Darovanie podielu domu od dvoch vlastnikov naraz

Profilova fotka
Je mozne darovacou zmluvou darovat podiel na dome naraz od dvoch pripadne troch vlastnikov naraz jednou darovacou zmluvou alebo je potrebne pre kazdeho vlastnika pripravit zvlast darovaciu zmluvu? Dakujem za odpovede. M.
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 nie so pravnik, asi ano ale predpokladam ze kazdy bude radit zvlast zmluvu.. a inak s darovacimi zmluvami opatrne...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 diky za odpoved. Co tym konkretne myslis ze opatrne?
Odpovedať
@madein1974 Keď sa da, tak to radšej rieš kupnou zmluvov a cena môže byť aj 1€
Odpovedať
@richard71 napadnúť sa dá oboje predaj za 1 Eur (to prešlo len Mečiarovi pri lúpeži storočia- darovanie za 1 Eur celé firmy, len konkrétnemu i darovacia -tá má väčšinou nejaké podmienky, pri nedodržaní strácaš nadobudnutie
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 okrem faktu ze darovacia zmluva sa moze v istych pripadoch napadnut a ziadat vratit dar, sa hodnota darovanej veci odpocitavaa v dedicskom konani od celkoveho dedicskeho podielu...
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu mozno som sa zle vyjadril - nie som pravnik :)... ano napadnut sa da akakolvek zmluva.. pri darovacej zmluve su taxativne vymenovane dovody kedy moze darca ziadat vratit dar spat... samozrejme aj toto riesi sud...napr. " Právnym dôvodom, na základe ktorého sa môže darca domáhať vrátenia daru je správanie obdarovaného voči darcovi a členom jeho rodiny, ktoré porušuje dobré mravy. Čo si pod porušením dobrých mravov môžeme predstaviť? Napríklad hrubé či hanlivé urážky, psychický nátlak, fyzické násilie, neposkytnutie potrebnej pomoci a iné."
Odpovedať
Profilova fotka
este doplnim: Podľa ustálenej judikatúry Právo darcu domáhať sa vrátenia daru nevzniká pri prostej nevďačnosti obdarovaného voči darcovi, ani pri menej významnom porušení dobrých mravov zo strany obdarovaného. Za hrubé porušenie dobrých mravov obdarovaným nemožno považovať napr. predaj darovanej veci cudzej osobe, alebo nenavštevovanie darcu pri príležitosti sviatkov a jeho životných jubileí. (R 31/1999). Rovnako tak, je ustálený aj názor súdov, že za právne relevantné považuje iba také správanie sa obdarovaného, ktoré sa objektívne prejavilo. Pritom nie je rozhodujúci subjektívny pocit a úsudok darcu. (R 61/1997)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 @duzu @ruren Ano to vsetko viem. Ide o to ze ja chcem darovat nehnutelnost a aj podiel mojej mami. Je to stara raroha (ta nehnutelnost, nie moja mama), takze napadnutie mi je jedno.
Odpovedať
Všetko jednou zmluvou. Ako darcovia č. 1 až č. X budú vystupovať podieloví spoluvlastníci, ktorí svoje podiely prevádzajú obdarovanému.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?