Hypoteka u predavajuceho nehnutelnosti

Zdravim, chcem sa ako kupujuci nehnutlnost opytat: je standardne, ak financie kupujuceho idu na hypotekarny ucet v banke, kde mal predavajuci hypoteku a zvysok na osobny ucet predavajuceho ? Realitka mi povedala, ze pre predavajuceho sa nic nemeni, ze je to normalna vec. A ze inak by prva banka, kde ma predavajuci hypoteku, neuvolnila zalozne pravo na nehnutelnost. Dakujem za pripadnu radu.
Odpovedať
@petrasov áno.
Odpovedať
@petrasov Áno. Predajom nehnuteľnosti si predávajúci automaticky splatí úver a banka môže uvoľniť záložné právo. Pre predávajúceho je to dokonca väčšia istota. Si predstav, že by si peniaze vyplatil predávajúcemu, on by ti previedol nehnuteľnosť, ale úver by tými peniazmi nesplatil. Po krátkom vymáhaní od predávajúceho by si banka uplatnila záložné právo a byt by ti zobral exekútor.
Odpovedať
@chrobak7 Diky, to je pravda ! Inak, ako najlepsie zabezpecit, aby tie peniaze isli naozaj tymto spobom - na vyplatenie povodnej hypoteky predavajuceho?
Odpovedať
ano je to bezny postup
Odpovedať
@petrasov Zakotviť to priamo v kúpnej zmluve a uviesť tam aj účet banky. A keď budeš uhrádzať cenu nehnuteľnosti, tak si to over v banke, že to ide na správny účet.
Odpovedať
Sucastou zmluvy ma byt aj vycislenie zostatku z banky predavajuceho - tam budes mat presne kolko im mas dat na aky ucet atd - toto si over u danej banky ci su spravne udaje a hotovo 🙂 okrem toho ak aj ty cerpas hypo na kupu tak to overi aj tvoja banka 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@palinoba presne tak, proste vsetko je najlepsie dat na papier tak ako pre predavajuceho tak aj pre kupujuceho, je to proste ako taka zaruka, ze vsetko prebehne tak, ako ma
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?