Ako sa dá vybaviť sociálny nájomný byt?

Profilova fotka
ahojte, potrebovala by som poradit ohladom vybavovania socialnych najomnych bytoch nasiel by sa niekto? kto by mi poradil...
Odpovedať
a co by si moja konkretne potrebovala? este sa nieco take robi? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
no potrebujem si vybavit takyto byt a viem ze sa to este v poho da ale neviem co a ako... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
pipi každé mesto ktoré má takéto byty má vzn(všeobecno záväzné nariadenie) o pridelovaní takýchto bytov takže skús nai internetovej stránke mesta zistiť podmienky.viem že tie podmienky sú určené nejakým zákonom ale pridelovanie je na samotnom meste.viem že niekde sa žrebuje a niekde o tom rozhoduje komisia
Odpovedať
Pipi my sme si s priateľom tiež dali žiadosť na mesto - len sa skús zájsť opýtať na mestský úrad alebo nájdi niekde na nete. Ak trafíš na niekoho milého, tak máš 50% úspechu, ja som trafila na takého, čo mi povedal aj čo do žiadosti napísať aby nám byt pridelili čím skôr. Niekedy v septembri som žiadala a v júni sa budú kolaudovať nové byty a zrejme tam nejaký aj dostaneme - podľa jeho slov. Ale, ako písala aj nikushka, v každom meste je to inak.
Odpovedať
Profilova fotka
a neviete ako je to v ba? =-) popripade su nejake podmienky na schvalenie? napr max. prijem rodiny...
Odpovedať
Profilova fotka
tak mi asi nik neporadi ze? =-)
Odpovedať
pipi ja by som mozno skusila zajst na mestsky urad, alebo na urad socialnych veci a rodiny.... neviem... ;-)
Odpovedať
Ja vam bohuzel take moc neporadim, protoze u nas v Cechach je to treba jinak nez na Slovensku. V kazdem pripade na tohle tema jsem se snazila narazit ve "svem" foru o Magistratu hl.m.Prahy a zatim se nikdo neozval ;-) Tady socialni byty dostavaji telesne postizeni a jinak socialne znevyhodneni. Predevsim Romove apod. My jsme dostali socialni byt, protoze jsme bydlely s mamkou a segrou v byte, ktery patril matce meho otce a situace tam byla dost hrozna. Ale trvalo to hodne dlouho, ponevadz moji mame tvrdili, ze ac samozivitelka s platem ucitelky neni dostatecne socialne slaba -a ma si byt pronajmout. Ale na to fakt penize nebyly. Takze tady pravdepodobne plati: nejlepsi je nevydelavat, brat socialni davky a rvat o diskriminaci... :-) Jo a taky ty byty prednostne dostavaji lidi, kteri si nejdriv poridi deti a pak teprve zacnou resit bydleni... Bohuzel. V tomhle mame s pritelem smulu, pac nejdriv chceme bydlet a dostudovat.
Odpovedať
pipi1211: prepáč, ale nechceš náhodou veľa? Sociálny byt v Bratislave? Nehnevaj sa na mňa, ale do BA prichádza ročne veľa mladých ľudí za prácou, kupujú si byty za 3-4 mil. a zadlžujú sa na celý život a ty sa pýtaš na sociálny byt. Čo si myslíš že ti dá niekto byt zadarmo, kde si zaplatíš len nájomné pár korún a energie? Možno v iných mestách to tak funguje, ale v BA som o tom nepočula. A ak aj hej, tak si vyzisti podmienky na Mestkom úrade, lebo zrejme si mala na mysli obecné byty, vo vlastníctve obce.
Odpovedať
Profilova fotka
andrea ja som si tiez myslela ze snivam ale pocula som tento mesiac o troch rodinach ktorym sa to podarilo a dostali byt niekde v raci v dakej novostavbe a kedze byvame v podnajme kde platime 13 tis tak sa chcem do toho pustit mozno sa podari mozno nie ja neviem ale za skusku nic nedam no nie? :-)
Odpovedať
pipi1211: ahoj, ja bývam v petržalke a tiež som sa bola pýtať na túto možnosť u nás na úrade, ale odpoveď bola taká, že máme najmenšiu šancu získať byť, pretože ludia čo si podajú žiadosti tak čakajú aj niekoľko rokov, kým im nejaký pridelia. ale ako píšu baby hore, je to aj o ľuďoch, ktorí v tompracujú, lebo mňa tá pani odbila, že čo ja chcem, ale čo už. Ale ako čítam, tak to je asi iný prípad, keď hovoríš, že byty v novostavbe, cez bytové oddelenie sa väčšinou dávajú byty po neplatičoch, ešte osm nepočula, že by niekto dostal novostavbu, ale zase môže to byť aj mestskou časťou. Tak prajem veľa zdaru pri vybavovaní ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no ze vraj to je niaka vypomoc mladym rodinam a oni dostali byt do troch mesiacov od podania ziadosti :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
fú tak to je super, hej možno mladým, ktorí majú už aj bábo tak to sa dá, hlavne keď sú dajem tomu v podnájme a rodičia majú malý bytík. Ja keď som bola na úrade, tak som ešte nebola vydatá a deti zatial nemáme. Tak možno preto som dostala takú odpoveď. tak dúfam že uspejete a budete za za chvílku sťahovať do svojho x-)
Odpovedať
Profilova fotka
no martuska to by bolo super ale tak zatial ste nesnivam :-| uvidime co mi tam povedia.... zistila som ze vraj sa to vybavuje niekde pri Radnici len neviem kde tam....
Odpovedať
pipi to vazne....ze tri mesiace po podani ziadosti a dostanu socialny byt???? a ake tam maju najomne? co musia splnat? myslim ake podmienky...a prip aka je to mestka cast? mam kamosku ktory byvaju s rodicmi v jednom byte dve malinke deti... otec alkoholik brat gembler.. proste to tam maju tazke.. tiez by som jej to poradila.. u nas v meste cca 20 km od BA sa jej vysmiali... ked sa bola opytat... ze mesto mestke byty odpredalo a tych par co ma.. tak to su len na ozaj surne pripady a len docasne.. inak super moznost ze sme si my blbi kupovali za tazke miliony byt.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
akurat som volala s tym chalaniskom co dostal byt tak ze je treba ist vyplnit ziadosti a treba mat splnenu podmienku ze si treba zalozit stavebny uver a dat tam 30tis co je pre nas sice velka polozka ale tak snad nam niekto pozicia :-) oni dokonca ani manzelia zatial nie su len maju syna a do troch mesiacov boli prestahovani, ze velmi mile pani tam su a ze poradia.... tak tento tyzden tam zbehnem a vsetko pozistujem a urcite dam info :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
pipi: tak držím silno prsty, ale veľkú nádej by som tomu nedávala.
Odpovedať
lienocka: Tohle je fakt hrozny. Na druhou stranu jsem mela zkusenost, ze zeny, ktere mely doma alkoholika a podobne pripady mely na bytovych uradech prednost. Spravne by socialni byty mely byt pro lidi v nouzi nebo zdravotne ci telesne postizene. Sama vim, jak je tezke uzivit rodinu s malym ditetem, ale vsichni mladi lide jsou na tom stejne a tak asi kazdy nemuze spolehat, ze dostane hned socialni byt.
Odpovedať
pipi: hej hej aj pre nás je v tomto momente 30 tisíc dosť velká suma, ale to sa dá z tých našich platov našetriť. Tak teda zisťuj a referuj :-D lienocka: tak to je teda dosť silná káva, ja som žila s alkoholikom (otcom) 24 rokov a konečne sa po 10 rokoch od rozvodu s mamou odsťahoval. A teraz je nám fajn x-) Inak hej ľuďom v takejto situácii by mali dávať prednosť a poskytnúť im bývanie hneď ako sa dá.
Odpovedať
martuska: každý má nejaký osud, nejaký kríž, ktorý si so sebou nesie. Niekto má v rodine alkoholika, niekto má vážnu chorobu, niekto má choré dieťa. To by musel dostať sociálny byt pomaly ktokoľvek. Je vecou každého, ako sa snaží. Ja takéto "sociálne zvýhodňovanie" neznášam. Príklad - naši rómski spoluobčania, od komunistov majú toľko výhod a normálni ľudia musia drieť. Všetci sme mladí a musíme bojovať. A každá z nás si sama vybrala partnera, ktorého má.
Odpovedať
podla mňa sa má pomáhať ako sa len dá, hlavne takým ľudom a v takej situácii ako je lienockina kamoška. Prečo by mali tie deti trpieť že majú takých členov rodiny? A v bratislave je bytov dosť tak prečo takým rodinám nepomôcť? Tvoj príklad je kapitola sama o sebe. a poslednej vete vôbec nechápem, čo má s tým spoločné partner? To ako že chlap bez bytu a dobre platenej práce nie je chlap?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
martuska oni si vlastne za to mozu viac menej samy.. tie deti su chudata to bez debaty.. ale oni si nabrali vsakovake spotrebne uvery na elektroniku... myslim kamoska s manzelom.. a urobili dost blbosti v zivote.. tiez som jej vravela nech nema deti po roku ak nemaju kde byvat a tak ale oni chceli.. a pod.. je to nadlho.. ja si skor myslim ze tie byty maju byt pre tyrane zeny s detmi.. deti z domovov a tak.. ja len lutujem tie male deti.. oni nemaju nizky prijem ten jej manzel ale vela vydavkov a obcas aj exekuciu
Odpovedať
hm tak to je potom o inom. Každý je strojcom svojho šťastia. V každom prípade som zvedavá ako pipi dopadne a čo zistí. Pekný večer ;-)
Odpovedať
andrea 1158: Castecne souhlasim (s romskymi spoluobcany apod.) Napr. my s pritelem chceme soc. byt (ma zarkove postizeni) do te doby, nez oba vydelame natolik, abychom si vzali hypoteku. Ale ne vzdy je mozne si pomoci sam - napr. tezko nezvyhodnit socialne mou kamaradku, ktera ma tez socialni byt, je na voziku, ma roztrousenou sklerozu a je odkazana na smesne nizky invalidni duchod, pac pracovat nemuze. Tito lidi ale tolik nervou ani ted, kdyz maji platit v Cechach za leky- proc proboha platit za tezkou chorobu?!?!? A zase rvou romove a duchodci. Ale co naplat, to uz jsme nekde jinde. Takze socialni zvyhodneni - ja hlasuji pro ANO, ale jen pro ty, kteri ho opravdu potrebuji.
Odpovedať
ahoj pipi, my sme si s manzelom podali ziadost o statny byt v ba a aj sme ho dostali. uz bolo vselico hore spomenute, ale ja ti napisem ako sme my postupovali. sli sme na primacialne namestie a tam je matricny urad, ked vojdes tak dolava.tam ti daju vsetky papiere co budes musiet vyplnit. Byt, ktory mas sancu dostat sa vola "Dom mladej rodiny".Je na 6 rokov. Najprv ti poviem podmienky, ktore budes musiet splnat. Musis mat dieta- bud ako vydata alebo slobodna. nesmies vlastnit alebo byt spoluvlastnikom ziadnej nehnutelnosti-to ti musi potdit notar. musis mat spolu s partnerom plat v urcitej sume-tusim viac ako 15tisic a menej ako 30-ale to len tipujem, uz si to nepametam, fakt je to len priblizny udaj. musis si podat ziadost o statny byt-v tej istej budove na primacialnom len doprava od vchodu-a tu ziadost ti musia zamietnut-co ti aj zamietnu-a to potvrdenie o zamietnuti budes potrebovat pre dom ml.rod. musis mat zalozene stavebne sporenie s cielovou sumou 500tisic a mat tam vlozenych 30tisic-neviem, ci to uz nezvysili na 60tisic. tusim ze to je zhruba tak vsetko. Vsetko toto budes musie potvrdit-rodny list dietata, plat u zamestnavatela,atd..no milion vybavovaciek. ked sme dali vsetky potvrdenia,caka sa na to tak tri mesiace a byt je vas. vraj je ich dost vela takze sanca dostat ho je dost vysoka. My sme dostali uplne pekny cerstvo prerobeny dvojizbak s velkym balkonom v krasnom prostredi pri horskom parku.. ale nevzali sme ho nakoniec.. lebo to bolo na 5.poschodi-dom bez vyahu ci kocikarne..a dostali sme moznost z inych zdrojov byvat v meste. ale v kazdom pripade sa oplati skusit ten dom mladej rodiny... :-)
Odpovedať
iffka2002: no nejako sa mi to nezdá...v Bratislave???????????? Také podmienky ako si napísala ty, by splnalo veľa mladých ľudí, tak fakt neviem...záleží aké je v tom Dome mladej rodiny nájomné...asi len o niečo nižšie ako štandard v súkromných bytoch, lebo inak by taký byt chcel každý.
Odpovedať
andrea1158, uplne chapem Tvoje rozhorcenie ja tiez nie som za zvyhodnovanie, ved ked ma niekto 13000,- za podnajom tak ma aj na hypoteku na 1izb. prip. 2izb. byt nie? Pipi neber to osobne, nemyslim tym akurat Teba :-) Som vo veku ked by mi bolo najlepsie mat dieta, ale bohuzial s manzelom zatial nemame vyriesenu otazku byvania- na jar idem stavat dom, takze to este chvilu potrva, ale aj tak by mi nenapadlo riesit bytovu otazku, tym ze sa budem spoliehat v prvom rade na socialny byt. Plno mojich spoluziacok zo zakladnej a strednej skoly byajucich okolo mna uz chodi s kocikom a ja namiesto toho som od rana do vecera v robote a snazim sa zarabat na to nase byvanie aj spolu s manzelom. Ale na druhej strane je tych bab vela- ani nevedia ako k babu prisli a tlaca sa v detskej izby v rodicovskom trojizb. byte. O com je to? Neviem preco si vacsina bab mysli, ze staci aby mali babo, podla niektorych je dobre ho mat ako slobodna matka- vtedy su nejake vyhody ale ze to dieta ma normalneho otca, byvaju spolu a su schopni si zariadit byvanie, to nie. Radsej socialny byt, ved co stat sa predsa postara, stat je povinny. A co my ostatni? Od skoncenia maturity robim, nikdy som nebola bez roboty ale napriek tomu ked pojdem na matersku budem ju mat rovnaku ako babenka, ktora ledva skoncila ucnovku, v zivote nerobila a zostala v druhom stave. Je to spravodlive? Nie je. Tak preco potom nemame pravo na socialny byt vsetci?
Odpovedať
andrea-sama som bola prekvapena,ze to islo celkom hladko s tym bytom.. problem zrejme je taky, ze ludia o tom nevedia, ze nieco take je k dispozicii,alebo nemaju tie peniaze na sporenie..
Odpovedať
len neviem ci by vsetci chceli byvat v niecom co maju len na par rokov a co nie je nastalo, ale najviac ma vie pobavit, ked vidim taku rodinu- aj to som zazila, ze prachov maju ako pliev, chodia len v znackovom obleceni a byvaju v socialnom byte. Ved nie je nic lepsie nie? Konkretny pripad- mam klientku ktora bola vydata a ma jednu dcerku, manzel jej zomrel a ona byvala u mami, spoznala sa s jednym chalonom, chodiôi spoli zostala tehotna, samozrejme je na rodnom liste ale oficialne je ta mala bez otca. A kocka dostala pre polrokom socialny 1izb. byt, ale to ze priatel je podnikatel a taky byt by za normalnych okolnosti nedostala, tak to nikoho netrapi.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?