Čo si všímať pri odovzdávaní kúpenej nehnuteľnosti?

Kúpili sme si kompletne zrekonštruovaný byt. Túto sobotu nám predajcovia odovzdávajú kľúče a teda byt..... Ako by takéto odovzdávanie malo prebiehať?? Odpisy vodomerov a kúrenia sme robili už včera kvôli papierovačkám. Tam som si všimla, že radiatory kúria naplno, pretože majiteľ z nich odmontoval hlavice. To ma troška prekvapilo. Tie sú predsa súčasťou radiátorov, nie???? To mám čakať v sobotu že nebudú na oknách kľučky alebo budú vymontované el. zástrčky????? Ako postupovať, čo si všímať pri preberaní???? ak si bývalý majiteľ zoberie aj to čo malo byť súčasťou predaného bytu ako to riešiť???? Ďakujem za všetky rady :)
Odpovedať
@matpaj Ahoj, my prave riesime predaj bytu a pri prvom stretnuti s kupujucim v byte sme presli kazdu izbu aby neskor nedoslo k nedorozumeniu. Riadim sa tym, ze vsetko, co je pevne spojene s bytom tam ma zostat a zvysok je vec dohody.
Odpovedať
@zarrinka takto sme si presli cely byt aj my.....este nam majitel dokonca ukazoval tie hlavice ze sa daju nastavovat a ze to nam neskor ukazu ako sa s nimi zaobchadza..... a teraz tam nie su!!! v zmluve su spominane zakladne veci...niesu rozpisane podrobnosti....tak ako sa branit???? alebo ak je nieco znicene? pokazene....
Odpovedať
@matpaj Tak ak ste to kupovali cez realitku, skus oslovit ich aby zjednali napravu. Alebo ak ste este nevyplatili kupnu cenu, ziadaj o kompenzaciu za veci, ktore chybaju. Uz mate urobeny vklad do katastra?
Odpovedať
@zarrinka vklad uz urobeny je, iba nemaju este vyplatene vsetky peniazky...... byt sme nepredavali cez realitku.... pochybujem ze sa tam s nimi na mieste bude dat dohodnut, ide im o kazdy cent.... :/
Odpovedať
Profilova fotka
@matpaj Nepochopím také konanie. Ventily sú predsa súčasťou radiatorov a tie si nemá čo brať. Trvaj na ich vrátení, lebo bez nich sú nepoužiteľné a vlastne ak ste už zaplatili za byt, tak poškodil už tvoj majetok. V byte by malo zostať všetko na čom ste sa dohodli a čo by malo byť uvedené aj v kúpnej zmluve. Myslím, že zákon určuje, že tam musia byť rozvody vody, elektriky, merače, kľučky, zásuvky a vypínače (a myslím, že aj tie ventily )... a to všetko z bezpečnostného hľadiska ohrozenia vzniku požiaru, vytopenia a pod. a potom ešte sanita a kuchynská linka. Štandardne v byte zostávajú pevné súčasti bytu - dvere, kuchynská linka, sanita, podlahy a vstavané skrine. Ale stretla som sa aj stým, že si majitelia vstavanú skriňu rozobrali a odniesli.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?