tis... vnutri holodom, vonku vsetko urobene, kobercovy travnik, zamkove dlazby, zavlaha a tak... vnutri nebude sanita, interierove dvere, kuchyna, podlahy, inak vsetko, aj klima bude, resp. mozno len priprava na klimu a priprava na krb... zaujima ma, ze kde by ste taky dom teoreticky chceli mat... aka lokalita v okoli BA je atraktivna, dakujem ;-)
Odpovedať
@tilly pre mna jedine smer Blatne-Kaplna-Bahon. Rano chodim na siedmu a za 20-30min. som z Bahona v praci. Po robote to trva trosku viac, ale to sa vecsinou aj tak zastavim v Senci na nakupy. Je to blizko do Blavy, Senca, Trnavy a Pezinka. Mam vyhlad na Male Karpaty a kedykolvek zbehnem za chvilku do Harmonie, alebo na Zochovu chatu... Dedina ma skolu, skolku, postu,nove potraviny ktore su vyborne zasobene a otvorene do 21hod.... Starosta sa podla mna velmi dobre stara(nove namestie, fontana...) takze naozaj uplna spokojnost. Velmi podobne to bude aj v Kaplnej, Blatnom, asi aj Senkvice(tie mi pridu uz trochu viac obstavane, ale stale to nie je Malinovo :-) ).
Odpovedať
@tilly ja som antidedinovy typ, takze jedine nejake male okresne mestecko (SC, PK, MA), kde mam vsetky urady, MS, ZS, fitko, karednicku, kozmeticku, kaviarnicky ... :-) no ale to sa za 200tis asi nepodari :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Jarovce, Rusovce, Cunovo - ale tam asi moc nezarobis na tom dome, kedze pozemky su tam drahsie. Ale zasa su to vyhladavane lokality, lebo ziadne zapchy a tak. :)
Odpovedať
Limbach, Stupava, Marianka, Rusovce...
Odpovedať
Ja osobne, by som bol za Pezinok. Neviem prečo, vždy my to tam bolo sympatické.
Odpovedať
@tilly odporucam okolie Pezinok, Modra, dedinky okolo - Budmerice, Vistuk... Pekne okolie, blizko lesy na prechadzky, hubarcenie, cyklo. Harmonia je tiez krasna, ale drahe pozemky aj domy.. Ja osobne prerabam vo Vistuku - dobra vybavenost. Na blizku jeaj co to na vyzitie - diskoteka, kino ( Modra, PK) - samozrejme netreba to porovnavat s mestom. Teraz je aj vystavba v Dubovej, v Častej...
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo no ved to, ze tam sa mi to nepodari dat tak dokopy, aby bola predajna cena 200tis a drahsie domy sa uz velmi tazko predavaju... pezinok a senec je to iste, nedostaneme sa do tej sumy... pezinok sa aj mne velmi paci, aj limbach, ale to je drahe vsetko zahorie zas nechce moj muz... preto uvazujem, kde by to bolo predajne... zalesie? reca?
Odpovedať
Profilova fotka
@adulik23 no ved a nad 200tis sa velmi tazko predava... to nerisknem
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka a je to tam aj predajne? nechcem, aby mi trcal barak potom v ponuke pol roka... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly No ja neviem ako ostatni, ale ja ked som kupoval tak som si defacto priplatil 30.000 EUR len za lokalitu. Vymenil som Vajnory za Cunovo. Pre mna a moju rodinu je velmi podstatne nestravit zivot v zapche... Ak to postavis v Rece alebo Vistuku... nepredas tam dom za 200k €. Ty sa musis drzat Bratislavy, lebo ludia sa viazu na Bratislavu kvoli praci a podobne. Navyse ak ma niekto byt v BA a preda ho tak skor si kupi dom. Ale clovek z BA nepojde do Reci :)
Odpovedať
Mozem ti odporucit Slovensky Grob - ci uz Sur Maly raj, alebo potom Monari. A vo Vinicnom je tiez nejaky projekt bungalovov.
Odpovedať
pre mna ako bratislavcana, nist z vyssie menovanych :-( my nas by atraktivna bola max. Zahorska Bystrica, ale aj to len so zatatymi zubami... asi skor nie ako ano... ale aj to je uz nad tych 200 tis... Ale co viem ze kolegovia co su povodom mimo BA, tak su ochotni kvoli domu obetovat pohodlie mesta... a z ich rozpravania - atraktivne lokality su tesne okolie senca (sice clovek je na dedine ale 5-10 min do mesta - Senca, kde deturence mozu chodit do skoly a je tam vsetka potrebna infrasktruktura, a dospeli potom do BA dochadzaju za pracou), alebo potom zahorie... pripadne tesne za hranicami v rakusku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
100 m2 a cena 200.000 - mimo MHD BA nemozne. Pre mna je dolezita MHD,kedze chcem aby decka chodili do skoly v BA. Dochadzanie Rusovce, Jarovce, Zahorska - OK. Lamac to uz su ine cenove relacie pozemkov. Aj marianka je vcelku OK,ale vsetko v Malackach.
Odpovedať
@tilly predajne ako predajne. dobra reklama a "nastajlovany" dom vedia predat :) .. a hlavne predavat za primeranu cenu. no velke domy sa predavaju dlhooo... znami predavali vilu snad aj 2 roky a isli dole pod cenu.. ina je hodnota domu a ina je cena za ktoru je mozne ho predat. zas jedni predavaju ohyzdu a nevedia co za nu pytat a to je stara chajda.. harmonia je lukrativna oblast takze treba ponukat lukrativnym zaujemcom ... na dedinkach pre mladych pripadne pre rodinky, kt. dokazu dochadzat.
Odpovedať
Kostolište je fajn, 2 km od Malaciek a z Malaciek si po dialnice vychádzkovou jazdou za 25 minut v BA.
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo ano, mas pravdu, dakujem za nazor... budeme nieco hladat... su dve moznosti bud kupime lacnejsi pozemok niekde trosinku dalej, postavime tam nieco uspornejsie a budeme to predavat za cca. 150tis, alebo potom nieco blizsie a teda drahsie, len ked sa obavam tej predajnosti, ked to bude drahsie... @anairda :-D presne toto je moj nazor, ja som rodena bratislavcanka, mestske decko (aj ked som vyrastala v RD), cele zazemie v BA, babky, vsetko, nikdy sme nikam nechodili na chalupu ani k babke na dedinu, lebo sme mali vsetko v BA, myslela som si, ze v satelitnom mestecku to bude v pohode, ono tam aj bolo super, ale po case mi zacalo mesto chybat, tak sme spat v BA :-D ale je kopec ludi, co su pristahovalci a radsej idu do satelitov a do BA dochadzaju...
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka no ved prave, dom bude dobre nastajlovany, ale myslim, ze najdolezitejsia je lokalita... a nasa cielovka su skor mlade rodiny... luxusnejsie domy sa predavaju strasne dlho... mi hovor, predavame dom vyse roka, je velikansky, bazen, altanky, dvojgaraz, velky pozemok a uz je totalne pod cenu, sice su tam teraz vazni zaujemci, ale tak 100% predany este stale nie je...
Odpovedať
Profilova fotka
co hovorite na ivanku, most, tomasov, bernolakovo, pripadne to rakusko? dik
Odpovedať
Profilova fotka
Rakusko OK, vsetko ostatne urcite nie. Cely smer Senec ja uplne zabity... Vlastne vsetky smery do Ba su zabite. Bohuzial uz aj zahorie je problematicke :(( a ked postavia Bory v Devinskej, tak lutujem vsetkych v Dubravke, Lamaci, Devinskej a dalej na Zahori :(. Orientujes sa na mlade rodiny - t.j. ludia s obmedzenym budgetom, ale vyzaduju dobru dostupnost do mesta... Tak to mas jedine Rakusko - velmi pekne prostredie, ale nemusi kazdemu vyhovovat byvat v zahranici, jazykova bariera atd., alebo potom smer Rusovce, Jarovce, Cunovo, kde neexistuju defacto zapchy a ani nebudu, lebo sa nemaju kde utvorit. Posledna moznost je Madarsko, napr. Rajka, kde su lacne pozemky. Ale vyzera to tam zle, plus opat ako v Rakusku jazykova bariera ( pre vacsinu vacsia bariera) + asi si tam nikdy nedaju trvaly pobyt a pod. To su vsetko obmedzenia. Esta ma napadlo, ze na Trnavke a v Prievoze je vela zahrad, na ktorych sa da stavat. To by bolo idealne pre teba na kseft. Napr. Jeden znamy teraz predal zahradu cca 400m2 na Trnavke za 35.000€ so sietami a pod. Len tam je problem s pristupovou cestou, da sa vybavit, ale dlhsie by to trvalo a on nemohol cakat - preto ta cena. Skus si to tam pobehat, to na portaloch nenajdes...
Odpovedať
Ja som tiez od malinka "blavacka" z uplneho centra a zo zac. som si nevedela zvyknut,ale ked som si nasla kamosky a urobili Sitinu tak mame paradne byvanie. Ale nemame pracu kde musime rano byt presne, cas si planujeme pdola seba, decka si vozime s kamosmi na striedacku a kym budu vystavane /ak niekedy budu/ Bory uz budu decka mimo dom a skoly v meste. Mali sme aj kruzok v centre mesta a teda kym bolo decko na kruzku 90min-skoro nic som autom za ten cas od 16.00-17,30 nestihala v meste-total zapchate vsetko. Blava je proste cela o presuvani sa z A do B a je skoro jedno v ktorej casti. Akurat tie rana si treba premysliet, kto nema svoju firmu, ci homeoffice.........ono ani z 3vezi sa dostat niekam do prace rano nieje med lizat.
Odpovedať
@tilly pre mna by vedelo byt zaujimave napriklad aj Malinovo, resp. ine dediny na ten smer (vratane smer DL), pripadne Most (ale Studene skor nie), Tomasov sa mi zda byt prilis, maximalne ale druha za Ba (cize ziadne Holice a pod.) s relativne dobrou dostupnostou do mesta.
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly Ak to spravne chapem, tak ide vam o stavbu ako investiciu, ktoru potom predate. V tom pripade by som vobec nesiel do stavby bungalovu ale len do kupy pozemku. Najviac sa zaraba na pozemkoch. A to by som potom kupoval niekde v rakuskom pohranici, kde ceny idu rychlejsie hore ako kdekolvek inde pri BA.
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 ano, tak to spravne chapes... urobili sme to tak uz 4 krat, len teraz nam dochadzaju napady, ze kde... musim ist zistit do rakuska, ze ako to tam funguje, hlavne dane a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo no ved, ze zapchy su vsade a tam, kde nie su zapchy, je to drahe a nezmestime sa do tej predajnej sumy potom... :-S preto spekulujem zo vsetkych stran... @han27 smer DL a samorin nie, tam sme teraz predavali vyse roka a totalne pod cenu... ten smer kazdeho odradza, aj ked pre nas bol samorin skvely... @atlaska cize si blavacka... takze nie original bratislavcanka, ze? tak z centra mesta sa tazko odchadza... tam uz ide o to, ci chce clovek dom, alebo radsej byt v centre...
Odpovedať
@tilly mali sme moznost pri Kriznej mat nadstavbu na povale, velky mezonet 150m2, vytah,terasa a le uz by som sa do tych koncin nevratila. Vyrastla som pri Medickej, aj mam rodicov, ale nas styl byvania a zitia je iny, vybrat bike a ist len tak z garaze, nalozit lyze urobenim dvoch krokov k autu a ist si zalyzovat, decka vybehnu niekolkokrat za den na biky, kolobezky, zahrat futbal, florbal........mne ten hluk mesta uz nechyba, ale niesom odkazana denne dochadzat do mesta do prace-to je velka vyhoda.
Odpovedať
a hlavne co som cele detstvo neznasala,ze sme boli "luftaci" v piatok nabalit a na chalupu,v nedelu nazad. Takto ideme sic lyzovat, na vylet k jazeru, ale viac vikendov amme doma v zahrade, gril, terasa, navstevy.... Original blavacka niesom, mama nieje z BA.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska jaj, no my byvame v BA (ale v dome) a vytiahneme biky a ideme sa bicyklovat, alebo nalozime bicykle na auto a ficime do rakuska... my sme na bicykloch stale a v zime na lyziach, alebo na zimakoch na korculiach, u nas nehrozi sediet doma na teraske... a to je pravda, ze ked sme boli mimo BA, tak sme vikendy vacsinou travili doma a sice sme sa nenudili, ale bol to taky nevyuzity (vacsinou preslopany) vikend... my sme nikdy neboli "luftaci" (dobry vyraz :-D ) babky sme mali v BA, cize vikendy sa vacsinou travili prechadzkami po BA, pripadne koliba, partizanska a tak... a to mi chybalo, tiez som nechodila denne do BA do prace a ak, tak urcite nie na osmu, mm chodieva do prace mimo BA, cize my sme sa do BA nevracali kvoli cestovaniu... teraz mame tie vikendy take akcnejsie, aj celotyzdnovy program... tak ale my mame 6 krat do tyzdna nejake treningy :-p a to sa v satelitnom mestecku moc nedalo, tam nic nebolo, dal sa sice futbal, aj tenis, aj hokej, ale paradoxne tieto veci nas v BA vychadzaju na tretinu :-o
Odpovedať
@atlaska @vovo A co sa stane, ake komplikacie su ocakavane ked budu Bory?
Odpovedať
@tilly ja keby som musela ísť na dedinu, tak by som si vybrala Limbach, Svätý Jur, a dediny v okolí Pezinka, resp. samotný Pezinok, tam sa mi veľmi páči. Vôbec sa mi nepáčia dediny smerom na Dunajskú Stredu, tým smerom by som ani neuvažovala. Ešte možno Malinovo, tam sa teraz vo veľkom stavia. Len ja by som na Vašom mieste zvážila vyhotovenie toho domu a jeho cenu, resp. zadefinovala kategóriu, pre ktorú je ten dom určený. Z môjho okolia mám také skúsenosti, že na dedinu do domu teraz zväčša idú mladí ľudia túžiaci po dome, ktorí sa nevedia stotožniť s bývaním v paneláku v Petržalke a pre tých by to mohlo byť dosť drahé, keďže ešte treba dokončiť celý interiér. Moji kolegovia v práci sú najlepšia vzorka -tridsiatnici utekajú na vidiek bez ohľadu na zápchy a dochádzanie, štyridsiatnici už zvažujú radšej Rusovce, Jarovce, Čunovo alebo Záhorskú a niekoľko starších kolegov sa už vrátilo do Ba, resp. majú aj byt v Ba, kde sú cez týždeň a do domu na dedinu chodia na víkendy. Osobitná kapitola sú starí Bratislavčania bývajúci na Kozej či na Dunajskej, pre tých je už Čierna Voda ako na konci sveta :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly heh ako som cakal :) kazdy bude obhajovat svoje.. prave pre dopravu, preto ze je kusok od velkeho mesta, od posty, ze tam ma skolku a podobne :) ja radsej ani pisat nebudem... jeden pise ze mu to trva 30min do BA dalsi napise 20min do BA, je to uplne jedno .... zalezi od toho kde kto v BA pracuje... mozem byvat v Rovinke a do BA mat 1km ked budem robit v Devinskej :D alebo mozem byvat v Hornom Bare :D ... a pracovat na Svornosti a mam to to iste.. cize sa to neda porovnavat podla toho co pisu ludia... treba si zhodnotit, kde pracujem, ako daleko od vstupu do BA. Ja osobne jazdim po BA 2x dlho rano ako sa dostanem do BA co mam 15km od domu.... takze je mi uplne smiesne ako niekto pise ze za 30min som v BA ked po BA jazdi dalsich 30 :) ja byvam tak, ze mam 3moznosti ist do BA, ak na jednej ceste hlasia nehodu ide sa druhou... taky priklad... rano som siel do BA 12min a od vjazdu do BA od podunajskych po Avion som siel 27min takze to vravi za vsetko :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?