Co znamena Plomba V na LV

Prosim vie mi niekto povedat co znamena plomba V na LV? Je to vtedy ked je za zmenou nova KP zmluva alebo to mozem byt aj ked sa meni podielove vlastnictvo medzi existujucimi majitelmi a teda sa robil vklad do katastra?
Odpovedať
V je vklad, cez kataster portal si vies pozriet, kedy bol daný, a čoho sa týka
Odpovedať
@petra7825 V na LV znamená, že tam prebieha konanie na zmenu vlastníckych práv formou vkladu.
Odpovedať
Môže to byť akákoľvek podstatná zmena týkajúca sa vlastníctva alebo práva k nehnuteľnosti, od zmeny vlastníka, cez vyporiadanie podielového spoluvlastníctva, registrácie záložného práva až po vklad práva zodpovedajúcemu vecnému bremenu.
Odpovedať
@petra7825 je to z dôvodu, že tam bol podaný návrh na vklad(§ 28 a nasl., zákon č. 162/1995 Z. z.), dôvodov na "vklad" je viacero, vkladom sa zapisujú práva k nehnuteľnostiam zo zmlúv a ide o práva podľa § 1 ods. 1- vytiahnem ti tu rovno: "...a to o vlastníckom práve, záložnom práve, vecnom bremene, o predkupnom práve, ak má mať účinky vecného práva, ako aj o právach vyplývajúcich zo správy majetku štátu, zo správy majetku obcí, zo správy majetku vyšších územných celkov, o nájomných právach k pozemkom, ak nájomné práva trvajú alebo majú trvať najmenej päť rokov..." plomba len znamená, že nie je možné vykonávať žiadne iné úkony (napr. iný vklad) nad touto nehnuteľnosťou, nakoľko je tam neukončené konanie o vklade. (§ 44)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?