Darovanie humna bez listu vlastníctva

Dobrý den, dedo má humno a rozhodol sa nám ho darovat, len sme zistili ze od toho humna nie je list vlastnictva. Na obecnom urade je napisaný ako uzívatel asi 50 rokov, ale to humno stojí na cudzom pozemku a má 3 vlastníkov a za humnom vlastníci nezistení, nevieme či sa nám vobec oplatí opravovať ak nebudu majitelia chcieť predat ten pozemok. Neviete ako inác by sme vybavili list vlastnícvta ak to nebudú chciež predať. dakujem
Odpovedať
@bibina32 Ze to humno uziva neznamena vobec nic ak su znami vlastnici... Proste to neni jeho tak nemoze mat LV ani ho darovat, to je logicke. Ked Vam to zisteni vlastnici nebudu chciet odpredat tak mate smolu. A nezisteni to je tiez pekny cirkus to vyriesit a nemusi sa Vam to podarit, ak nemate niekoho, co v tom vie chodit. Neviem, ci Vam to za to stoji.
Odpovedať
Dedo si to mal vydržať kým sa dalo. Spýtajte sa deda na pozemok, či ho v minulosti kúpil, či niekde nemá odloženú kúpno - predajnú zmluvu.
Odpovedať
Presne ako pise @roman_x . Ak dedo pozemok dobromyselne uzival par desiatok rokov, notar by to mohol osvedcit vydrzanim. Dolezita je ale ta dobromyselnost a je potrebne ju preukazat.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne sa Vám to oplatí opravovať, bude dobré, keď to budete mať na poriadku. Skús to poriešiť tou cestou vydržaním. Snáď Vám to notár bude vedieť spraviť. To je asi najjednoduchšia cesta.
Odpovedať
Profilova fotka
prakticky ten pozemok nie je jeho, on ho iba uzival takze sa musite skonaktovat s vlastnikmi a s tymi to riesit. ak vam to oni nebudu chciet predat tak hold smola no :/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?