Kde ohlasujem nadobudnutú nehnuteľnosť?

Profilova fotka
Ahojte, vedeli by ste mi poradit, akym sposobom si mam splnit ohlasovaciu povinnost voci Miestnemu uradu kvoli dani z nehnutelnosti? Podla informacii z netu musim do 30 dni od nadobudnutia nehnutelnosti nahlasit tuto skutocnost Miestnemu uradu + do 31.1.2012 podat danove priznanie. Moje otazky teda su: 1. ako im tuto skutocnost nahlasit (staci pisomne postou - prilozit kopiu rozhodnutia z katastralneho uradu alebo vypis z katastra stiahnuty z internetu)? je na to nejake tlacivo? 2. danove priznanie - mozem pouzit toto tlacivo aj v pripade nadobudnutia darovacou zmluvou, cize nehnutelnost nadobudnuta bezodplatne (zadarmo)? www.bratislava.sk/VismoOnline_ActionS...... Vopred dakujem za Vase odpovede!
Odpovedať
Profilova fotka
@nina78 vsetky tlaciva by mal mat mestsky urad na stranke, cize vyplnit, poslat, odniest priamo k nim. Inak dan z nehnutelnosti, ti aj oni vyplnia priamo tam, podpises a nema roblema s vypisovanim:) Takze najlepsie je tam zajst, opytat sa, vyplnit, podpisat a potom zaplatit:)
Odpovedať
zober si LV so sebou. Na nahlasenie nadobudnutia maju tlacivo, u nas 10000xprekopirovany kus papiera,kde vypises meno........cLV, rozmer.....podpis. Do 31.3. dalsieho roku od nadobudnutia podas danove priznanie. Ja do 30dni nic nenahlasujem, nebudem im robit dvojitu robotu,kedze danovo sa priznam. Neviem ako inde, ale v Blave dane neriesie miestne urady ale danovy urad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?