Čo sa stane, ak predám byt nadobudnutý pred manželstvom?

Ešte za slobodna som si kúpila byt, v ktorom sme neskôr s manželom bývali. postavili sme si dom a byt sa prenajíma. Máme hypotéku a bytom sa ručí. Napadlo ma že čo ak by som byt predala a vyplatila by sa hypotéka... viem že byt je môj, ale čo ak ho predám? Sú peniaze moje? alebo už spoločné? A ak sa nimi vyplatí celá alebo časť hypotéky strácam tám pádom vlastný majetok? Nechcem špekulovať ani nemyslím na rozvod, ale v dnešnej dobe človek nevie čo sa môže stať a nerada by som začínala na nule ak by sa predsa len niečo stalo....
Odpovedať
Profilova fotka
@sharkaa preukazatelne vyplatis cast spolocnej hypoteky svojim majetkom - cize jednoznacne preukazes, ze tvoje peniaze boli pouzite na uhradu spolocneho dlhu, takze tu by som problem nevidela... v pripade rozvodu sa berie cena nehnutelnosti (domu) minus to co uhradis za byt a to sa deli dvoma :) ale ak s tym manzel suhlasit nebude, bude to na sud - avsak to ti preukaze kazdy jeden pravnik, takze neboj ;-)
Odpovedať
@sharkaa ahoj, aj peniažky za byt sú stále tvoje, na rozdiel od peňazí z nájmu - tie sú už BSM.. neviem ako to je s predajom bytu, na ktorom je záložné právo, radšej si to prejdite s bankou..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?