Bernolákovo dvojdom v centre alebo drevodom v satelite.

Zdravím. Chcel by som vedieť Váš názor na kúpu nehnuteľnosti v Bernolákove. Uvažujeme nad dvojdomom v centre obce a drevodomom v satelite. Cena je zhruba rovnaká. Je Bernolákovo dobré na bývanie? ĎAKUJEM.
Odpovedať
@jozef17 Či je Bernovlákovo dobré na bývanie - to si musíš ty zodpovedať. Samozrejme, že tam bývajú ľudia. Mnohým to vyhovuje, niekomu nie. Či ty budeš spokojný, to si musíš urobiť analýzu sám, prípadne s členmi rodiny (manželka, deti). Napr.: - či budeš denne dochádzať za prácou do BA, prípadne inde? - kam budú deti chodiť do školy? - budeš ich denne voziť? - aký život budete viesť? Aktívny - chodiť do mesta, do podnikov, alebo sa večer zatvoríš doma? - aká vybavenosť je v blízkom okolí? Postačuje ti to? Niekomu stačia jedny malé potraviny, iný potrebuje blízko veľké nákupné centrum. - čo deti? Budú tam mať kamarátov? Poznáš tam už niekoho? Alebo tam budeš úplne nový? Dnes nie je ľahké socializovať sa so susedmi, ako kedysi na dedine. Susedov na ulici nestretneš možno celý mesiac. Navyše teraz to korona celé domotala. Kedysi tam boli zápchy, kolega, čo z toho smeru dochádzal, to neraz otočil na pol ceste a vrátil sa domov, robiť z domu. Teraz to môže byť paráda cestovať. Ale dokedy to tak bude. A či kúpiť dvojdom alebo drevený dom.... no ja by som ani jedno ani druhé. Dvojdom by som z princípu - preto som odišiel z bytovky, aby som nemal spoluvlastníctvo. O tom je to veľa tém. Ale niekomu to nevadí. A drevený dom - záleží, čo pod tým pojmom "drevený" dom myslíš. Ale uprednostňujem klasický murovaný. Mnohí majitelia drevodomov majú problémy napr. s úverom, poistením a pod. Nenechaj rozhodovať za seba iných. Tu ti každý napíše niečo iné. Ty si o tom podebatuj s najbližšími.
Odpovedať
Profilova fotka
Drevodom treba vediet postavit neodpusta chyby ktore murovany zvladne. Zas dvojdom je o kompromisoch... susedia a maly pozemok. Bernolakovo ma dobru vybavenost ale trpi preludnenim na malu cestu do ba. Mozno to R7d4 v ivanke zmeni tak ako u nas v DS ked doriesia Ba obchvat bude to parada.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef17 podla mna v samotnej otazke trochu podcenujes satelit, ktory ani nenazves menom, zato bernakovo ano. 🙂 to iba take psychologicke okienko. Osobne si myslim, ze ak je cena nehnutenosri rovnaka, tak rozhoduju veci ako velkost domu, okolite moznosti, velkost pozemku! By bola pre mna velmi podstatna, ako daleko do prace, Bernolakovo je ako kazde ine miesto, kde ziju ludia. Zalezi od aktualneho starostu, od susedovcov v bezprostrednom okoli, od tvojich preferencii na vyhlady a dostupnosti do okolia, alebo vyhody tej ktorej nehnutelnosti v ramci zariadenia, velkosti, rozlozenia izieb.. otazka je to teda velmi tazka, lebo sa pytas uplne cudzich ludi 🙂 a tam by som tie odpovede brala velmi rezervovane. Ty si ty a tvoja rodina na tvoje vlastne “zakoný”, ktore su najdolezitejsie. A ak nepoznas ani jedno miesto a ani druhe ,tak by som sa rozhodovala aj na zaklade nejakych obhliadol okolia, presla si autom co v okoli ma zaujima
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?