Hypoteka Tatrabanka

Mate niekto skusenosti s hypotekou v Tatrabanke s tym ze ste potrebovali aby vam zobrali plat za kratsie obdobie ako je 12mesiacov Mam vsak odrobenych plnych 12. Da sa to nejak obist, alebo nejak sa s nimi dohodnut? Nemozem ist do inej banky a potrebujem aby v Tatrabanke zobrali len poslednych 6, alebo max 9 mesiacov.
Odpovedať
@saimon852 Banky štandardne požadujú preukázať príjem za posledný rok. Ak trval PP kratšie, tak niekedy stačí aj to kratšie obdobie. Potvrdenie príjmu z predchádzajúceho PP sa nevyžaduje - to nemá zmysel. Ak pracuješ 12 alebo viac mesiacov, tak štandardne preukážeš príjem za 12 mesiacov. Nemôžeš banke povedať, že pracuješ 15 mesiacov, ale doložíš len príjem za posledných 6 mesiacov. To je nelogické. Ak sa ti zmenil plat, tak jednoducho preukážeš, že 6 mesiacov si mal 1000 € a potom si mal príjem 1200 €. Nerozumiem, kde je tam problém.
Odpovedať
@saimon852 VUB overovala len poslednych 6 mesiacov cez SP. odomna chceli tiež len čestne prehlasenie o čistom prijme za posledných 6 mesiacov
Odpovedať
@chrobak7 hmmm tiež som sa v tom nejak stratila. Možno má príjem len za to obdobie a pred tým nikde nerobil
Odpovedať
Mne schvaľovala Tatra banka hypotéku v decembri 2021 a overovali si iba posledných 6 mesiacov cez SP, ale ja som menila prácu a kontinuálne som prechádzala od jedného zamestnávateľa k druhému.
Odpovedať
Brali sme z TB hypo, stačilo im posledných 6 mesiacov
Odpovedať
@chrobak7 problem je v tom ze potrebujem hypoteku 125tisic eur... vo vub mi to vpohode schvalili, lenze nastal problem ze chcem zalozit druhu nehnutelnost ktora je zalozena uz v tatrabanke a musim ist s hypotekou tam. A ked beru 12 mesiacov priemerny plat tak mam len 1160eur co nestaci na 125tisic. Za posledny pol rok som mal 1430 takze to by mi vpohode vyslo
Odpovedať
@bobco13 ale pracovali ste presne 6? alebo dlhsie a zobrali 6?
Odpovedať
Profilova fotka
@saimon852 TB berie štandardne priemer za 6 mesiacov a nie, nie je možné sa len tak dohodnúť, aby brali menší počet mesiacov. Ak sa Vám ale počas tých mesiacov zvýšil príjem, tak k žiadosti je potrebné doložiť dodatok o zvýšení daného príjmu a je v tom prípade možné, že TB prihliadne len na tých posledných 6 mesiacov toho zvýšeného príjmu. Nechem rýpať, ale dali ste tu viacero tém s úplne elementárnymi otázkami, čiže ste totálne stratený v riešený hypotéky a celkovo v kúpe nehnuteľnosti - z akého dôvodu si nezoženiete agenta, ktorý sa Vám o toto všetko postará? Ako nič v zlom, možno budete argumentovať tým, že agentovi neveríte - ale to len tak potom dôverujete tomu, čo sa dozviete niekde na webe od noname ľudí? Podľa Vašich doteraz položených otázok Vám fakt odporúčam zabezpečiť odborníka na riešenie, lebo ste totálne stratený.
Odpovedať
@andreah25 dnes som bol v tatrabanke a pocitali mi priemer za 12 mesiacov. A mam financneho poradcu, ale on mi poradil len to ze sa v tatrabanke nejak dohodneme na 6 mesiacoch a ked nic nezaberie ako argument pojdeme do inej banky kde beru 6 mesiacov s tym ze refinancujeme druhu hypoteku k nim.
Odpovedať
a myslis ze sa bude dat v tatrabanke dohodnut na to aby brali do uvahy len tych 6 mesiacov?
Odpovedať
@saimon852 v novej práci presne 6 mesiacov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?