Investor a stavitel jedna osoba, vlastnik ina

Ahojte, nejde mi do hlavy jedna vec...videli sme pekny domcek, novostavba v stadiu holodomu....pan stavitel a investor v jednej osobe, s ktorym sa diskutuju vsetky otazky od technickych zalezitosti domu az po cenu, ale napisal dom na spolocnika...resp. dom je napisany na fyzicku osobu, vraj preto, ze banka lahsie uvolnuje prostriedky z uveru na takyto dom, ako keby sa to kupovalo od s.r.o.cky a tiey srocku zalozili az o par mesiacov neskor ako sa zacal realizovat tento dom...co si o tom myslite? chcu len usetrit na dph? alebo sa mame/nemame niecoho obavat? nemate, prosim, skusenosti? Vdaka.
Odpovedať
@el6 môže vravieť pravdu. Banka nechce dať úver na stavbu s.r.o.cke resp. Požadujú ručenie osobnym majetkom konateľov.pravdepodobne jeden zo spoločníkov sa na toto obetoval ( divím sa mu sice, podľa mňa je to dobrodruh ak sa na toto dal ale tak táto oblasť podnikania je plná dobrodruhov aj dobrodružstva) ale môže to byť tak ako píšeš. Tvrdenie že VAM banka ľahšie uvoľní peniaz ako keby si to kupovala od s.r.o.cky mi príde nelogické. Pre banku budes dôležitý ty ako dlžník nie nejaká s.r.o. od ktorej kupujete.
Odpovedať
biely konik :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@el6 kludne to moze byt iba z toho dovodu ze chcu usetrit. Vela ludi to tak robi alebo jednoducho nechce aby bol dom napisany na neho
Odpovedať
@bromid v akom zmysle ho mohol pouzit ako bieleho kona pls?
Odpovedať
@el6 tak mna aj toto napadlo. lepsie je si popytat sa a overit vsetky moznosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?