Ako urcit cenu pozemku - zahrady.

Uvazujem o kupe casti zahrady od suseda, vid priloha. Chcel by som kupit cca 100 - 200 m2, aby som mal o nieco vacsiu zahradu. Mame sa onedlho stretnut, a netusim aku mam navrhnut cenu. Vyssiu ako je napr za novy stavebny pozemok v lokalite, alebo nizsiu? Sused ponukol sam, ze to mozno odpreda. Jeho pozemok je dlhsi, aj po odpredaji by to bol este relativne velky pozemok. Vela moznosti nema komu to predat, na druhej strane ja to mozem kupit len od neho. Je to okolie Senca, do 10km. Ceny stavebnych pozemkov s IS cca od 50 eur do 80+ v okoli. Viem, ze to bude napokon individualna dohoda, ale zaujima ma vas nazor, argumenty preco vyssiu cenu, resp nizsiu. Dakujem.
Odpovedať
@emericus daj si to ohodnotit. Pripadne existuju tabulky BPEJ, ale to myslim ze je pouzitelne len na role a polia... V danej obci/meste nevies, po com idu pozemky? Nie stavebaky s IS, ale zahrady Nikto nepredava na nete?
Odpovedať
@emericus Záleží od toho, kto bude mať väčší záujem na transakcii. Ak sused má väčší záujem predať, môžeš zjednať cenu nižšie. Ak nemá veľmi záujem predať, bude chcieť viac. Ponúkni menej, než je trhová cena. Ak bude chcieť viac, môžeš pridávať. V prvom rade by mal ten navrhnúť cenu, kto predaj-kúpu inicioval.
Odpovedať
V znaleckom posudku mam tusim 52 eur/m2 na cely moj pozemok. Robeny bol tento rok v marci. Zahrady nikto nepredava.
Odpovedať
Mas znalecky posudok na svoj pozemok ktory ziska na hodnote kupou dalsieho kusu . Vsak mas cenu na papieri.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?