Dá sa darovať podkrovie domu?

Profilova fotka
Ahojky, potrebujem poradit. S manzelom by sme radi nadstavili podkrovie u mojich rodicov.niekde som pocula, ze je mozne, aby nam rodicia darovali "podkrovnu plochu", s tym, ze mozeme dostat potom nove supisne cislo atd....Vedel by mi niekto poradit, ci je to vobec mozne? dakujem 8-)
Odpovedať
uf to teda tak podrobne neovladam pravnik poradi, ale my sme mali dostat 1/2 domu 1 poschodie a pravnik vravel ze to je blbe za kazda ciastka domu je nasa a aj ich ;-) . nastastie sme od toho upustili vtedy.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj sugi81. Ja mám presne taký istý problém. My s manželom sme už pred dokončením prerábky podkrovia v RD.RD je mojich rodičov a chcela by som to dať nejak na papier, aby sa nestalo niečo a aby sme neostali na ulici. Podkrovie bolo neobývané a my sme ho celkom komplet prerobili a pristavili sme aj samostatný vchod. Myslím, že by sa to malo dať urobiť darovacou zmluvou. Prosím ak má niekto skúsenosti alebo ak mi niekto dokáže poradiť, ozvite sa Ďakujem moc
Odpovedať
Ahojte, tak my už bývame v prerobenom, keď sme to chceli dať na papier museli sme si pristaviť ešte vlastný vchod, vlasnú prípojku elektriky, kúrenie, a vodu. Až po kolaudácií nám to pripísali a dali nové súpisné číslo.Takže prajem pevné nervy, my sme takto trápili dva roky, hlavne čo sa papierov týka.
Odpovedať
merilla tak ste bojovali , u nas lyhala opacna strana tak sme sa vykaslali na to,,,, to som nevedela ze sa to takto da, takze figurujete ako vlastnici aj na LV mate svoje cislo a pod?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?