Dilema ohľadom ceny - predaj domu

Profilova fotka
ahojte. potrebovala by som nestranný pohľad na vec, lebo fakt neviem kam z konopí. predávam rodinný dom, vhodný aj na chalupu. my sme ho kupovali za 400 000 sk a vrazili asi 100 000 sk. je z nabíjaniny a kuchyna je z tehly. zaviedli sme vodu, novú elektrinu, nová omietka, nové gamatky, nová kupelka. treba ešte podlahy a vnutorne dvere opraviť a na verande nové okno. ja som zdedila dom, je novší, lepší, takže chceme isť bývať tam. predávame už 8 mesiacov. ja by som chcela za ten dom aspon 16 000eur (nech mám naspäť aspon to, za čo som to kupila plus investicie) realitka pýta 2000 províziu. problém je ten, že dnes boli cez realitku kuknuť dom a chcú aby sme išli s cenou dolu - t.j. dostali by sme 14 200 eur. neviem čo mám robiť. zdá sa mi tá suma malá, ale zas sa bojim, že mi ostanu 2 domy na krku. už teraz je to dosť ťažké. aký je váš názor? počkať či sa nenaskytne lepšia ponuka alebo neváhať a predať?
Odpovedať
Profilova fotka
domy sa predavaju vzdy dlhsie ako byty, takze ak chces rychlo predat, musis ist vela dole s cenou. Byty v priemere 3-6 mesiacov, domy 6-12 Nehnutelnosti sa nedokazu predat za kupnu cenu + cena investicii, ale vzdy je to za menej. Najdi realitku s nizsou proviziou
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna je ta provizia strasne vysoka, mala som v rukach uz vela zmluv s proviziou 1400 - 1600 eur v Bratislave. Ak by vas cas a financie netlacili, ja by som este pockala, ale ako pises, v takej situacii asi nie ste... Zavisi aj od atraktivnosti lokality.
Odpovedať
Skus radsej predat sama, RK vzdy predrazi vyslednu sumu. Dnes sa reality tazko predavaju. Kto predaval zrekonstruovany dom, kazdy tvrdi, ze sa nikdy nevratilo to co donho vlozil.
Odpovedať
veru realitky riadne predražujú. v okolí pýtajú 2000 a su ochotni zisť na 1800. a ani sa nepýtaju záujemcov čo a ako, zbytočne vodia takých, ktorí logicky záujem nmôžu mať. keby sa pýtali a až potom vodili po domoch určite by sa im náklady znížili a tým pádom by mohli pýtať menšiu províziu.
Odpovedať
Profilova fotka
@elisadavinci83 presne tak! Realitky (vacsina) su obycajny darmozraci, krori beru peniaze za nic! Ja ked som predaval byt, bez mojho vedomia si ti zmrdi postahovali MOJE fotky a ponukali to za rovanku cenu a potom mi chceli odratat proviziu 2000€ a jedine co urobili bolo, ze okopirovali moj inzerat! Nakoniec som to cez jednu taku realitku aj predal, zial ale rovno som im povedal, ze 2000 nedostanu, tak isli dole na 1500. A zmluvy mali byt v cene, ale to bolo take strasne, ze kupujuci minuli este 300€ na pravnika a vsetko sa to 4x prerabalo. Bud nech ide realitka dole s cenou za proviziu, alebo nech idu... Preco by si iba ty mala znasat celu zlavu? Ved aj oni musia ist dole!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?