Dražba -návod?

Profilova fotka
Ahojte, prišla som si po radu. Chcela by som sa dozvedieť viac ako sa zapojiť do dražby. Dlho už hľadáme náš nový pozemok, či domček a nedarí sa.Chceme vyskúšať ešte jednu možnosť a to dražbu. Máme informáciu, ktorý domček zrejme pôjde do dražby, ale ako ďalej, kde sa informovať, ako to prebieha a tak...ďakujem za každú odpoveď a príspevok
Odpovedať
Osobne by som dom v drazbe nekupovala.Asi by som v tom dome citila stale nejaku negativnu energiu a nestastie povodnych majitelov :-| Dalsou vecou je, ze je vela ludi,co kupilo nehnutelnost v drazbe a nasledne sa vyskytli problemy s povodnymi majitelmi, ktori odmietli nehnutelnost opustit,neustale natahovali cas ,odvolavali sa na sude dlhe roky a pod.Novy majitel sice mal nehnutelnost,ale nemohol ju vyuzivat... Taketo riziko je tam vzdy,aj ked drazobne spolocnosti tvrdia, ze nie. Na nete najdes stovky pribehov nestastnych novych majitelov,ktori si nevedia rady... Ale rozhodnutie je na vas ;-) Na nete najdes aj postup,ako postupovat v pripade zaujmu , napr. http://www.drazba.wbl.sk/Vsetko-o-dra... http://www.pluska.sk/ipeknebyvanie/se... https://www.advokatnawebe.sk/riesene-...
Odpovedať
Profilova fotka
V dome už roky rokuce nikto nebýva, nás hlavne zaujíma pozemok patriaci k domu, našla som,ze majitel má dlžoby u poisťovní a geodet nám poradil,že pôjde do dražby.No ale nevieme ako sa do dražby prihlásiť ako záujemca. Dostali sme ak varovanie, že dražby sú skôr spojené s mafiánmi a že povadsinou sú už popredu určené komu budú patriť
Odpovedať
Profilova fotka
A viem nejako nájsť exekútora, ktorý dražbu navrhne?
Odpovedať
na LV byva zaznam o exekucnom konani,sledovat vestnik kde musi byt drazba zverejnena,obecna stranka alebo mesto tiez zverejnuje. a mafiani,to bolo pred 20 rokmi,aj ked teraz sa tiez niekedy stava ze si to niekto pripravi ale mozes mu to prekazit,to sa vsak bavime o strede BA alebo ineho velkeho mesta,nieco lukrativne. proces drazby su aj roky,to nebyva za dva dni.
Odpovedať
Profilova fotka
Viem číslo listu vlastníctva, ale na katastrálnom portáli bola iba ťarcha napísanáa nič viac
Odpovedať
@monii28 ja som takto vydrazila byt oproti mojim rodicom a potom ho predala, chceli si vybrat novych susedov a ja samozrejme na tom zarobit ;-) problem som nemala ziadny, info o drazbe bolo v miestnych novinach, bol tam urceny datum a miesto konania drazby a zabezpeka, ktoru som musela zlozit na mieste, potom som mala par dni na to, aby som vyplatila zvysok sumy. Susedia tam uz davno nebyvali.
Odpovedať
@monii28 malo by tam byt aj napisane v prospech koho ta tarcha je
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 to som tam nenašla,ako to mam náist prosím?
Odpovedať
Ano karmicke zakony sa neoplati pokusat, privolavate si nestastie ci uz sebe alebo rodine resp. pokoleniam....
Odpovedať
@monii28 Malo by to byt dolu na LV, hned vedla tych tiarch
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 to som tam nenašla,ako to mam náist prosím?
Odpovedať
@monii28 Všetky dražby sú zverejnené v Obchodnom vestníku. Ak ide o dlhy bez záložného práva, tak dôjde k exekučnej dražbe a nie k dobrovoľnej dražbe, pričom najskôr na LV pribudne poznámka o oznámení o predaji nehnuteľnosti s uvedením exekútora. Následne je možné u neho prejaviť o nehnuteľnosť záujem, čo urýchli vypísanie dražby. Vzhľadom k priebehu dražieb nie je možné na ne ako záloh čerpať hypo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Väčšinou buď dlžník s dražobníkom nespolupracuje. Najlepšie ak toho človeka poznáte , pôjdete za ním a dohodnete sa s nim koľko chce zato že ten dom dobrovoľne opustí dom a nebude robiť problémy a nezničí ho. Potom budete vedieť približne cenu domu. Pôjdete na dražbu , vydražíte za Vami maximálnu cenu , pričom k tej cene ešte musíte prirátať "úplatok" pre dlžníka. Následne počkáte 3 mesiace, ktoré on tam ešte bude bývať. Ak do 3 mesiacov nepodá žiadny návrh na súd (pozor aj na dobu pokým sa spracuje), potom už nemôže. Potom sa vysťahuje a vy mu vyplatíte dohodnuté peniaze (zvyčajne na cudzí účet) . Bohužiaľ zákony sú také na Slovensku aké sú a ak vyhráte dražbu , to ešte neznamená že budete môcť ten dom užívať alebo že ho dostanete v dobrom stave.. preto to bežne ľudia robia takto. To viem lebo som istý čas pracoval v dražobke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
NDobrý deň, potrebovala by som poradiť odhľadom kúpy domu v dražbe. V LV je uvedené,že Slovenská sporiteľňa dala oznámenie o začatí výkonu záložného práva a správcovska kancelária dala návrh na vyhlasenie konkurzu na nehnuteľnosť. Chcela by som vedieť ak by sa nám podarilo dom vydražiť ake sú naše riziká,že na dome budú ešte ťarchy, ktoré by mohli prejsť na nas ako na nových majiteľov. Ak by mal dlhy napr. na plyne, elektrine, vode je možne zapojenie na nas ako nových majitelov aj keby neboli uhradene dlhy povodneho majitela. V LV je uvedena aj jeho manželka, ktorá s nim už nežije no v dome býva jeho otec. Je možne, že sa nebudú chcieť vystahovať? Je to dobrovoľna dražba.
Odpovedať
@ monii28 Nezabudnite, že ak na dražbe budete sama, 2 x nezdvihnúť ruku = znížená cena nehnuteľnosti o 40%!!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?