Darovacia kupnopredajna zmluva

Ahojte v jeden den sme podpisali my kupnopredajnu zmluvu a znamy darovaciu zmluvu isiel pozemok na polovicu, darovacia zmluva je uz na katastri zapisana a my s nasou kupnopredajnou zmluvou nie, pozemok je stale na starom majitelovi ale uz zapisany s inym cislom parcely. nerozumieme preco? nerobi sa to v jeden cas? ci odstupili od zmluvy ? je to uz viac ako 2 mesiace od podpisania zmluv.
Odpovedať
1
2
@petra1605 urgovať zápis vlastníckych vzťahov na katastri..zrejme sa návrh na zápis nedostal k jednému prac.
Odpovedať
@petra1605 mali ste robeny geom.plan,kde sa rozdelovala parcela napr. na A a B? A ta A parcela,ktora sa prevadzala darovacou zmluvou je zapisana a vasa B este nie je? K zmluve ste vy aj znamy davali rovnaky geom.plan alebo si kazdy robil svoj? V letnych mesiacoch nestihaju,maju 2x tolko roboty a navyse dovolenky. Dobre by bolo zavolat im a posurit to.
Odpovedať
ale spolu sme v jeden den aj hodinu pri jednom notarovi podpisovali, ....ale ak by odstupili od zmluvy mala by som dostal oznamenie o tom nie?
Odpovedať
@petra1605 Pozri na stránke katasterportal.sk v akom stave je tvoj návrh na vklad. Nájdeš to podľa čísla, ktoré bolo návrhu pridelené pri podaní návrhu na vklad. Je to na kópii návrhu na vklad. Malo by mať číslo VXXXX/2017.
Odpovedať
@petra1605 nevadi,ze ste spolu. Na katastri maju stovky spisov a nevedia ktore spolu suvisia,nadvazuju.keby mal ten,kto prideluje spisy zamestnancom este aj toto pozerat...
Odpovedať
mame zamerane tou istou osobou aj geom. plan , a stary majitelia maju uz zapisane tym cislom co sme my mali mat a je na nich zapisany pozemok
Odpovedať
@petra1605 To, že si podpisovala u notára nič neznamená. Dôležité je, aby to bolo doručené na kataster s návrhom na vklad. Kto podával zmluvy na kataster? Ten predávajúci / darca? Aj keby boli návrhy podané hneď za sebou, môže sa stať, že medzi zápisom do katastra uplynie medzi nimi aj mesiac.
Odpovedať
ja len ci nezrusili neodstupili od zmluvy, to by nas niekto katarter mal oboznamit alebo kto nie?
Odpovedať
notar daval na kataster
Odpovedať
@petra1605 jaaaj tak to je potom ina vec. Notarske zapisnice zvyknu skor zapisat. Urcite volajte na kataster alebo notarovi. Je mozne,ze aj zapisovatelka pochybila a pozabudla prepisat majitela a dopisat titul nadobudnutia. Tazko povedat. Ak by odstupili od zmluvy,notar by vas informoval,takisto aj kataster,kedze ste ucastnicka konania. Skusali ste na kat.portali podla cisla vkladu vyhladat?
Odpovedať
@hoblinka13 a ako to na stranke katastra ma byt napisane ? lebo nerozumiem tomu
Odpovedať
@petra1605 https://www.katasterportal.sk/kapor/ Vlavo klikni v casti katastralne konanie na informacie a len doplnaj,co od teba tabulka ziada,vyhladas kraj,okres a znacku listiny,ty zadas V pod to cislo vkladu a rok. Vyhlada ti a poslednom stlpci je stav konania a tam bude napisane,ci je v konani alebo prerusene,ci vybavene. Pripadne,ak ti to nevadi,posli mi to do spravy a pozriem sa na to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petra1605 takto to vyzera. Co je napisane pri vasom?
Odpovedať
@hoblinka13 tam pise Stav podania: v podani po lehote, stav: Plomba.....a ja nerozumiem co to znamena
Odpovedať
v konani po lehote
Odpovedať
@petra1605 https://www.diamondreality.sk/clanky/...
Odpovedať
@petra1605 to znamena,ze este neprislo na rad a po lehote,ze oni nestihli konat v lehote podla zakona. Neboj od zmluvy neodstupil. Zavolaj notarovi,nech to posuri. Notarov beru vaznejsie ako nas obycajnych
Odpovedať
@janetbla , neviem ci som spravne pochopila a uz vobec neviem co teraz robit dalej....
Odpovedať
@hoblinka13 ale nam to daval notar na kataster :-(
Odpovedať
@petra1605 a prave ten notar by to mal urgovat. Notarsku zapisnicu kataster neskuma,tu hned zapisu. Preto mi je divne,ze to takto natiahli. V tomto je vyhoda riesit zmluvy cez notara.
Odpovedať
@hoblinka13 to uz je 3 mesiac. ja mam skor zle tusenie ze si to predavajuci rozmysleli...ale to by nam malo prist nejake oznamenie ze?
Odpovedať
@petra1605 keby si to predavajuci rozmyslel,bolo by tam zastavene konanie. Pozri zakon tak hovori. Ak ta to ukludni,je vela takychto pripadov,kedy su konania po lehote. A odstupit od zmluvy nemoze len tak. S tym musia suhlasit vsetci ucastnici,cize bez vas nemohol odstupit. Su pripady,kedy je vydane predbezne opatrenie sudom,ale to tiez by aj vam prislo domov a bolo by prerusene konanie . Takze k nicomu takemu dojst nemohlo. Vy mate konanie po lehote. Spis niekde v kute caka :-D
Odpovedať
@hoblinka13 dakujem ti, som trosku pokojnejsia, ale budem tam volat pondelok lebo nerozumiem co sa deje ze to este neje zapisane v katastri a je plomba. pekny vecer
Odpovedať
@petra1605 Plomba znamená, že bol podaný nejaký návrh na kataster ohľadne nehnuteľnosti alebo listu vlastníctva. Keď dáš návrh, tak na druhý deň po podaní kataster zablokuje tú nehnuteľnosť, aby sa s ňou nedali robiť iné úkony až do doby, kým nepovolí vklad alebo záznam. Plomba znamená, že bol podaný návrh a čaká sa, kým spis nebude pridelený niektorému pracovníkovi katastra a ten pracovník nezapíše daný návrh. Po zápise plomba zmizne a budú zapísané nové údaje, napr. nový majiteľ. V konaní po lehote zase znamená to, že keď ty dáš návrh na vklad, tak kataster má 1 mesiac na to, aby ten vklad urobil. Ale keď majú veľa návrhov, tak nestíhajú. Do 1 mesiaca tam bola poznámka, že v konaní v lehote. Teraz je v konaní po lehote (lebo kataster nestihol lehotu), po povolení vkladu bude "Vklad povolený".
Odpovedať
@chrobak7 dakujem
Odpovedať
@petra1605 pri notárskej zápisnici je lehota 20 dní, čiže lehota OÚ, odboru katastra už uplynula, ale raz vklad určite zapíšu
Odpovedať
@petra1605 a čo tak požiadať Okr. úrad, odbor katastrálny o vrátenie správneho poplatku podľa § 10 ods. 1 zák. č.145/1995 Zb. pokiaľ správny orgán nerozhodol v lehote stanovenej osobitným právnym predpisom, ktorým je katastrálny zákon..
Odpovedať
@janetbla Po lehote to byť nemusí, na to však zadávateľka neposkytla dostatočné info v úvodnom príspevku. Možno ju predbehol vklad z druhej zmluvy a jej návrh čakal v poradí.
Odpovedať
Profilova fotka
@draik a mozno vy necitate poriadne, pretoze "po lehote" je udajne uvedene rovno na stranke katatster portalu. @petra1605 zajdi si osobne na kataster aj s notarskou zapisnicou, na zaklade ktorej mal byt vklad realizovany a spytaj sa ich, co je vo veci.
Odpovedať
@draik po lehote znamená, že kataster nevybavil návrh na vklad v zákonnej 20 dňovej lehote... tiež je pravda, že súčasne boli podané 2 návrhy na vklad na ten istý pozemok (jeho rozdelenie a zároveň zmena vlastníka), preto ta plomba..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?