Mám nárok na hypotéku? Mám 26, chcem si ju zobrať sama.

zdravím vás, chcela by som sa spýtať či by som mala nárok na hypotéku ak by som si ju chcela brať sama. V čistom mám plat okolo 600. Nemám deti ani žiadne iné záväzky a mám 26 rokov.
Odpovedať
Podla toho kolko potrebujes.Ale ked mas vsetko na paske tak ti daju.Odrataju zivotne min.Ale najlepsie mas sa ist informovat do banky.
Odpovedať
sranda otazka :-) a to hlavne si nenapisala, ze hypoteka na kolko? na 500eur, ci chces 100 000eur ? :-D dolezite je este ci mas s cim rucit, napr. byt/dom rodicov a podobne
Odpovedať
Na hypoteku v Bratislave to je malo na hypoteku v Sobranciach dost robil som v banke takze tu potrebujes na byt 120 000 a to ti nevyjde v sobranciach mozno 25 000 a to ti vyjde ale so 600 eurami by som nebral hypoteku asi...
Odpovedať
Potrebovala by som cca 50 000 a ručiť nemám čím kedže nemienim rodičov pripraviť o strechu nad hlavou. A nič iné ako hypotéka mi nezostáva ak sa chces osamostatniť
Odpovedať
@mika175 Ked nemas cim rucit, tak ti ziadna banka hypoteku neda!
Odpovedať
@danculd rucit snad bude nehnutelnostou, na ktoru berie hypo... @mika175
Odpovedať
Profilova fotka
Tak, ale nevyjadrila sa ešte, či má čím alebo nemá čím ručiť? Mohla by si nám teda asi všetko popísať aby sme boli v obraze..
Odpovedať
@daniellito ved to napisala, ze nema cim rucit, treba citat poriadne / Včera o 23:03
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chceš tu hypotéku napr. na kúpu bytu, tak ten byt musí mať hodnotu vyššiu ako tých 50 000. Neviem presne koľko ale možno cca 65 000 €, aby ti naň dali hypotéku v plnej výške. Hypotéku ti dajú len na nejakú nehnuteľnosť, inak je to spotrebný úver a ten by bol zrejme dosť veľký problém. Ale z toho príjmu 600 € v čistom by ti to mohlo vyjsť (ak založíš ten kupovaný byt). A ešte je dôležité, u akého zamestnávateľa robíš, či máš zmluvu na dobu určitú alebo neurčitú, či ti chodí výplata na bankový účet, aký je tvoj priemerný plat za posledných 6 mesiacov... Každá banka pozerá na niečo iné, ale toto je taký základ. Kamarátovi vkladal zamestnávateľ výplatu na účet v hotovosti a nie cez účet a úver nedostal... Musel čakať pol roka, kým mu zamestnávateľ neplatil všetko z účtu na účet... Najlepšie je spýtať sa rovno v konkrétnej banke, že aké ma podmienky.
Odpovedať
bez založenia a nejakých vlastných úspor to pôjde po pravde asi len moc ťažko
Odpovedať
Profilova fotka
Máš aj nejaké vlastné zdroje? Lebo ak nie, veľmi by si to preplatila, ako tu už bolo spomenuté, časť by si dostala len ako spotrebný úver a asi aj úrok hypotéky by si mala vyšší.
Odpovedať
Prečo dávaš otázku sem a nejdeš sa spýtať do banky? Tam ti to povedia najlepšie, či?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@danculd Pokiaľ viem, ručiť sa dá aj kupovanou nehnutelnostou.... ide o to že potrebujem vedieť, koľko by mi cca z môjho platu požičali a aké podmienky by som musela splňať.
Odpovedať
Profilova fotka
@mika175 v každej banke sú podmienky iné............čo jedna potrebuje, v inej netreba,takže ak by Ti jedna nedala hypo v inej ju získať môžeš. Na to treba ale trochu viac informácií ako len to, že máš príjem 600 eur ....a áno, dá sa ručiť aj kupovanou nehnuteľnosťou.
Odpovedať
@mika175 otvor si webstranku hociktorej banky, na kazdej je kalkulacka....
Odpovedať
Dobrý deň.Potrebovala by som poradiť, ohľadom hypotéky. Založili sme v roku 2015 svoj dom v banke , /ktorý bol ohodnotený na 70 000 € / a vzali sme si hypotéku 20 000€. Teraz by sme však potrebovali ešte asi 10 000€. Chcela by som sa spýtať, či sa dá o tú sumu navýšiť už poskytnutá hypotéka ,a tým pádom bude aj vyššia mesačná splátka, alebo budeme musieť riešiť úplne nový úver . Ďakujem .
Odpovedať
@ivica221 to by si sa mala ist opytat do banky zktorej mas hypo.
Odpovedať
Profilova fotka
malo by to ísť, nehnuteľnosť podľa zadanej hodnoty by mala postačovať, treba zdokladovať príjmy, musia byť samozrejme postačujúce na danú výšku hypotéky, splátka sa môže aj nemusí zvýšiť, záleží na aké obdobie bola pôvodná hypotéka a na aké obdobie bude teraz, a budete mať aj nižší úrok, keďže pred 2 rokmi boli vyššie úroky
Odpovedať
@ivica221 hypoteka sa da navysit len do urciteho casu. takze z 2015 sa uz neda. ale na jednu zalozenu nehnutelnost si viete vziat viacero hypotek pokial postacuje hodnota zalozenej nehnutelnosti. tiez som este donedavna mala zalozeny byt na 2 rozne hypo.
Odpovedať
@ivica221 Nerozumiem prečo nejdeš do banky alebo prečo tam nezavoláš???
Odpovedať
@ivica221 Ak máš normálny príjem k 10 tis. Eurám sa dostaneš bez problémov. Nefunguje to však tak, že ti pôvodnú hypotéku len tak navýšia o 10 tis, Eur, v podstate máš 2 možnosti 1. Zobrať si ďalšiu hypotéku na ten istý dom. Ak chceš tých 10 tis. Eur použiť na rekonštrukciu, resp. zhodnotenie nehnuteľnosti, tak sa jedná o štandardnú hypo a po určitom čase budeš musieť fotkami zdokladovať, na čo si tých 10 tis. Eur použila. Ak to chceš minúť na niečo mimo zhodnotenia nehnutelnosti, tak sa jedná o tzv. americkú hypotéku kde je úrok o kúsok vyšší ... Dodatočnú hypotéku ti dajú pravdepodobne len v tej konkrétnej banke, kde už prvú hypotéku máš. 2. Celý úver refinancuješ, buď v tej istej banke alebo kľudne v inej, kde ti dajú lepšie podmienky. Ak sa ti neblíži výročie fixácie, tak budeš platiť poplatok za predčasné splatenie, ktorý je vo výške 1 percenta zo zostávajúcej istiny. Tj ak máš zostatok istiny napríklad 19 tis. Eur, poplatok za predčasné splatenie je 190 Eur. Netreba však zabúdať, že pokiaľ chceš "nové" peniaze, budeš musieť prejsť rovnakým procesom, ako keď si o hypotéku žiadal prvý krát a teda preverenie príjmu a nový znalecký posudok ...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@pepaalex petra petra, takto sa to na fórach nerobí. Ak chceš reklamu na svoje služby - a netvrď mi, že tie služby fin. poradcu neposkytuješ ty - tak si založ profil PRO, ktorý je platený a potom môžeš ponúkať svoje služby. Prečítaj si pravidlá fóra. Také sú skoro na všetkých fórach. Tvoje príspevky nahlasujem adminovi.
Odpovedať
Hmmm trocha okate, ale tak neva, mozno sa jej podari niekoho nalanarit..
Odpovedať
Profilova fotka
@mika175 Asi najlepšie spravíš, ak oslovíš finančného poradcu/kyňu, oni Ti najlepšie poradia, lebo majú prehľad o podmienkach jednotlivých bánk. Tebe by sa to samotnej veľmi ťažko zisťovalo a porovnávalo. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?