Dá banka 100% z ceny nehnutelnosti?

Ahojte. S manželom by sme chceli získať hypotéku vo výške 46 000 plus aspoň 1000 eur na zariadenie. Dnes sme boli v slsp sa informovať či máme nárok na hypotéku. Pani povedala že spĺňame platové aj iné podmienky a že získame aj 100% z nehnuteľnosti. Lenže teraz mi jedna známa písala že neni možné aby mi dali 100% tak teda ako je to? Tá pani v banke nás potom klamala či čo? Myslím si že by nemohla zavádzať či? Platy máme dokopy 900 e v čistom. Ďakujem za každú radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pokial viem, ziadna banka neda 100%, alebo resp. by vam dali 100% ale ak by ste zalozili 2 nehnutelnosti, lebo ten byt co chcete kupit, podla posudku tazko bude mat aspon 20 000€ vyssiu hodnotu ako za aku ho kupujte...vacsinou davaju tych 70-80% a slsp ma neskutocny urok,,,, v takom pripade ak nemate druhu nehnutelnost vacsinou sa to dofinancuje spotrebnym uverom s dokladovanim (tam je lepsi urok ako uver na cokolvek), potom na to zariadenie no neviem ci vam to bude stacit, ale tak ked uz nieco mate, tak mozno aj hej, my sme tu uz skoro vsetko mali ked sme sa pristahovali a stalo nas to okolo 5000-6000€ (a to sme naozaj kupovali len to najlacnejsie zariadenie a v akciach) cize my mame hypo vo vub 80% zvysnych 20% sa doriesilo spotrebnym a potom mame este jeden uver z postovej banky na cokolvek 7000€ ( to sme brali na to zariadenie) cize, k veci, pani asi myslela ze vam to dofinancuju tym spotrebnym....riadia sa podla znaleckeho posudku (vyberte si radsej nejakeho sami, a takeho co trosku aj dokaze navysit cenu nehnutelnosti) ako ich znalca z banky, lebo prave tí, zvyknu cenu znizovat aby banka mohla prave zarobit na tom uroku zo spotrebneho uvera na dofinancovani....a nezabudnite si dat hlavne hypoteku pre mladych ( tam je -3% z uroku) :) nech sa vam dobre byva :) a este by som dodala, ze neberte uver z prvej banky v ktorej vam to slubia, alebo v ktorom mate ucet, lebo vam naslubuju ale preplati rocne aj tisic, ci dve tisic euro len preto ze ste si nepobehali ostatne banky :)
Odpovedať
@majusqadk pozor, nasleduje provokacny prizpevok, ako to ze mate dobry prijem a nemate ani korunu nasetrene a este chcete liter za zariadenie? Nerozumiem tomu.
Odpovedať
900e v cistom dvaja spolu je dobry prijem? @sysell 100% vam daju podla toho aky bude znalecky posudok.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no myslim, ze vyse polovice slovenska by pri tom prijme kazdy den oslavovala...
Odpovedať
je mozne dostat 100% ceny ktora je nizsia tj bud kupna alebo cena zo znaleckeho posudku, standardne znalecky znie na nizsiu sumu, 900eur je ale podla mna prilis nizka suma na to aby ste mali dostatocnu bonitu na ziskanie 100%, info z banky by som si overila pripadne este na inej pobocke pripadne v inej banke
Odpovedať
@atlaska na dvoch je to slabota, zit sa z toho da ale sam by bol ckovek na hrabici chudoby.
Odpovedať
@sysell takze dobry prijem to nieje. @majkoj ale neziadala by skoro 50.000e uver a este ako 100%.
Odpovedať
chcela som radu a nie aby ste tu provokovali niektorí!!!
Odpovedať
@sysell je to slabota lebo dostávam len 200 e lebo máme malého synčeka a to že nemáme našetrené to nech Vás nezaujíma neviete v akých podnienkach sme žili a žijeme....chcela som radu a nie rýpanie...
Odpovedať
@majusqadk odpoviem 2x na 50% :-D 1. keď sme dávno, dávno brali hypo ešte keď dávali 100% hypo tak obaja s 1000 v čistom dokopy (450+550) sme dostali 45 500 - čiže reálne to finančne vychádza a to dokonca vtedy boli úroky niekde na 5% ]-( takže teraz pri 2% je vaša bonita ok. lenže 45 500 bola reálna cena bytu z kúpnej zmluvy, na zariadenie sme mali peniaze a nemuseli sme umelo navyšovať. ono sa vám to nakoniec ani nemusí vyplatiť a nemusíte dostať ani sľúbených 100% ak budete "špekulovať" lebo v banke vás nemusia považovať za serióznych (nie pani za prepážkou, ale schvaľovatelia) 8-) 2. 100% sa ešte stále dáva aj DNES, ale na to musí byť dobrá bonita... my sme si teraz brali úver a ponúkali nám v asi 3 bankách 100% hypo hoci práve teraz ju nepotrebujeme ]-( lebo už máme viac ako 1000 v čistom každý zvlásť ;-) čiže bohatým ponúknu, chudobných zoderú z kože za vysokééé úroky... to len aby si bola pripravená.
Odpovedať
Už som to tu dnes napísal. Dajte si pozor a dobre si všetko preverte a premyslite. Presne 3mesiace trval príbeh šťastného príjemcu hypoúveru 20 000 EUR a 10 000 EUR v zahraničnej nebankovke až sa zneho stal bezdomovec. No a dražbu zrealizovala úver zabezpečujúca SR banka, aby ste si nemysleli, že to spískala nejaká mafia resp. nebankovka. Podobný príjem, priateľ priateľka, mesačná PN, nesplatené 2-3 splátky nekomunikácia s bankou, výzva banky na okamžité jednorázové splatenie celého úveru (splnená legislatívna podmienka dražby na dlh vyšší ako EUR 2,000,-), obhliadka bytu, dražba a KONIEC. Vydražiteľ predal do 2ch týždňov byt o cca 10.000 EUR drahšie ako ho vydražil šťastnému novému majiteľovi. Bezdomovec prvá sestra si úver požičala, aby vyplatila druhú sestru po smrti rodičov, ktorí v byte bývali. Nestraším, no v 27. novembra 2015 sa koná v našom dome ďalšia dražba. Za 10 rokov pôsobenia SVB je to už v poradí druhá !!! Ekonóm SVB mi oznámil, že ďalší 2ja vlastníci prestali platiť predpis za služby a do fondu opráv. Neviem čo sa deje, no pripadá mi to tak, že reklamy bánk na "lacné" úvery zbierajú svoje ovocie.
Odpovedať
@dollyzv = naozaaaaj netrep pls :) 5 dni dozadu, SLSP dalo 100 percent na starý 3 izbový byt v TT , 2 týždňe dozadu ČSOB 95 percent tiež na starý 3 izbový byt :) A nie, žiadne dofinancovávanie spotrebákom, normálna hypo ... @majusqadk Sa nečuduj, že ľudia provokujú. Si excelentný klient pre banky, ktorý sa dá riadne "obtiahnuť" ... Ísť riešiť vlastné bývanie a nemať ani euro, to je celkom smutné ... Zvlášť, keď nemáte vysoký príjem ... Ale k téme Ak budete mať dobrý znalecký (prevyšujúci kúpnu sumu - čím viac, tým lepšie), ak budete mať obaja čistú úverovú históriu, bude to v zaujímavej lokality, nebudete mať iné úvery, kreditky či debety a nevyživujete deti atď atď, tak by to teoreticky prejsť mohlo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubk0 mňa veru neobtiahnu :-) áno je to smutné túto prácu má manžel len 4 mesiace a za 4 emsiace sa nedá našetriť 10 000 euro... takže nesúďte keď neviete ako sme doteraz žili.... nemáme iné úvery, žiadne dlžoby, nič nesplácame... a tých 700 e je spodná hranica manželovho platu...niekedy má aj o 100-150 e navyše nemá každý mesiac rovnakú výplatu...uvidíme ako to dopadne... ďakujem
Odpovedať
@pripad001 Keď sú ľudia sprostý a finančne negramotný, za to banky nemôžu :) Fakt nie ... Úvery sú dnes naozaj lacné a šikovný s dostatkom hotovosti ich vie razom využiť vo svoj prospech :)
Odpovedať
@majusqadk Ale mne je úprimne ukradnuté, koľko zarába Váš manžel (písali ste 900 Eur dokopy obaja) alebo koľko ste mali času na šetrenie. Nikto Vám nepovedal, že ste mali šetriť 10 tis. Eur, tak nefabulujte ... Poviem to po lopate : Ak je dobrá bonita, dobrá nehnutelnosť a beriete max 80 percent = dostávate sa na najnižšie možné úrokové sadzby ... Každé ďalšie plus (priemerná bonita, 100 percent nehnutelnosti a podobne) navyšujú úrok a rovnako šancu, hypo dostať ...
Odpovedať
Aki ste len vsetci mudri!To akoze kazdy,kto ma hypo zaraba na SK 1000€ a viac? Vacsina mladych ludi si berie hypo,aj ked namaju uspory a maju platy okolo 400-500 eur. Co je zial u nas,vo vacsine okresov realita. Budu sa musiet uskromnit do buducna,ale zvladnut sa to da.
Odpovedať
my sme predavali byt (na jar tohoto roku) a kupujuci v slsp dostali 100%. A nemysim si, ze maju nejaky extra super prijem.
Odpovedať
ahoj,pokial viem banky davaju 100% zo snaleckeho posudku ked sa jedna o nehnutelnost na dobrom mieste naor v meste.na dedine davaju vacsinou 70percent.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubk0 drahy lubk0, asi si necital pozorne.....ano, mozu ti dat 100% (aspon si to mozes mysliet), ale v dvoch pripadoch, t.j. a) zalozis dve nehnutelnosti alebo po b) nehnutelnost ktoru kupujes ma vysoku hodnotu v znaleckom posudku,,,cize ak niekto kupuje byt za 40 000 a v znaleckom posudku je napisana hodnota 60 000, tak ano uznaju ti tych 40 000€co sa tebe moze zdat ako 100% ale v skutocnosti je to len tych 80% zo 60 000 co je v znaleckom posudku.....
Odpovedať
Profilova fotka
@majusqadk vy ste na materskej?alebo teda na rodicovskej? lebo ak ano tak to sa nebere ako prijem...to by potom brali prijem len vasho manzela do uvahy...ale my tiez zarabame len tych 900€ dokopy, a da sa to :) 1xhypo, 2 spotrebne uvery a este 100ku si mesacne dokazeme odlozit :)
Odpovedať
@majusqadk ak vas prijem je rodicak tak to je davka a nie prijem a k tomu ste 3osoby aj dieta sa rata a znizuje bonitu, budu na to prihliadat,aspon tak nam bolo povedane
Odpovedať
ako to vlastne je? my ked sme brali, tak banka brala nasu hypo ako 100% aj ked tobolo len nieco okolo 78%, aj som sa ich pytala ale ze takto posudzuju, ze okolo 80% ceny nehnutelnosti beru ako 100%. Tak neviem teraz.
Odpovedať
@babulina napísala to do kolonky príjem partnera tak neviem....povedala že platové podmienky spĺňame....
Odpovedať
Zavolala som hypotekárnemu poradcovi a ten nám s hypotékou pomôže....lebo ako vidím tu som sa od väčšiny dočkala len sprostých komentárov...chcela som len poradiť a nie čítať aké to je úbohé že nemáme nič našetrené...proste každému sa nedá bohužiaľ šetriť... @dollyzv @majki555 @slabak @joxe ďakujem za rady :-)
Odpovedať
@majusqadk Vies co nik nema sprostre komentare len ludia chapu realitu a divaju sa na svet triezvymi ocami a chcu ti dobre. Ide o to, ze tu ked clovek dostane pozicku alebo hypoteku je to piomaly na oslavu, hura mam prachy, len akosi nikoho netrapi z coho to bude splacat. Ak ti niekto povie ze preco nemas prachy to neni rypanie to je aby si si uvedomila ako zijes. Ja neviem aku mate situaciu, ake si mala problemy alebo kolko platis teraz za najom apod. Mohla si napisat ze teraz platis 400 najom a bolo by ticho, ale predpokladam ze s manzelom nie si zobrata tyzden a ze nemas 16 rokov tazke za tu dobu je vhodne keby si vedela usetrity nejake peniaze. Ono teraz platiti 30 rokov uver + naklady na decko neni ziadna vyhra. A druha vec vidis najlespei je sa spytat banky lebo ziadna rada ti tu nic nezaruci a do banky aj tak ist musis tak neni o com...
Odpovedať
@sysell ale šak ja sa na to dívam triezvymi očami. U nás na Orave je príjem 900 e až až....som zvyknutá na skromný život a splácať hypotéku určite zvládneme. Viem si to rozdeliť aby som mala aj na žitie a aj na platenie nákladov. Inak by som sa určite nehrnula do hypotéky. A áno máš pravdu za nájom platíme 230 e tak to sa my už oplatí radšej platiť tú hypotéku...
Odpovedať
@dollyzv banky dávajú ešte aj dnes v niektorých prípadoch 100% hodnoty nehnuteľnosti, nezavádzaj tu prosím. záleží to samozrejme od bonity klienta, od typu nehnuteľnosti a od lokality, v ktorej sa nachádza. ale stále fungujú aj 100% hypotéky.
Odpovedať
@majusqadk za 230 eur urcite. Pri tych 50 000 by to mozno aj mohlo zhruba sediet :). Na dlhsie obdobie. Ja som bral na zaciatku zhruba 3x taku hypoteku :). A ano, da sa to. Ak je clovek donuteny. Nedavno som kdesi cital, ze niekto robil pokus, ci vyzije za 6 eur na den. A udajne mal problemy. Ja by som v pohode prezil s 3 eurami na den :)
Odpovedať
Nik tu do teba nerype. Kde to citas? Ak niekto predava byt za 46.000 este to neznamena ze ten byt ma taku hodnotu, kudne moze znalecky byt na 39.000 alebo na 50.000. a pises ze mate platy dokopy,pritom ty si na rodicak u+ vyzivujete dieta. Ako chces rady,ked davas zavadzajuce info? a ano nase rady su ti na nic, lebo aj kazdy banka ti da ine podmienky.
Odpovedať
@dollyzv Drahá Dolly :) Tak ešte raz a snáď naposledy :) Písal som ti príklad na 2 byty ... Ten prvý (6 dní dozadu) kde dala SLSP 100 percent, sa kupuje za 82tis. Eur (kúpna suma na zmluve), znalec ho nacenil na 84 tis. Eur (tj len o 2 tis. Eur viac, ako je kúpna suma) -... Žiadnu inú nehnuteľnosť nezakladali, takže tvoje tvrdenie je asbolútne nepravdivé :) Daň za 100 percent je v ich prípade úrok 3 percentá, pri 80 percentnom financovaní by mali 2 percentá jak vyšité :) Druhý byt bol kupovaný za 111 500 Eur na kúpnej zmluve a rovnako to bolo aj na znaleckom posudku :) Obe ceny sa "rovnali" .. Dostali 95 percent , žiadnu inú nehnutelnosť nezakladali. To už nehovorím o novostavbách, kde je cena bytu rovnaká ako výška znaleckého posudku a 100 percent dostanem aj teraz bežne ... Vo všetkých prípadoch sa jedná o bonitu klienta, 100 vku vedia dať aj dnes, bez problémov, ale nie hocikomu s malým príjmom ... Thats all. Tak nezavádzaj pls :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?