Kde sa dá prepísať otcova časť domu na mňa?

ahoj..potrebovala by som surne poradit. otec zdedil dedkovu cast rodinneho domu, ktoru by chcel prepisat na mna. koli hypoteke. cast domu patri este babke a strykovi, ktory tu ziju tiez. v pripade babkinej smrti vsak jej podiel pada na mojho otca. stryko je stary mladenec, takze jemu patri tiez 1/3 domu. hlavne potrebujem poradit, ako a kde prepisat tu otcovu cast na mna. dakujem
Odpovedať
@elizabeth453 zbehni k notárovi - on urobí všetky potrebné kroky na uskutočnenie celého prepisu - poplatkovo to výjde okolo 130 - 150 eur u notára a nejakých 66 eur na katastri. Len si musíš uvedomiť, že ak chceš hypo, dom budú musieť zakladať všetci jeho vlastníci, t.j. aj babka a strýko.
Odpovedať
a ako dlho to asi potrva? chceme zavolat geodeza, aby dom rozdelil na tri casti teda parceli a zazolzi teda len tu cast pisanu na otca. v tom pripade budem tiez potrebovat ich suhlas na zalozenie??? dakujem za odpoved
Odpovedať
Dom nerozdelis na parcely, dom je dom..jedine pozemky by sa dali, potom treba novy GP a potom by ti nebol treba ich suhlas..
Odpovedať
ono je to dost velky dom, jeden je pristavany, dom ma 3 samostatne vchody.
Odpovedať
tak to je potom samozrejme ok, ak mate tri samostatne vchody ;-) cize 3 samostatne bytove jednotky...potom ano..
Odpovedať
mat samostatny vchod nestaci. samostatna stavba je vtedy ked ma samostatne pripojky/marace/, samostatnu strechu, mury.... proste ked sa stavba rozdeli a niekto sa rozhodne tu svoju cast napr. zburat tak aby ta dalsia cast mohla dalej stat a fungovat samostatne. ak stavba splnuje vyssie uvedene tak geodet vyhotovi GP v ktorom tu stavbu rozdeli. netreba potom ale zabudnut aj na prilahle pozemky/dvor/ aby ste na nich mali podiel inak nemate k tej stavbe pristup co by banke vadilo. ak stavba nesplnuje vyssie uvedene geodet ju rozdelit nemoze - ale mozte skusat geodetov - mozno by si to niekto na seba vzal a rozdelil ju. mozno by to cele preslo. v opacnom pripade sa vola znalec - znalec ktory aj robi snalecke posudky v ktorych ocenuje pre banku stavby. ten stavbu rozdeli v znaleckom posudku na stavbu v ktorej budu 3 samostatne bytove jednotky. treba ratat aj stym ze banka pri takomto type stavby pojde s cenou dolu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?