Hypotéka bez manžela

Chcem sa opýtať na seriózny názor, či by som mohla zobrať hypotéku, ak som vydatá, ale sama, aby so mnou nefiguroval v zmluve a pri posudzovaní manžel. Je to z objektívnych príčin. Lebo som kdesi čítala o zúžení BSM, resp. vyňatí nehnuteľnosti ešte pred kúpou z BSM, takže keď sa dá počas manželstva niečo také, verím, že sa to dá aj v banke ako nejaký špeciálny prípad, či? Vďaka za radu :)
Odpovedať
Treba skocit do vybranej banky a dat tete za prepazkou "zakernu otazku" a nechat na seba kontakt pretoze to asi nebude vediet ani ona ale bude sa musiet poradit.
Odpovedať
@natynka128 predtym ako som si ja bral uver, spisali sme u notara zapisnicu, ze dany uver bude vynaty z BSM... samozrejme ju bolo treba predlozit v banke (VUB), no nebol s tym ziadny problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@natynka128 Hypotéku si môžete zobrať len na seba, podmienkou je spísanie notárskej zápisnice o zúžení BSM na konkrétnu nehnuteľnosť a na úver. Ďalšou možnosťou je zrušenie BSM súdom, len to dlhšie trvá.
Odpovedať
@ultra @gashtaan @alenaholubova Ďakujem vám za odpovede. To znamená, že ešte pred tým, než pôjdeme k notárovi si musíme vybrať nehnuteľnosť a ešte predtým, než za ňu zaplatíme zálohu a rezervujeme ju, potrebujeme spísať u notára ten doklad. Dobre tomu rozumiem? Ešte otázka - zamyslela som sa a zaujal ma fakt, že kým je byt v ponuke v realitke, dajme tomu 3 mesiace, kto za neho platí nájom, ak vlastníkom bytu už nie je fyzická osoba, ale realitka, keď ho od niekoho odkúpila.
Odpovedať
@natynka128 najom plati vzdy majitel. V kupnej zmluve byva uvedene ze zavazky do predaja su byvaleho majitela a od predaja noveho. Plus je dobre si pytat potvrdenie napr. Od spravcu, ze tam nie je nedoplatok.
Odpovedať
@martuska75 to nie je len dobré, ale napr. na katastri v BA to aj vyžadujú k prepisu 8-)
Odpovedať
@alenaholubova co obnasa zuzenie bsm len pri konkretnom uvere da sa to tak spravit,ak na tu istu nehnutelnost mam uver aj ja, teraz uz ako ako manzelka, v case cerpania este nie?
Odpovedať
@martuska75 @zuzanka.zuzu Vďaka baby, ale dala som aj podnet, že čo v prípade, keď už byt odkúpila realitka. Kto platí nájom vtedy? Snáď už nie majiteľ. A pri kúpe bytu, viete mi tak po lopate napísať, kde všsade ísť a čo všetko vybaviť? Vidím, že máte prehľad a asi ste to už absolvovali ;). Vďaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@olivs Ak tomu spravne rozumiem, vlastnite sama nehnutelnost, na ktorej mate zalozne pravo a teraz ste uz vydata a chcete dalsi uver vybavit tak, aby ste v nom bola sama bez manzela?
Odpovedať
Profilova fotka
@natynka128 Ano, predtym ako pojdete k notarovi treba mat vybratu nehnutelnost. S tym najmom je to tak ako napisala martuska75. Pri prevode nehnutelnosti od kohokolvek by som pozadovala doklad od spravcu, ze nie su nedoplatky na najomnom. Po kupe bytu treba zajst ku spravcovi, ze ste novou majitelkou (malo by stacit LV z katasterportalu alebo kupna zmluva, ale radsej si to dopredu preverte telefonicky), nahlasit sa v elektrarnach, plynarnach, vybavit si kablovku, pripadne pevnu linku a vsetky tieto "vymozenosti". A ked sa stanete vlastnickou nehnutelnosti, treba do 31.1. nasledujuceho kalendarneho roka podat danove priznanie, aby Vam vyrubili dan.
Odpovedať
@alenaholubova nie, nie celkom. ale riesim to uz inde, tak tuna nemusime, vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?