Ako kúpiť pozemok, keď spoluvlastník je neznámy?

Profilova fotka
Chcela by som kúpiť pozemok, ktorý je v podielovom vlastníctve viacerých osôb. V liste vlastníctva sa nachádza aj vlastník, ktorý okrem mena a priezviska nemá v liste vlastníctva židne údaje o roku narodenia a bydliska. Ako postupovať? Ostatný vlastníci nemajú na neho žiadny kontakt, je možné niečo urobiť, aby sa predaj uskutočnil aj bez neho?
Odpovedať
@andreadanisova Najidealnejsie by bolo ist za notarom,ten sa dostane vsade.Pripadne poziadat kataster alebo statny archiv o listinu,ktorou nadobudol vlastnictvo a s tym ist na obec,mozu mat o nom udaje v kronikach,pripadne informacie o dedicoch.
Odpovedať
Profilova fotka
nemá údaje, ale podľa ostatných mien sa dá zistiť kto to je,tí ostatní boli jeho príbuzní, bratia, sestry. Ak neprebehlo dedičské, a je nebohý, musí sa urobiť prededenie a až potom kúpa.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 @jan45 vlastníctvo nadobudol dedickým konaním, kde bol pozemok podielovo rozdelený medzi pozostalých. Jedným z nich je aj táto osoba, ktorá sa presťahovala do Čiech a s ostatnými pozostalými neudržiava žiadny kontakt a nevedia ani kde sa zdržiava. Lenže bez jeho súhlasu nemôžem pozemok kúpiť.
Odpovedať
@andreadanisova v dedicskom konani by mali byt o nom podrobnejsie informacie, minimalne datum narodenia
Odpovedať
Profilova fotka
@trnavacka ďakujem, skúsim teda tak ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@jan45 Dobry den. Co znamena "prededenie" ?
Odpovedať
@skyvka To znamená, že ak je vlastník mŕtvy, tak od neho sa nedá kúpiť podiel na nenhnuteľnosti či nehnuteľnosť. Najprv treba zistiť, kto sú jeho právoplatní dediči, obnoviť dedičské konanie z dôvodu novoobjaveného majetku (ak už nejaké bolo, ak nie, tak treba začať dedičské konanie) aby to zdedili živí pozostalí. Až potom je možné od tých dedičov odkúpiť danú nehnuteľnosť. Teda najprv musí prebehnúť dedičské konanie, aby sa odstránili mŕtvi vlastníci na LV.
Odpovedať
Profilova fotka
@skyvka v zahraničí sa podľa údajov z dedičského konania skúste dohľadať dotyčnú osobu, je register obyvateľov, keď nie Vy, tak advokát v Česku, možno má dedičov tam, možno je nebohý,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?