Dôverihodnosť realitky

Ako alebo kde môžem zistiť či je realitka dôverihodná a seriózna? Vyhliadli sme si dom u malej realitky, no nenachádza sa v registri realitných kancelarií na internete. Je možné že len začínajú a preto tam niesu? Dom majú v ponuke exkluzívne a keď sme sa na neho telefonicky pýtali tak nám maklérka povedala že ho majitelia realitky držia pre svojich známych ktorí chcú platiť vhotovosti plnú sumu, ale že keď zoženieme plnú sumu my tak máme hneď zavolať. Príde mi to ako stratégia. Zatiaľ sme dom nevideli naživo kvôli nepriaznivému počasiu ale najviac sa nám pozdáva zo všetkých a keď splní naše očakávania tak sme rozhodnutí ho hneď kúpiť.
Odpovedať
1
2
Kedze sa RK nenachadza v ziadnom "spolku" serioznych kancelarii, mala by som obavy. A to ich vysvetlenie ma "dorazilo"! To mi je cele divne. Ved daj meno tej realitky, mozno ma niekto skusenosti
Odpovedať
Profilova fotka
@lusyke viete kde sa nehnutelnost nachadza? Isiel by som tam osobne porozpravat sa s majitelmi, nakolko takmer s istotou netusia, co realitka vymysla s ich domom. Pre predavajuceho je uplne jedno ci to ide cash alebo z uveru. Rozdiel je tam v idealnom pripade ziaden, v tom horsom par dni...
Odpovedať
@lusyke nikto nedava do realitky dom, ktory drzi pre svojich znamych. predaj v ramci rodiny a znamych sa vacsinou riesi len za pomoci notara - setri to peniaze. urcite by som skocil k susedom toho domu, vysvetlil problem s realitkou, opytal sa na majitelov, hlavne co su to za ludia (susedia povedia vela, navyse clovek vyciti pripadne buduce problemy s nimi) a na koniec by som popytal cislo na majitelov.
Odpovedať
Vždy je lepšie ísť priamo za majiteľom a povedať mu, že máš seriózny záujem a ich nehnuteľnosť. Ak už majú s Realitkou ex. zmluvu pravdepodobne budú musieť zaplatiť nejakú pokutu ak ten dom predá priamo majiteľ. Ale ak oň máte veľký záujem povedz, že im tu pokutu zaplatíš. Ešte si zisti cez kataster na LV, či tam nie je ťarcha.
Odpovedať
@majki555 @vovo @bozsky_kaja @blackomt Nechcem tu pisat meno realitky. Ak by som ale zistila ze je to nejaky podvod tak tu jej meno s radostou neskor napisem. Vieme presne kde sa dom nachadza, aj to kto je jeho majitelom. Je len jedna majitelka ktora tam sice ma trvaly pobyt ale v dome nebyva. Vieme tiez ze dom je bez tarchy. Uvidime ako sa bude maklerka spravat ked pojdeme dom obhliadnut a potom budeme jednat dalej. Chceme dom najprv vidiet zvnutra, zvonka aby sme vedeli ci nam za to stoji. Ak by sa nam nezdalo jednanie realitky tak sa urcite budeme snazit skontaktovat majitelku a riesit to s nou. Urcite nemienime platit realitke nejake zalohy za rezervaciu domu. A to uz vobec nie nehorazne sumy ake som citala ze ludia platia...4000 eur. Pocula som nieco take ze dom musia rezervovat aj bez zalohy na jeden mesiac o com vela ludi nevie a nechaju sa oklamat. Ale neviem ci je to pravda.
Odpovedať
Profilova fotka
@lusyke co sa tyka rezervacie nehnutelnosti, tak to vzdy zalezi od dopytu. Pokial si prvy zaujemca za pol roka, tak to to s radostou "rezervuju" aj zadarmo. Ked som kupoval ja, zalohu som musel zlozit 25.000€ a rezervovane to bolo az od momentu pripisania na ucet :-)
Odpovedať
@lusyke vela ludi nadava na neseriozne realitky.Niekedy sa ani necudujem,ze sa spravaju,ako sa aspravaju. Presne toto, co mas ty na plane sa nerobi,je to neserioznost voci RK. Bud si najdi na majitelov kontakt sama,dohodni si obhliadku a jednaj s nimi,alebo to nechaj na RK. Lebo uz ked raz navstivis nehnutenost s realiktakom a potom planujes jednat dalej s majitelmi,aby si nemusela RK platit, ver tomu, ze si narobis problemy a RK si bude pravdepodobne narokovat na odmenu za sprostredkovanie.
Odpovedať
@majki555 Ja budem rada ak je realitka seriozna a vybavi vsetky veci za nas. Nemam s tym problem. Majitelku budeme kontaktovat iba v pripade ak sa nam nebude pacit jednanie maklerky. Nerobi sa vela veci..napriklad to ako okradaju ludi realitky. Citala som uz vselico. Nechcem sa pridat k tej mase ludi ktori uz boli oklamani a prisli o peniaze aj ked mali o nehnutelnost zaujem.
Odpovedať
Profilova fotka
No pokial nie je nikde zeregistrovana tak by som do toho nesiel aby ste neprisli o peniaze a o cas. Skus pohladat ten dom aj v inych ponukach vacsinou sa ponuky opakuju ale ja byt tebo vyberam realitku ktora ma dobre referencie a hlavne dobrych realitakov to je zaklad, vtedy vybavi vsetko za vas a ked je sikovny tak to dlho nepotreva s kupou domu sa netreba uponahlat aby ste nebanovali. My sme kupovali dom cez Remax a trvalo dlho kym sme nasli ten pravy ale kto hlada ten najde :)
Odpovedať
@lusyke ešte si dom nevidela a už ho chceš?!Uber paru.Neserioznosť realitky okato tlačí na pílu,čo ti bráni ísť priamo bez realitky?
Odpovedať
@adam162 pisala som ze dom ma exkluzivne iba ta jedna realitka. Domy pozerame uz 2 roky a ziaden nas tak neoslovil ako tento za taku cenu ktoru si predstavujeme. Teraz sme v situacii ktora nas nuti sa s kupou ponahlat preto sme rozhodnuti dom kupit ked, a to zdoraznujem @marta2610 , ked dom splni nase ocakavania. Ale ja tu nechcem riesit to ci a preco to a to a nase problemy..otazka v tejto diskusii je jasna. Ako alebo kde sa da zistit ci je realitka doverihodna? Tym myslim ci si mozem realitku niekde alebo nejako preklepnut.
Odpovedať
@lusyke len to, co si opisala v prvom odstavci,nedavaj realitakovi najavo ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majki555 To co píšeš za kraviny. Aka neserioznost? Keby nebolo realitiek tak aj ceny by boli uplne inde. Su to len zdieraci s umyslom osklbat ludi. Vsetko umelo navysuju a ich nehorazne provízie to je vrchol. Vsetko co je pre nich vyhodne kupia a potom vsetko predavaju za nehorazne ceny. Ved si len porovnaj rovnakú nehnutelnost a uvidis ten rozdiel. A dalsia vec je tá ,ze nemaju pravo si nieco nárokovať bez zmluvy. Ludia su sprostý a vsetkemu uveria. Ja nevidem natom nic zle ze niekto vyuzije realitku nato aby si nieco pozrel. Ci aj ty patríš k realitke?
Odpovedať
@lusyke Pravdepodobne dotyčný clovek ani len netuší co podpisal a ani netuší ze to vlastne podpisal uz terz realitke urcitu províziu z predaja a urcite nebude mala.
Odpovedať
@blackomt Nie, ja nemam s realitkami nic. Ani si ich nezastavam... Ale napriek tomu je to neseriozne,ked si ides s RK pozriet nehnutelnost ich klienta a potom ich budes chciet obist. Ak niekto nechce vyuzit sluzbu tych "blbych a predrazenych" realitiek, tak nech si nehnutelnost hlada sam, nie? A ako lusyke pise,predavajuci podpisal s RK exkluzivku, tzn., ze ci chcu,alebo nie,realitke sa nevyhnu a budu musiet kupovat cez nich. Takze kraviny pises ty 8-)
Odpovedať
Tak nakoniec kupovat nebudeme nic, aspon najblizsi rok.. bohuzial....takze sa hadat nemusite. Ale pre buducnost..ak niekto dostane napad ako si preklepnut realitku tak budem rada ak to tu napise.
Odpovedať
Nikomu neodporucam zacinat si s tureality.sk. Pan Martin Majdak, velmi arogantny, ked veci nejdu podla jeho planov hned sa uchyli k vydieraniu. Vyhraza sa executorom. Asi sa boji, ze pravnik by nieco nasiel a on by nedostal jeho zmanipulovanych 8% z predaja. Obycajny podvodnik. Z takychto ludi mi je na grcanie. DAVAJTE SI VSETCI POZOR.
Odpovedať
Profilova fotka
Poradte mi schopneho a hlavne dorehodneho realitka zo zapadneho slovenska BA a okolie dakujem, potrebujem sa s nim poradit
Odpovedať
Profilova fotka
@clive25 ved v BA je ich kopec staci vygooglit
Odpovedať
Profilova fotka
@kavo14 ja som z tych co daju na osobnu skusenost hlavne co sa týka realitiek
Odpovedať
Poradte mi realitaka alebo realitku ktora dokaze rýchlo predat cize ma exkluzivitu a neosklbema
Odpovedať
@1vladi_mir1 neosklbe, proviziu plati kupujuci, pokial nieje dohodnute inak. a exkluzivitu by som rozhodne nepodpisovala...rychlo predat sa da len vtedy, ak je cena primerana, alebo nizsia ako podobne nehnutelnosti na trhu.
Odpovedať
@manilla no o tom nie som presvedceny lebo kamos predaval byt a platil proviziu on a nie kupujuci
Odpovedať
@manilla proviziu plati ten, ktoremu sluzbu robi realitka...takze ak byt predava, tak to plati predavajuci...to ci uz je cena nehnutelnosti o proviziu navysena alebo nie, to nie je problem kupujuceho...
Odpovedať
no ja mam ine skusenosti. chvilu som pre nemenovanu velku realitku robila. a stretla som sa len 1x s tym, ze proviziu platil predavajuci. aj to len na vlastnu ziadost, inak vzdy kupujuci.
Odpovedať
@manilla zda sa mi poriadna blbost ked ten co kupuje musi platit realitke proviziu ved je to na hlavu s takou realitkou radsej nic nemat
Odpovedať
platí ten čo zarobil,takže predávajúci.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak my sme predavali byt cez remax cez dobiasa a platili sme proviziu my a nie kupujuci
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Musím sa ohradiť za veľmi neprofesionálnym prístupom akým som sa stretla . Počula som na TU REALITY nie chválne recenzie a po včerajšku sa nečudujem. Povedala som do telefónu , že nechcem ísť cez realitku a aj napriek tomu ma pán oklamal a prišil zo zámerom predať byť znamemu a nabehli do bytu dvaja a realitaci. Arogantne behali po byte s tym že oni idu predat pritom do telefonu den pre tym som ich upozornovala ziadna realitk ! ledva som ich vyhnala z bytu ! odpornost ! RED pre mna zatial top pristup
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ake mate skusenosti s Tureality v Trencine a okoli? Hlavne realitnym maklerom Knazovickym. Mame zaujem o jeden byt a stale nam tvrdi najskor ze uz podpisuju zmluvu potom ze byt je predany no je stale v ponuke a teraz mi zas tvrdi ze zaujemca sa rozhoduje. Pripadne ako sa da zistit majitel nehnutelnosti
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?