Ako postupovať pri kúpe príliš lacného domu cez RK?

Ahojte, sme mladý pár a chceme kúpiť nehnuteľnosť na hypotekárny úver. Chcem Vás ľudkovia poprosiť o radu... Boli sme na obhliadke domu, ktorý predáva RK, je pekný a aj po technickej stránke ok, ale cena sa nám zdá nízka. Okrem toho nám realiťák zakázal hovoriť o cene pred majiteľom.... !!! Myslím si, že keď ten dom chce niekdo predať cez RK tak vie koľko stojí, nie?? Pôvodný majiteľ býva stále tam a chcela by som sa s ním porozprávať ale bez RK za chrbtom. Myslíte, že by mohol mať pôvodný majiteľ zle, keď sa dozvie, že sme tam boli opäť ale bez nich... Nechcem im spôsobiť nepríjemnosti.. Každý mi radí, že nemáme kupovať dom cez RK, všetky náležitosti si vieme vybaviť aj samy, ale keď nám sa ten dom tak páči... A ešte RK nam dala 24 hod. na rozhodnutie... NIe je to málo??? Ako mám overiť všetky náležitosti cez SO a NE?? Nemám s nich dobrý pocit. Ani nie su moc sympatickí... Prosím poradte... Ďakujem veľmi krásne a prajem pekný deň... :-)
Odpovedať
RK 24 hodin na rozmyslenie????? ruky prec od nich, bude v tom nejaky problem, alebo sa velmi boja, aby ste ich neobisli ak s realitkou nemate zmluvu, chodte kludne za nim este raz aspon ja by som to tak urobila - v pripade dohody kludne realitaka zavolat, nech si nauctuje svoju NORMALNU proviziu, nech vybavi vsetky papiere a tak. Je mozne, ze si uctuje prilis vela a chce oklamat aj vas aj majitela. ked sme predavali byt cez realitku, dotycny sa potom prisiel este raz pozriet, sam, realitakovi sme to len potom oznamili, papiere a vsetko samozrejme realitka vybavila a mala svoju proviziu. To ti nemozu zakazat, to je blbost.
Odpovedať
Nikuska, pozri si katasterportal, ci nie su na tej nehnutelnosti nejake plomby alebo ine problemy (napr. pravo dozivotneho byvania a pod.). Ja by som isla za majitelom tiez, ved nekupujes 10 vajec, mas pravo si to dokladne obzriet, ja by som pouzila aj nejakeho stavara na zhodnotenie domu. A skontroluj si cez stranku obce, co sa v okoli planuje-ak je okolie volne, ci to tam nejdu nejak zastavat. My sme nedavno predavali byt a vzdy sme vedeli, kolko si realitka nahadzuje, ved to je normalne v zmluve. Dobre si vsetko prever a drzim palce nech vam to vyjde podla predstav!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
nikuska ak realitka preda nejaku nehnutelnost, tak predavajuci musia zaplatit poplatok za sprostredkovanie. ja by som isla priamo za majitelmi domu a mozno sa dohodnete aj na nizsej sume. ;-) ja mam iny problem. chceme kupit dom, a paci sa nam zrovna taky starsi, a nevieme ako a komu ho dat skontrolovat aby sme nekupili uplnu zrucaninu.neviete mi poradit??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
a predsa som malapravdu,kupili sme zrucaninu ]-(
Odpovedať
@pancake A preco ste to robili ?
Odpovedať
@nikuska236 toto robia tie svinske realitky ..nam zasa povedali že mame do druhe dna priniest zalohu a teda sa rozhodnut či chceme či nie..vraj sa tam dalši den ma prist pozriet važny zaujemca, ktorý to chce kupit..a my sprostí sme im verili ..jednoznačne bez realitky ..Pani predavajuca nam potom povedala, pri predavani klučov že ho nemohli dlho predat, že my sme prejavili zaujem po dlhej dobe... Jedine prečo vas realitka tlači je provizia ... realitke daš kolko 1600eur? či za dom 3000eur? proviziu myslim...zmluva ta bude stat kolko..200e? 500e? jednoznačne bez realitky .. poplatok za navrh na vklad is platiš aj tak sama..znalecky si platiš aj tak sama..(teda aspon my sme platili)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
dobry den chcem sa spytat. Roku 1994 som spravila smluvu na miestnom urade s zastupcom majitela domu o kupe domu. Po kratkej dobe ale majitel domu zomrel a prepis sa neuskutocnil nakolko to bolo napisane na dve deti majitela ktore sa vobec k tomu nehlasia lebo to bol stary doma byvaju niekde v CR. My tam teraz byvame a vela penazi sme dali do toho domu za opravu a byvame tam 5 clenna rodina a byvame tam uz 19 rokov . mame pravo aby sa ten dom prepisal na nas po takej dlhej dobe? bol tam pred 19 rokmi aj odhadca a odhadol dom na 18 tis nakolko sa to skoro zrutilo a teraz je to upravene a dali sme do toho vela penazi. Dakujem
Odpovedať
@adelka53 Treba vidieť konkrétnu zmluvu. Pravdepodobne ste v 1994 podpísali zmluvu o budúcej kúpnej zmluve. V nej musí byť uvedená kúpna cena a doba, na ktorú sa uzatvára (teda dokedy treba zrealizovať predaj) atď. Ja do každej zmluvy píšem, že sa vzťahuje aj na právnych nástupcov (dedičov). V každom prípade odporúčam ísť s konkrétnou zmluvou za právnikom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?