Dan z nehnutelnosti 2016

Zdravím všetkých! Chcem Vas poprosiť o radu, začiatkom roka sme predali dom, ktorý sme si svojpomocne postavili. Od kolaudácie neuplynulo 5 rokov, takže musíme podať daňové priznanie. Zacali sme triedit bločky a faktury a zistili sme, že na účtenkách je napísané č.faktury, ktoru nam v stavebninách nikdy nedali a ne niektorých je napísane č.dodacieho listu, treba predložuť aj dodacie listy alebo stači len účet. musi byť na faktúrach a bločkoch uvedené moje meno? niektroeé veci kupovali robotníci a nam dali iba účet Ďakujem
Odpovedať
No v prvom rade akú daň myslíš? Názov témy daň z nehnuteľností, ale v texte mi príde, že riešiš daň z príjmu to sú dve úplne rozdielne dane.
Odpovedať
@ellisabet evidentne myslis dan z prijmu. treba vyplnit danove priznanie, doklady sa predkladaju pri danovej kontrole
Odpovedať
@ellisabet staci blocek, ked som to riesila ja, tak mi z danoveho uradu napisali, ze ani meno na fakture ich nezaujima
Odpovedať
@andrea228 @ban Áno myslím daň z príjmu. To viem že musím podať daňové priznania, len potrebujem vedieť či pri daňovej kontrole keď je na bločku uvedene c.dodacieho listu, musím preukázať aj ten. Lebo na ňom nie sme napisane naše meno, ale nejakej firmy.
Odpovedať
@no to boli dobrý daňováci ak ich nezaujímalo meno na daňovom doklade. Podľa mňa keď ja preukazujem aké náklady som mala na stavbu rodinného domu, doklady musia byť na moje meno /v prípade faktúry/ a taktiež musí z nich byť zrejmé o aký materiál sa jedná.
Odpovedať
@peta_petruska ste mali daňovú kontrolu? Čo presne a ako kontrolovali?
Odpovedať
@andrea228 ked sme sa rozhodovali pre predaj domu, tak jedna z prvych veci bola mail na danovy urad, totiz dve dost drahe veci na dome riesil moj brat a tie neboli sucastou zakladnej zmluvy na stavbu domu a boli to okna a cele kurenie a aj faktury su na neho na to som dostala odpoved z danoveho uradu (v BA), ze ich nezaujima na koho je faktura, len nesmu byt fakturovane nezmysly, napriklad 2 sustavy kurenia alebo v 5 izbovom dome 100 okien... nikde nie je napisane, ze faktury musia byt vylucne na meno vlastnika, to by potom aj blocky museli byt nejako osetrene, nie? ako by sa to realne kontrolovalo, neviem...
Odpovedať
@ellisabet nemali sme kontrolu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@peta_petruska prosim Vás a čo všetko si môžem zarátať? Iba vstavané veci, alebo aj posteľ, pohovku, kvetináč a podobne..?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?