Ako zistím, či je pozemok vyňatý z pôdneho fondu?

Profilova fotka
Kupujeme pozemok a boli sme upozornení na to že sa stáva že predávajúci (aj väčší developeri) niekedy predávajú pozemky ktoré môžu mať všetky siete a komunikácie, ale nie sú vyňaté z pôdneho fondu, čo si potom musí riešiť kupujúci sám a nie je to lacná záležitosť.. kde to zistím (kataste?? alebo?) vďaka moc..
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa jedná o pozemok v zastavanom území obce a záber PP je menší než 500 m², súhlas dá príslušný pozemkový úrad za poplatok 3€, či je pozemok v zastavanom území zistíš na výpise z KN.
Odpovedať
Profilova fotka
kn?
Odpovedať
Profilova fotka
kataster nehnutenosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
aha:) uz som pozerala, diiky moc vsetkym:)
Odpovedať
Profilova fotka
a, ak nie je v zastavanom uzemi, ale je to parcela typu C, co z toho vyplyva?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj tu sa to riešilo http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Profilova fotka
Tu nejaké odpovede odborníkov http://www.agroforum.sk/forumdisplay....
Odpovedať
Profilova fotka
ok, takze mi z toho vyplyva, ak som to dobre pochopila, ze rozdeleny pozemok (pozemok je tvoreny 2 castami, kazda pod 500m2) by som dala vynat z podneho fondu, co by malo byt 2x 3 eura:) a to pri vybavovani stavebneho povolenia. Tak? no, len by ma este zaujimalo, ako sa na taky pozemok bude pozerat banka, z velkej casti ho totiz chceme financovat hypotekou..:(
Odpovedať
Profilova fotka
No nie je to úplne tak, pokiaľ máš pozemok v zastavanom území a nepredpokladáš, že zaberieš viac ako 500 m² PP, nie je potrebné rozhodnutie o odňatí, obvodný pozemkový úrad vydá súhlas s plánovaným zámerom za spomínaný kolok 3€. Tých 500 m² nie je rozloha pozemku, je to plocha, ktorá bude po výstavbe zakreslená novým geometrickým plánom. Teda zastavané plochy, spevnené plochy, záhradné chatky ...Ostatná plocha ostane TTP, záhrady, teda PP, a platí sa z nej aj nižšia daň. Nepredpokladám že by, si chcela zastavať viac ako 500m². Druhá možnosť je pozemok mimo zast. územia, a vtedy je rozhodnutie potrebné, a pokiaľ máš pozemok väčší ako 1000m², vtedy sa platí odvod za odňatie podľa bonity pôdy. Ale to neplatí vždy. Je presne popísané v z. 220/2004. Najlepšie je informovať sa na obvodnom pozem. úrade.
Odpovedať
Profilova fotka
ok vdaka:) ako dlho to asi trva? robi sa to zaroven so stavebnym povolenim? a, moja otazka bola aj, ako bude vnimat takyto pozemok banka?? (kedze vynat sa to da az ked uz budem vlastnik..)
Odpovedať
Profilova fotka
K banke sa nevyjadrím, myslím že oni si spravia vlastný odhad, ja mám 625m² v zastavanom území, tlačivo mi dali na pozemkovom úrade, treba k tomu snímku z katast. mapy a mal by tam byť zakreslený ten zámer, odo mňa to nepotrebovali, tá pani bola veľmi ochotná, pomohla mi to vypísať. Je to treba ešte pred podaním žiadosti o SP. prikladá sa to k žiadosti. Myslím že aj oni to zasielajú obci. Trvalo to jeden týždeň, neviem či majú nejakú lehotu
Odpovedať
Profilova fotka
ok no prave mi konecne odpovedal realitak ze to je vynate z podneho fondu... takze to snad bude ok:) diik moc aj tak, zase som mudrejsia:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?