Dražba a problem po dvoch rokoch

Dobrý deň, potrebujem skôr informacie....pred dvoma rokmi sme vydrazili dom.Drazobna spoločnosť vyplatila všetky podlznosti majiteľov. LV sme mali čistý. Banka nam ako novým majitelom poskytla hypoteku. Dnes za nami prišla bývalá majiteľka s tym,ze jej prisiel nejaký papier,ze dlhuje ešte 10 000€ a to je len jej polovica,ďalšiu polovicu ma vyplatiť jej manžel. Nevie vysvetliť odkiaľ sa ten dlh vzal,bola si istá,ze drazbou sa vyplatia podlznosti ktore boli vedené na LV. Prišlo jej to teraz po dvoch rokoch...Bolo lo am aj vyjadrenie,ze to prevezme nejaka tretia strana.Môžu to byť uroky nejake ,ktoré si vyziadala banka?
Odpovedať
@mishel178 obrat sa na pravnika. Ja by som sa tym nezapodieval, vsetko prebehlo podla zakonov a vsetci ste boli uspokojeni. Skusaju to na vas, poslal by som ich kade lahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejaký papier musí prísť doporučene. Inak vyhodiť.
Odpovedať
@mishel178 Jej doslo, ze dlhuje nejake peniaze, to chapem, ale na co s tym isla za tebou mi nieje jasne?Preco to vlastne riesis?
Odpovedať
@rkorba ten papier neprisiel nam ale im....len ta majitelka je z toho hotova,ze nieco im prislo po dvoch rokoch.....veď mi sme vyplatili peniaze drazobke a ta vyplacala dlhy.....mi by sme mali mať všetko na poriadku!
Odpovedať
@jurajm17 mam obavy ci mi z toho nemôžeme mat problemy.....co ak drazobka nepreviedla vsetko a otočí sa to proti nam
Odpovedať
Dražobka vyplatila pozdľžnosti o ktorých vedela a ak zostal ešte nejaký výťažok z dražby po odrátaní nákladov ho vyplatila bývalým majiteľom. Ak sa objavili ďalší veritelia tak to s dražbou nemá nič spoločné. Im sa môžu ohlásiť veritelia a pýtať svoje kým nebude dlžoba premlčaná,čo je tuším desať rokov od rozhodnutia súdu... Pre vás to nič neznamená. Jedine čo občas vidím,je ak napadnú dražbu na súde čo asi nespravili a musia mať na to zákonný dôvod.
Odpovedať
@mishel178 Ako napísal dodok - dražobka vyplatila tie podlžnosti, ktoré sa viazali na nehnuteľnosť, resp. o ktorých mala vedomosti. Tí pôvodní majitelia mohli mať kopec iných dlhov, ktoré neboli zabezpečené záložným právom na nehnuteľnosť alebo exekúciou na nehnuteľnosť. Ak to až teraz veriteľ postupuje tretej strane, tak to bude nejaký novší dlh. Ty sa o to nemusíš starať, to je ich záležitosť. Ty máš svoje konto vyrovnané, nehnuteľnosť je čistá, nezaťažená. Oni dostali zvyšok peňazí, nech tú dlžobu vyplatia z toho.
Odpovedať
Tak to mi potom odlahlo....dlhy mali veľa, tak je možné,ze si ich teraz niekto vyzaduje vrátiť.....ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
to ma zaujíma. napíš potom, ako to celé nakoniec dopadlo.
Odpovedať
tak to by ma asi porazilo keby sa mi niečo také stane. treba isto ísť za právnikom aj s tými papiermi, nech sa to začne čo najskôr riešiť. odosielateľom bol kto?
Odpovedať
@bigmar prečo by ona mala niečo riešiť? Veď toto nie je jej problém, ale bývalých majiteľov, ona je čistá. Už to tu x ľudí potvrdilo.
Odpovedať
@atak77 ano ano je to problem bývalých majiteľov,dlhy narobil manzel,nie su ani rozvedený,nežijú spolu.Keďže stale figuruju ako manzelia,kto vie ci ten manžel niečo nepodnikol bez nej....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Byt získaný v dražbe je vraj po 3 mesiacoch od právoplatnosti dražby nenapadnutelny čo sa týka vlastníctva..
Odpovedať
@daralbajda urcovaciu zalobu o urcenie vlastnickeho prava je mozne podat kedykolvek vlastnicke pravo drazbou je mozne zrusit aj po 5 rokoch,
Odpovedať
@tiboresko takže drazobka zavádza....
Odpovedať
Ja by som to neriešil, ty si vyplatila všetko čo si mala, LV máš čistý. Bežne sa zobudia veritelia keď zistia že dlžník niečo zaplatil a tiež sa domáhajú svojích peňazí... Sociálka vie poslať aj po rokoch že niečo dlžíš... Nerieš ani právnika, vyhodené peniaze... Všetky dlhy na ktoré rucila nehnuteľnosťou su ok, ostatné je ich problém...
Odpovedať
@daralbajda Nezavadza nakolko zaloba o neplatnost drazby a urcovacia zaloba o urcenie vlastnickeho prava su uplne odlisne pravne veci. Zakon o dobrovolnych drazbach hovori len o neplatnosti drazby, napr. niekto nadobudne nehnutelnost platnou drazbou, ale moze o nu prist pri urcovacej zalobe o urcenie vlastnickeho prava a to kludne aj po 5 rokoch.
Odpovedať
@tiboresko no dobre,a čo teda v tomto štáte platí?nič? O všetko môžeš prísť nech to nadobudne s akýmkoľvek spôsobom....to ti právnici.....a drazobka môže vydražiť niečo kde nie su jasné vlastnícke práva? To čo je za právničky bordel. alá Kocner..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?