Ako pred svadbou kúpiť byt ktorý nie je skolaudovaný?

Profilova fotka
Ahojte, neviete mi niekot poradit, ako je to s vlastníctvom bytu? Kupujem byt - novostavba vo faze vystavby. V rezervacnej zmluve a Zmluve o buducej zmluve som uvedena ako kupujuca iba ja, kedze som slobodna, a teda o HÚ žiadam iba ja. Kolaudacia bytu ma byt v decembri 2008 a teda vlastnicke pravo bude prevedene az po kolaudacii. Avsak do decembra 2008 uz budem vydata. To znamena, ze pri pdopise Zmluvy o prevode vlastnictva bytu, uz asi byt pojde do bezpodieloveho spoluvlastnictva. Alebo sa mylim??? Je mozne nejako pravne osetrit, aby vlastnictvo k bytu bolo vedene iba na mna??? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
skus pozriet aj tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/show...
Odpovedať
Profilova fotka
veď nech dá potom manžel notársky overené potvrdenie, že vie o kúpe a že si nenárokuje na zaradenie bytu do BSM a je to jasné... úplne jednoduché niečo na štýl dolupodpísaný ................... bytom...............narodený.......... r.č. .................... potvrdzujem, že viem o kúpe bytu č. ....... a blá blá blá, veď ten byt určite kupuješ cez realitku a v realitke majú určite právnika, ktorý to urobí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj Tilly, nekupujem to cez realitku, ale priamo od investora a ten mi to nevedel povedat a dokonca o niecom takom mi nepovedal ani pravnik, ktory nam pozera zmluvy (asi by sme ho mali vymenit :-S ) Iba spominal, ze BSM sa da zuzit notarsky overenou zapisnicou. To o com pises ty je, ze pri podpise Zmluvy o prevode vlatnictva bytu nech potom dá potom uz manzel taketo vyhlasenie??? Do Zmluvy o buducej zmluvy to asi by nemalo ist, ekdze on vobec nevystupujem ako zmluvna strana.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
janka_511 • Dnes o 10:37 ahojte, neviete mi poradit, ako postupovat pri zuzeni BSM pri kupe nehnutelnosti??? Ide o nasledovnu situaciu: Niekedy v juni som kupila byt, ide o novostavbu, ktora je este vo vystavbe a teda nie je na nu este vydane kolaudacne rozhodnutie. To bude az buduci rok januar. S investorom som podpisala Zmluvu o buducej zmluve o prevode vlastnictva nehnutelnosti. HU som si brala z banky sama, a teda nehnutelnost je zalozena v prospech banky. Ako postupovat, ak pri prechode vlastnictva po kolaudacii chcem, aby byt bol v katastri pisany iba na mna??? Je potrebne dat nejaku "carovnu formulku" do zmluvy??? alebo je potrebne aj nejake potvrdenie od notara??? Dakujem. danula2 • Dnes o 10:38 ako si si hU mohla brat sama ked si vydata?
Odpovedať
Profilova fotka
Vydavala som sa v auguste a HU som si brala v juni, ked som bola este slobodna.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/show... tu sa toho velmi vela rozoberalo k BZM tak skús.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?