Hypoteka rada

Mozete prosim ozrejmit, ako to funguje pri hypoteke? Nasli sme projekt, dom za 200 tis stadium bude holodom, dokoncenie cca 20 tis., cast mame nasetrenu cca 70 tis., - na kupu pozemku 50 tis., s tym, ze developer vie vyjst v ustrety, postavia zaklady, vytiahnu steny, strecha = 20 tis., potom by sme ziadali o hypoteku. Moja otazka, mozem ratat so sumou (80 percent) za dom v konecnej podobe teda 220000, aka by bola vyska prvej tranze, res dostaneme v prvej tranzi tolko aby sme mohli vyplatit to stadium holodomu, ktore dostavia developer? Alebo od coho zavisi ohodnotenie domu, cim viac postavene tym lepsie? Vdaka za odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
My riesime teraz hypoteku. Prva tranža je vyratana od posudku rozostavanosti objektu . Tu nam ohodnostil na 57000 a z toho dostaneme 70% . Ostatne v druhej tranži a 10%na kolaudaciu
Odpovedať
@marosss88 aha takze to nie je celkova suma objektu? tych 70%? ako to potom rozrataju? Moj pripad dajme tomu ze budem mat hodnotu 100 tis (aj ked realne zaplatim 20tis), chcem si pozicat celkovo 220tis aby som mala aj na dokoncenie.
Odpovedať
@eryykah Na toto potrebuješ nejakeho hypotekárneho špecialistu.Tu nejde o smiesnych 50000 ale o 200000. Bude to treba poistiť, poistiť aj teba, platit hypotéku atď atď. Developer chce iba predať a talá suma je vysoká ( ale nepoznám podrobnosti).
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah no znalec ohodnoti dom s pozemkom na dajme tomu 250000 z toho mozes dostat standardne 80% hypoteku (vraj sa da aj 90%) . Ak stupen rozostavanosti ohodnoti aktualne na 100000€ tak realne by mala pustit banka 70% z tych 100 tisic € .a to by bola prva tranža . Takto nam to vysvetlila poradkyna
Odpovedať
@marosss88 ok, takze 2. tranza uz sa rata z tej sumy ktora je potom prestavana ano? co teda ale nevychadza 20 percent..
Odpovedať
Len treba dat pozor, hodnota v znaleckom posudku este nic neznamena. Nam banka tuto hodnotu este dost ponizila. Preto je dobre mat vo vypoctoch rezervy, lebo clovek to nikdy nevie dopredu odhadnut.
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah 3 tranža je 10% z celkovej vyšky hypoteky. Takze druha tranža je zvyšna casť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?