Ako riešiť kataster po kúpe bytu?

POdpisal som v slsp hypo zmluvu,oni potrebovali 1 kupnu zmluvu na kataster na zaloznu zmluvu.Aky je dalsi postup,Kedy podavam navrh na vklad vlastnickeho prava.Potrebujem list vlastnictva na zmenu trvaleho bydliska a ostatne veci ako prepis el.....Kedy ho kataster vydava..Mozete napisat dalsi postup?Dakujem
Odpovedať
@roland76 A ako ste dohodnutí s predávajúcim? Bude zakladať pre banku nehnuteľnosť on, alebo najprv bude byt prepísaný na teba a potom budeš ty zakladať? A ako ste dohodnutí s financiami? Kedy mu budeš platiť? Alebo kedy banka vyplatí úver? Vyplatí ho tebe, alebo priamo predávajúcemu. Ak už máš podpísané kúpne zmluvy, tak môžeš 2 originály s overenými kópiami podať zavkladovať na kataster.
Odpovedať
Na nehnutelnost aj predavajuci mal hypo v slsp,tak slsp.vyplati jeho hypo+ostatne dostanu na ucet.co je aj v zmluve.Kataster neposle nieco ze mozem vykonat vklad ?Kupne overene zmluvy aj vyjadrenie spravcu mam.
Odpovedať
Teraz som pozeral kataster LV,je tam ,, plomba vyznacena na zaklade v.......
Odpovedať
@roland76 Kataster ti nebude nič posielať. Ty musíš iniciovať vklad. Takže napíš návrh na vklad, prilož 2 kúpne zmluvy, potvrdenie správcu plus 66 EUR poplatok a do 30 dní by to malo byť zapísané. Ak zaplatíš 266 EUr, tak to máš do 15 dní.
Odpovedať
@roland76 No škoda, že je tam už plomba. Kým nezapíšu ten predchádzajúci vklad, tak s nehnuteľnosťou nebudú nič robiť. PRevod na nového majiteľa zapíšu až po zapísaní záložného práva. Mohlo to byť podané naraz.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?