Ako vlastne najst nehnutelnost?

Zdravim , Zijem v Michalovciach a uz vyse roka hladame nejaky pozemok alebo dom . Sledujeme bazos denne a mame aj 3 maklerov ktory nam obcas zvolaju s nejakou nepredajnou nehnutlenostou alebo s pozemkom. Ponukane pozemky su vela krat bez sieti , pristupovej cesty alebo je to proste zahrada. Proste blud. Ked sa aj nieco objavi tak volam hned na druhy den a uz je to predane,kedze predaj zacal uz davno predtym ako to dali na bazos. Skusali sme po znamych , okolite dediny a niekolko krat sme aj oslovili ludi v dedinach ktorych sme stretli. Pozemky mal kazdy druhy ,ale vsetci nechavali pre deti , ktore ziju bud v zahranici alebo na zapade a nemali zaujem predat za ziadnu cenu. Jeden pan nam ponukol za 65,000 pozemok , na druhy den ze 85,000 . Povedal som: " dobre berieme. " A vecer uz bol 105,000 tak som s nim uz nechcel jednat. Niekto dokonca hovori , ze vraj treba platit $$$ realitkam aby Vas uprednostnili kedze vsetci realitaci ako sami hovoria maju asi 50 klientov ktory su na tom tak isto a hladaju to iste, tak vas uprednostia pri posielani ponuk. Mne sa zda ze pri kosiciach (5-10km ) naokolo clovek najde nehnutlenosti za lepsie cey ako v Michalovciach. Este aj realitkam davat uplatky za to aby som mohol minut nehorazne prachy za stary dom je asi mozne len v Michalovciach. Uz ozaj nevieme ako a kde hladat byvanie.
Odpovedať
@jan777a z vlastnej skusenosti: poprechadzat sa po dedine, kde si viete predstavit byvanie, vytipovat si par pozemkov, o ktore sa ocividne nikto nestara, su zarastene. Najst si cez kataster kontakty na majitelov a posielat listy, ci nemaju zaujem predat. Na realitky a ich nezmyselne poplatky by som sa vykaslal a usetril kopu penazi.
Odpovedať
@jan777a Netreba sa vzdávať a trpezlivo čakať.. To je jediná moja rada. Ja som pozemok hľadala cca 3 roky v blízkom okolí okresného mesta. Najprv realitky, potom Bazoš a realitné portály. Neskôr som sa už vozila s rodinnou známou po dedinách s tabletom a ako píše @soki vytipovala som si pozemky a hneď pozerala na zbgis kto ho vlastní. Pobehoval som po susedoch, hľadala kontakty, volala a navštevovala som majiteľov pozemkov. No šialenstvo.. Presne ako píšeš - pozemky má veľa ľudí ale nepredajú ich takmer za žiadnu cenu - to je pre dcéru, ktorá žije už 15 rokov v Kanade, keď príde späť 😄 Jasné..ona sa sem určite vráti 🤔 Nakoniec som začala pozerať aj weby jednotlivých dedín, a tam som natrafila na info, že jedna dedina rozparcelovala veľký pozemok a ide sa tam robiť individuálna bytová výstavba. Kto má záujem o pozemok, nech sa prihlási s ponukou. No a nakoniec sa to po troch rokoch podarilo 🙂 Držím palce 😉
Odpovedať
A bude to už iba horšie, lebo vďaka lacným hypotékam sa bývanie v domoch stalo veľmi dostupné, ale vďaka tomu ceny pozemkov vyleteli podľa mňa aspoň tu okolo Senca a Bratislavy do neskutočných súm a čo je horšie ľudia aj keď maju zvyšný pozemok dajme tomu 1000 m2 tak aj ten rozdelia na 3 časti po 300 m3 a za to pytajú 50 000 eur a viac a to tu je teraz móda okolo Senca a človeku sa zastavuje rozum nad tym, že niekto ide aj do 300 m2 pozemku za tie peniaze. V poslednej dobe som už tu videl ponuky, kde za 200 000 eur predavaju holo dom s užitkovou plochou cca 90 m2 a s pozemkom do 200 m2 čo je už extrém, ale keď to ľudia kupujú tak takto budu aj ďalej robiť. Tak ja sa ani nečudujem, že neviete najsť pozemok.
Odpovedať
Profilova fotka
@fenix8 cena pozemku v okresnom meste pri BA je logicky vyššia ako na východe a keď si vynásobíš 300m2 pozemok za min. 150 Eur vychádza suma 45 000EUR. Stavba 90m2 domu s poplatkami a projektom vychádza približne na celom Slovensku podobne cca 1300 až 1500 EUR za m2. Ak to sčítaš vyjde ti suma cca.180 tisíc EUR za rodinný dom jednopodlažný s úžitkovou plochou 90m2. Takže ak developer ponúka rodinný dom za 200 tisíc, tak má zisk pred zdanením cca.20 tisíc. Je to primerané.
Odpovedať
Tak Michalovce maju na predaj asi len 2 "normalne alebo nenormalne " stavebne pozemky. Jeden priamo v meste v peknej oblasti 22mx24m za 99,000 eur a potom 660m2 za 83,000 v trochu horsej oblasti. A chaty uz ani nehovorim . Zrucaniny okolo siravy za min 110,000 ktore sa uz predavaju roky a roky a nikto ich nechce. Tak asi budeme musiet skusat ako nam radite a uz len hladat sami a necakat na zazrak a realitky.
Odpovedať
Tu tie Michalovce su take specificke tym , ze na okolo 10-15km je len par dedin kde sa da byvat tak aby ste mali normalnych susedov. Vo vela dedinach sa uz byvat neda a domy su nepredajne ani za 20,000 -30,000 . A tak je ozaj len par dedin kde sa da este zit a stavat . Vinne,Trnava pri laborci , Suche, Zaluzice, Kaluza ,Klokocov , a to je asi aj vsetko. A potom mate 30 dedin kde su pozemky aj domy zadarmo ale....
Odpovedať
Je to šialené a nie sú v dobrej dostupnosti a slušnej lokalite blízko MI. Niečo sa však určite nájde. Asi pred 5r bol v Lučkovciach dom za cca 14 000€ a pozemok na 2 domy a dlho sa to predavalo....
Odpovedať
Ja som hladala dom 4r nie ze rok, a nakoniec sme kupili staru haraburdu s ktorou este neviem co urobime ( moj zemer je chata), ale podstatne je ze dom stoji ma suoisne cialo, ma vodu, elektriku,plyn cize hotovy stavebny pozemok, za 3/4roka by som ho uz teraz predala za +100%, a tiez som si nasla pozemok, zistila majitela, v sobotu som bola oozriet v pondelok podpisovala zmluvu. 15km pri KE
Odpovedať
@jan777a Ešte Zbudza, Oreské, Pozdišovce, Hažín a Lastomír by som k tomu výpočtu pridal. V Krásnovciach sú ľudia...tam by som nešiel.
Odpovedať
@jan777a Okrem vyššie spomínaného skúste ešte pri tej ceste autom hľadať staré domy. Je kopec starých maličkých domov, ktoré už nikto neobýva a nikto ani nekupuje. Skúste si také vyhliadnuť, kľudne aj rozpadnuté a kontaktovať majiteľov, ktorí to zdedili (cez kataster). Viete tak ziskat pekný pozemok so sieťami. Starý dom zburate. Nakoľko tieto staré domy skoro nikto nechce, tak sa zvyknú predávať za lacnejšie, ako nové pozemky a tak búracie práce vás vyjdú lacnejšie, ako nový pozmeok, kde budete ťahať siete. 🙂 Alebo skúste ešte také staré domy hľadať na portaloch, možno sa vám niečo podari. 🙂 Inak ten problém s pozemkamy sa netýka len okolia Michaloviec, ale z mojej skúsenosti aj Hornej Oravy a pravdepodobne aj Kysúc. A určite je ešte viac takýchto oblastí. Ja doteraz nerozumiem a tiež ma hrozne hnevá, načo držia starí ľudia stavebné pozemky pre deti, ktoré sú odcestované a zabývane už dávno niekde inde. Najhoršie je, že si zrejme ľudia neuvedomujú, že tým, že mladí ľudia nemôžu nájsť v tej oblasti bývanie, tak sa sťahujú ďaleko a preč. A potom vznikajú hladové doliny, kde nie sú mladí ľudia, nie je tam ani práca ,lebo ľudia, ktorí mali potenciál a aj by ostali, tak nenájdu bývanie. No ale dosť rozčuľovania 😄 ... Držím vám palce! 🙂
Odpovedať
Moja rodina hladala 3 roky dom a nakoniec kupili totalnu blbost s tarchami lebo boli zufali. Ani po 3 rokoch nie je vsetko vysporiadane a pritom vedeli ze je tam problem . A dali za stary dom okolo 140,000 . Hladame aj stary dom . Nevadilo by nam ho zburat . Uz sme mali kupovat jeden s 1000m2 pozemkom ,ale majitel si nakoniec rozmyslel ze si chce nechat 500m2 pre syna.....ktory zije v zahrnici aby si mal kde postavit chatu ked sa raz vrati z USA. A to tam zil uz 20 rokov takze pochybujem ze tam raz bude stavat nieco. Mame znamych v jednej dedine a ten nas previezol po dedine a hovori . Je tu asi 40 pozemkov. 30 vlastni jeden exekutor a predavat nechcu zatial . Uz drzia roky a stale maju viac a viac. Ked sa nieco objavi hned sa k tomu ten isty clovek nejako dostane. A tie zvysne stale to iste..Nachavaju pre deti.
Odpovedať
@jan777a veď choď bývať do okolia Košíc, keď sa Ti zdá, že tam sú lacnejšie pozemky. Predpokladám že si videl cenovky na pozemky v dedinách, kde by si žiť nechcel, pokiaľ chceš mať "normálnych" susedov. Pred 6 rokmi nám trvalo v okolí Košíc nájsť pozemok 1 a pol roka. Koľko by to trvalo teraz ani netuším.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zltalienka Praveze nemozeme ist dalej od michaloviec koli rodine sa to neda. Ceny pri kosiciach su asi podobne ako pri michalovciach . Ale kosice presdsa len ponukaju ovela viac moznosti po kazdej stranke ako michalovce.
Odpovedať
@jan777a schválne pozrela som inzeráty tak zbežne. Ceny pri KE ani zďaleka nie sú ako pri MI. Keby bol v KE v podobnej lokalite pozemok ako v MI na Hrádku tak sa na net ani nedostane. Áno niektoré pozemky majú nízke cenovky, ale lokálni vedia prečo. Rovnako ako pri MI, Ty vieš prečo niektorá obec áno a iná nie.
Odpovedať
@jan777a Ahoj mne sa taktiež podaril zázrak keď som pred polrokom kúpil pozemok v pozdišovciach 20x50m za 38400e na ktorý som náhodne natrafil na bazoši. Pozemok je síce do svahu čim sa mi výstavba predraží to mi je jasne ale zasa vyhlad na Michalovce bude stať za to. Ak chceš tak v utorok By som mal ísť do pozdišoviec a možno tam budú ešte ďalšie pozemky dám ti vedieť ak niečo zistím. 🙂
Odpovedať
@patricius1 Vdaka . Mozte mi napiast na sukromnu spravu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?