Drazba bytu v Bratislave?

Ahojte, uz niekolko mesiacov hladam byt v Ruzinove a pocula som o moznosti vydrazit si byt od neplaticov. Nasla som na fore len velmi staru diskusiu, tak som sa chcela spytat, ci mate niekto skusenosti s vydrazenim bytu v Bratislave? Su vsetky ponuky dostupne na internete alebo ako sa da vlastne najst takato nehnutelnost? Odporucate vobec kupovat takto byt? Dakujem za odpovede a rady!
Odpovedať
@roriesvk je toho na inetrnete plno citania,je to aj risk ale aj moznost vyrazne usetrit.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobnú skúsenosť nemám ale počul som, že v poslednej dobe sa do toho púšťa stále viac ľudí lebo sa dá dosť ušetriť ale ktožvie čo bude na tom pravdy.
Odpovedať
Daj so do vyhľadávača "vystahovanie po drazbe" alebo "problém dražba", prečítaj pár článkov a uvidíš, či sa to oplatí :) Ale vo všeobecnosti: tie dražby, ktoré fungujú bezproblémovo si rozoberú ľudia, ktorí s nimi pracujú a otočia peniaze pri normálnom predaji. Verejne sa dražia väčšinou len tie, s ktorými je nejaký problém.
Odpovedať
@roriesvk Vôbec neodporúčam kúpiť taký byt, ak v tom nerobíš. Je to dosť veľké riziko pre neznalého. Stačí, ak sa začne neplatič súdiť ohľadne neoprávnenej dražby a ty prídeš o peniaze aj byt. Tie bezproblémové byty si kúpia realitky alebo ich známi a to, kde smrdí problém nechajú iným. Jedne náš známy tak kúpil v dražbe dom kúsok od BA niekedy okolo roku 2004. Pôvodná vlastníčka namietla súdne exekúciu a dražbu. Súd vydal predbežné opatrenie, že vlastník (tne sused) nesmie dom predať ani s ním inak nakladať a tá pôvodná vlastníčka tam má právo do ukončenia spory bývať. Pôvodná vlastníčka proces úmyselne naťahovala (napr. neprišla na pojednávanie, že je chorá). Doteraz to nie je ukončené, známeho to stálo nemalé peniaze a nemôže tam bývať. Teda mohol by, ale spolu s tou bývalou vlastníčkou. Teraz, po 14 rokoch mu navrhla, že mu vráti polovicu peňazí. Asi s tým bude súhlasiť, aj keď príde o polovicu kúpnej ceny.
Odpovedať
Tazko povedat ci je to vobec dobra volba. Ak mas aj o takyto byt zaujem, mala by si to dat na starosti cloveku, ktory sa takym to predajom rozumie. Nie je to totizto len tak
Odpovedať
Dražby sú verejné, a zverejnené, dražiť môže hocikto. Je však potrebné mať hotovosť na úhradu kúpnej ceny. O lukratívnejšie nehnuteľnosti je samozrejme záujem aj medzi RK.
Odpovedať
Do drazby by som nesla. Uz sa to neoplati tak ako volakedy. Aj ked zacinaju sa po utlme trosku viacej rozbiehat, ale je to obrovske riziko,pretoze vlastnik moze podat zalobu o urcenie neplatnosti drazby a ty si bez bytu aj penazi niekolko rokov. A hlavne banka ti na byt neda hypoteku,rucit budes musiet inou nehnutelnostou a az potom preniest hypoteku na novu nehnutelnost. Pokial nemas taku nehnutelnost k dispozicii,tak ti nedaju hypoteku. Jedine, ak mas nejakeho znameho drazobnika, ze by ti dal tip. Ja by som do toho rizika nesla,pokial by som nevedela, co za ludi to je, ci sa budu odvolavat alebo nie. Co viem, tak malo obycajnych ludi chodi na drazby. Vacsinou su to realitky a kadiaki kseftari s nehnutelnostami a ti maju ludi na vypratavanie povodnych vlastnikov, lebo aj tych je problem sa zbavit.
Odpovedať
do dražby treba ísť rozhodne s najekými skúsenosťami. asi by som osobne takto byt nezháňala. môžeš mať problémy či s bankou alebo rôznymi ťahanicami okolo bytu
Odpovedať
ťažko povedať, či sa dražby v tejto dobe ešte tak vyplatia ako kedysi... až také rozdiely medzi tým, že by si mala kúpiť byt normálne a cez dražbu asi ani nie sú
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?