Do koľkých dní robí banka prevod peňazí od kupujúceho?

Profilova fotka
Dobrý deň Chcela by som sa spýtať na pár vecí. V stredu sme podpísali kúpno predajňu zmluvu,predali sme dom.Papiere sa odniesli na kataster ešte V ten deň. NechceM byť nedočkala len neviete do koľkých dní banka robí prevod peňazí od kupujúceho? Pretože aj on chce už prerábať chudák A nevieme kedy mu už dať kľúče. Ďakujem
Odpovedať
@katinka2323 No ale neviem ,či ste to trošku neunáhlili. Aj keď ste podpísali KP zmluvu a kupujúci berie úver z banky ,tak sa najskôr na kataster zaniesť záložné zmluvy ,ktoré mala vypracovať banka a potom až KP zmluva. Boli ste si overiť či vlastne zadal už príkaz v banke na prevod peňazí? Podpisovali ste už záložné zmluvy v banke u kupujúceho?Mal vypracovaný znalecký posudok? Možno si zabudla niečo dopísať ale takto to vyzerá ako keby s vami vybabral a chcel od Vás dom bez peňazí.
Odpovedať
@katinka2323 prevod záleží od toho kde máte účty ak v jednej banke a platba sa pošle ráno tak ešte ten istý deň, ak je jeden účet v inej banke tak nasledujúci deň ak sú pracovné, ak nasleduje víkend ,alebo sviatok , tak až prvý pracovný deň po volne
Odpovedať
ja to mám aktuálne za sebou len opačne a teda byt. všetko sme podpísali zmluvu, banku a založné, kataster, prevod hotový. čaká sa kedy banka pustí peniaze k čerpaniu. ako ste to mali všetko vy? aspoň podobne? a povedala mi realitáčka, že zhruba do týždna to býva. len teraz mali dosť toho v banke fakt frmol. A potom už len sa dohodnúť na deň, kedy mi ho predajú aj s protokolom
Odpovedať
@katinka2323 pyats sa na peniaze z hypoteky alebo cisty prevod penazi z uctu kupujuceho?
Odpovedať
Nepamatam si presne, ked sme predavali dom, ale par dni to urcite trvalo. A aj po vklade do katastra mas pravo na pozastavenie vkladu do katastra, kym nebolo vydane rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Áno Áno to všetko je už spravené. Už aj majitelia na katastri sú prepisany
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy čisto len prevod.Pretože všetky papiere sú už vybavené.
Odpovedať
Profilova fotka
@2elle my sme predávali dom bez realitky lebo sa nás realita snažila oklamať. Tak sme našli kupujúceho. Ten si zavolal si vybavoval úver cez stavebnú.Mali sme podpísanú aj predbežnú kúpno predajňu zmluvu.V banke schválili úver. Tam sa spisová papiere teda to záložné právo. Už to bolo všetko pekne schválené tak nás zavolali podpísať papiere.Všetko sa odovzdalo ešte V ten deň na kataster.A tak nám vraveli že už len musíme čakať. A dnes som pozerala na kataster portál A dom už nie je na našom mene ale už na novom majiteľovi.
Odpovedať
@katinka2323 Prevod medzi bankami je jeden pracovny den pokial sa stihnu peniaze odoslat do "uzavierky" banky, ktoru ma kazda banka v iny cas(csob o 18-tej, tatra o cca 21-vej, unicredit 20-tej atd.) takze ked niekto tvrdi ze peniaze poslal v stredu v piatok ich musis mat na svojom ucte naisto v piatok.
Odpovedať
@katinka2323 ak je to ale kupovane na uver to nie je technicka zalezitost opisovana vyssi, to si este banka kontroluje vsetko esteraz a napr. v mojom pripade im to trvalo 9 dni. (SLSP)
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy aha no snáď budú čo najskôr. :-D predsa len neviem ako to chodí A U nás trval predaj domu hrozne dlho.nakoľko sme mali problémy Z realitkou potom sme museli čakať kým padne zmluva S nimi.dva krát kupujúci mal zamietnutý úver A cez stavebnú mu už chvalabohu dali.Dakujem
Odpovedať
No mne to vyzera celkom cudne...majitel je prepisany a vy peniaze nemate? V akom stadiu do toho vstupila stavebna?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prachy nikde a dom prepisany, no tak sa kupuje na slovensku. Aj ja tak chcem mat dom 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska78 Mne sa to tiež zdá čudné. Preto som pozerala kataster A tam majiteľ je iný. Stavebná dávala úver na ten dom.teda stavebná vybavovala všetky potrebné papiere A dokumenty.Potom nás volali že je všetko schválené A môžem prísť podpísať kúpno predajnu zmluvu.Tak sa podpísali zmluvy odniesli sa na matrikU na overenie podpisov A potom na kataster.A že už musíme len čakať kedy pustia peniaze.Tak zatiaľ sme nedali ani kľúče od domu.Preto som sa pýtala že kedy zvykne banka pustiť peniaze keďže už aj majiteľ je nový.
Odpovedať
@katinka2323 nooo, kluce-nekluce, majitel je uz niekto iny, nie vy :-|
Odpovedať
@katinka2323 Ešte zavolaj do stavebnej nech ti dajú oni info. V žiadnom prípade to nemalo ísť takto. Ak už boli podané záložné zmluvy tak majiteľ mal zanieť kúpne zmluvy do stavebnej a ona mala poslať peniaze a až potom mali ísť kúpne zmluvy na kataster . Treba sa ísť rýchlo popýtať ,kde nastal problém a či na niečo nezabudli :-)
Odpovedať
Profilova fotka
=-) =-) =-) pane bože. No hneď ráno volám. Mňa porazí .dám vám potom vedieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska78 úplne mám kŕče teraz
Odpovedať
@katinka2323 držím palce aby to dobre dopadlo a aby ste tie peniažky mali čo najskôr
Odpovedať
@katinka2323 Verim, ale je nedela..treba prezit do zajtra a zacat zistovat (a odporucam AJ cez niekoho ineho v stavebnej, aby to nebol nahodou znamy kupujuceho)...
Odpovedať
@katinka2323 pre buduci raz rieste taketo veci vinkulaciou alebo uschovou u notara usetrite si nervy.
Odpovedať
@snowy66 ako sa da robit vinkulacia pri hypoteke?
Odpovedať
@katinka2323 nuz, akoze si dopadla?
Odpovedať
@katuska78 @katinka2323 No to som zvedavy aj ja ako ti to dopadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte no volali sme na kataster aj do banky.A museli sme čakať na vyrozumenie Z katastra na tO aby pustili.to je to záložné právo či čo to je.včera bol kupujúci teda odniesť vyrozumenie do banky A že máme čakať. Tak som zvedavá že koľko ešte. Vôbec som nevedela že to takto dlho trvá. Je to cez Prvú stavebnú tak oni majú také podmienky.čítala som na nete že majú na to 60 dní .ale V banke včera vravela pani že nebude to dlho trvať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?