Kataster - zápis pozemku

Ahojte, prosím o radu. Sme manželia. Kupujeme pozemok od odce. Ale nakoľko som v žiadosti bola podpísaná len ja, tak zmluva bude spísaná medzi mnou a obcou. Automaticky som si myslela, že keď niečo kupujeme, tak sa to berie do bezpodielového spoluvlastníctva a majitelmi budeme obaja. Čo je potrebné v prípade, keď chceme na kataster a čiže do listu vlastníctva zapísať nás oboch, a nielen mna, keďže som uvedená na zmluve? Do kúpnej zmluvy sa už manžel doplniť nedá. Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
nie je jednoduchšie kúpnu zmluvu prerobiť? Tiež sme tak mali s manželkou
Odpovedať
v zmluve musí byť uvedený rodinný stav. 1. ak je tam "slobodná" a zmluva bola uzavretá už v čase manželstva, tak je neplatná - dávaj si na to pozor, nie je to "len maličkosť, ktorá sa neskôr opraví" ako mi raz vravel jeden klient 8-) 2. ak je tam "slobodná" a v čase uzavretia zmluvy si bola slobodná, tak dobrá rada do života - nerieš to 8-) 3. ak je tam "vydatá", kataster konanie preruší a vyžiada si od teba/vás doplnenie manželových údajov alebo zo súdu rozdelené bezdpodielové vlastníctvo... myslím si, že som vypísala všetky kombinácie :-)
Odpovedať
Dalo by sa to riešiť dodatkom k zmluve. Inak kataster na list vlastníctva napíše toho, kto je v zmluve teda Teba bez manžela. V prípade rozvodu a vysporiadania bezpodielového spoluvlastníctva by on musel dokazovať, že ste kúpili pozemok za trvania manželstva, resp. koľko on sám na to vynaložil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?