Byt za dlh

dobry den,v uvode sa chcem ospravedlnit ak som to dal zlej temy,diskusie. mal by som otazku : priatelka kupila byt,casom sa dozvedela ze je na nom dlh cca 7000.. tento dlh za nu vyplatila jej mama,a teraz sa obhajuje a tvrdi ze ten byt je jej.. je vobec nieco take mozne,ked zmluvu o kupe ma priatelka? moze byt ona vlastnikom ked vyplatila dlh?bez vedomia cloveka ktory ma zmluvu o kupe? na zmluve jej meno iba priatelky. za vase rady,nazory vam velmi pekne dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@palozba samozrejme ze byt je toho kto je na zmluve uvedeny ako kupujuci. O aky dlh sa jednalo?
Odpovedať
a preco to jej mama vyplatila a teraz si ho narokuje. Nejake je to divne alebo len mnou nepochopene, ale aby som aj odpovedala, tak majitelom je stale priatelka a mama ma smolu, moze tak akurat skusit na sude.
Odpovedať
@palozba Veď ale skús sa troška rozpísať, lebo si to napísal ako tatar :) (s prepáčením) - kedy ho kúpila ? Dnes, včera, pre mesiacom, pred rokom ? - kúpila ho oficiálne, tj existujú nejaké normálne zmluvy ? - bola na byt v čase kúpi uvalená nejaká ťarcha resp. záložné právo na katastri ? - prebehol už prepis nehnutelnosti na katastri ? Tj je už aj podľa katastra tvoja priateľka vlastníkom ? Resp. celkom to nechápem. Priateľka kúpila byt a časom sa dozvedela, že je na ňom dlh 7 tis. Eur ? To ako sa dá ? Ak je byt založený voči nejakému úveru, tak je na ňom ťarcha v LV. To ste nevideli ? Troška to rozpíš :)
Odpovedať
par rokov do zadu ho kupila,a bol na nom dlh na najomnom...nevedela to.kupovala ho kes,zmluvy ma na jej meno.ziadny uver ani nic podobne
Odpovedať
byt je toho..... kto je napisany ako majitel na katastri
Odpovedať
a ked chce mama od dcery vymahat tych 7000 € musi mat nejaku zmluvu, zmenku od dcery alebo svedectvo ze pozicala, pripadne aspon ze to poslala na ucet prevodnym prikazom. Inak TRT.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?