Aký máte názor na kúpu staršieho domu?

Profilova fotka
ahojte chcela by som sa Vas opytat co si myslite o kupe starsieho domu a nie novostavby.... Na novy nemame a strasne tuzime po domceku, ale viaceri nam hovoria,ze to neni dobre,ze rozmyslame iracionalne a ci chceme zit s detmi v dome,kde sa kuri v peci... Ja s tym problem nemam,pacia sa mi kachlove pece...a podobne... Byvate niektora v starsom dome a uz by ste do toho nesli?? dakujem za rady
Odpovedať
@iivkaa1 Ahoj, my byvame v starsom dome, ktory sme ale cely prerobili, co sa tyka kurenia tak boli tu gamatky a my sme urobili kurenie normalne s radiatormi, mame kotol na plyn + v obyvacke mame krb a z neho rozvody do kazdej izby, kde pomocou ventilatora fuka teply vzduch. Tiez sme nemali peniaze na novy dom, ale ked sme to tak cele spocitali tak nas oprava stala asi tolko co novy dom. Akurat sme usetrili na pozemku, pretoze prazdny pozemok stal polovicu toho co tento dom s pozemkom :) Vacsinu oprav robil moj manzel, takze velmi sme usetrili na praci - pokial chcete platit firmu na vsetko tak potom radsej zobrat poriadnu hypo a postavit novy dom. Ty si pisala ze kurenie v peci, tak to si neviem predstavit, hlavne pri malom babatku (ako mame my) by to bol problem, kedze v peci vnoci vyhasne a nebude sa vam chciet vnoci vstavat a dohadzovat tam drevo...A stale by musel byt niekto doma kto by kuril celu zimu co je nerealne kedze vacsina ludi chodi do prace, deti do skolky, do skoly a si predstav ze pridete domov z prace a doma zima... brrrrr Takze radsej nie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@linda20111 no nam ani poriadnu hypoteku nedaju na to,aby sme si postavili novy dom... A aj moj manzel je zrucny,vela veci vie sam urobit.... No ale ja mam znamych,ku ktoorym chodime a maju kachle a male babo a v pohode...kachle drzia teplo cez noc,ked vecer prikuris,ked ides spat,mas aj rano teplo...mam odskusane:) a je to lacnejsie ako kurit plynom... :)
Odpovedať
@iivkaa1 Ked tvoj manzel vie urobit vela veci sam a ma na to cas tak sa do toho pustte :) Ale tiez nemoze byt na to celkom sam, aspon jeden clovek mu este musi pomahat, u nas to bol stiredavo brat, otec, kamarati... a moj manzel chodil popritom este do prace tak ze nam to dlhsie trvalo prerobit cely dom. vlastne este ani nemame cely, stale je vela roboty na nom, ale hlavne ze uz byvame vo vlastnom :) Neviem si to predstavit ako si to myslela s tymi kachlami, ze su napr. v obyvacke a ako dokazu vytopit cely dom? tiez sa na to napajaju nejake rozvody, do ostatnych izieb? lebo nasa babka mala tiez kachle (mozno iny typ) ale to vytopilo iba tu izbu kde to bolo umiestnene, este ked boli otvorene dvere tak bolo teplo aj v druhej izbe, ale ostatne zima....
Odpovedať
Profilova fotka
@linda20111 Ano dakujem za podporu , lebo doma ju nemam :( a ano vie urobit a samozrejme,ze by niekoho potreboval....ja chcem odist z bloku,tu nemas klud a mam suseda,kt.vadi,ked mi maly prebehne po byte alebo sa hra...a chodi vykrikovat....no myslela som tak, ze su v kazdej izbe napriklad....alebo krb s prieduchmi.....
Odpovedať
@iivkaa1 potom uz radsej ten krb.. lebo chodit do kazdej izby dokladat drevo je take neprakticke :) :) no ale krb tiez nieje lacna zalezitost, tiez to stoji vela penazi, vlozka, oblozenie + rozvody + ventilator + vypinac.. a v krbe vyhasne v noci, rano je chladno. preto my to mame urobene tak, ze v izbe je termostat, ked klesne teplota pod 21stupnov, tak sa automaticky zapne plynovy kotol. Rano ked sa zobudime uz topi kotol. Urcite odporucam urobit aj klasicke kurenie na plyn (hoci ho budete pouzivat menej aby ste usetrili) a castejsie topit s krbom. Inac treba poriesit aj ohrev vody - my to mame tiez s tym plynovym kotlom. Ale da sa aj tak urobit, ze napojit krb na radiatory a to je este lepsie ako tie prieduchy co mame my. Keby sme robili druhy krat tak by sme to urobili takto :) Ja viem ze v byte to nieje dobre, byvala som tak a hlavne v druhom byte boli strasni susedia, stale buchali s vchodovymi dverami, rozculovalo ma to, hadali sme sa s nimi aj doma ja s manzelom. Nakoniec to vyriesil tak, ze manzel zlozil dole dvere a povedal ze da ich tam az ked sa budu spravat normalne.. Boli asi 3dni bez dveri a potom uz sa spamatali :) Ale nikdy viac uz do bytu nechcem ist, v dome mame svoj klud, sukromie, psy na dvore, travnik... je sice vela roboty ale citim sa tu lepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@linda20111 ano dakujem za rady,mas pravdu :) ano poznam to...a hlavne mas svoje,my sme teraz v podnajme a zbytocne idu peniaze do vzduchu,takto mozeme splacat svoje :) a deti maju volnost, a nemusis sa strachovat,ze ich prejde auto ako v meste...zamknes branku a mozu sa hrat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@linda20111 a byvate nejako daleko od mesta? ze ako je to z dochadzkou... a mate dobru vybavenost v dedine?
Odpovedať
@iivkaa1 byvame v meste v dome. ale dost daleko od skolky a skoly, takze maleho budem musiet vozit autom cca 1a pol km to mam hore do mesta...
Odpovedať
Profilova fotka
aha...nedaleko
Odpovedať
Profilova fotka
Ak byvate v podnajme, tak ja by som brala aj ten starsi domcek. Postupne ho mozte prerabat a budete vo svojom.
Odpovedať
my sme sa sťahovali teraz v lete. Kúpili sme starší dom / možno aj starý / z roku 1960. Už ale predchádzajúci majitelia niečo prerobili. Elektriku, nový kotol, stierky. U nás sú strašne drahé pozemky. Tak 4 áre za 50000 eur. A mimo na dedinu sme nechceli ísť. Takže sme predali 4 izbový byt v centre a kúpili byt. Pešo je to do centra tak 20 minút. Možno ani nie. Zariadenie sme mali, kuchynská linka tu bola vymenená. Takže sme kúpili umývačku riadu, krbové kachle, vymalovali, vymenili dve okná /ostatné už boli vymenené/ a stahovali sme sa. Je tu toho strááášne vela ešte treba. Ale poviem Ti, že keď večer sedím a kachliach praská drevo, tak si vždy poviem, že naspat do bytu ani za nič.
Odpovedať
@iivkaa1 tak ja mozem porovnat: kupili sme najprv stary dom a prerabali. Do takehoto riesenia by som uz nesla, pretoze nech prerabas ako prerabas, nikdy to nemas uplne tak, ako by si predstavovala. V polovici sme prestali, obratom predali a zacali stavat dom, ktory splna nase poziadavky. A niekedy prerabka stareho domu je to iste ako postavenie noveho - to treba vymenit, tam je problem o ktorom si nevedela. Ja som proti kupe stareho domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kúpiť starý dom je ako zobrať si starú ženu! Nič príjemné ťa nečaká :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?